Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίζει η Βουλή για την επανεκκίνηση των οδικών έργων
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα δεν θα πάρει νέο δάνειο και άρα δεν θα υπάρχει νέο μνημόνιο
  • [03] Κρίσιμη συνεδρίαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Αθηνών
  • [04] «Αγριεύει» ο καιρός
  • [05] Μουσική, παγοδρόμιο και 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Σύνταγμα
  • [06] Δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ
  • [07] Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ
  • [08] Στόχος η εκταμίευση της δόσης έως το τέλος του έτους
  • [09] Η Κάθριν Αστον σε «αποστολή συμφιλίωσης» στο Κίεβο
  • [10] Δεκάδες ηγέτες απ' όλο τον κόσμο τιμούν τη μνήμη του Μαντέλα
  • [11] Οι Madredeus στην Αθήνα για ένα ταξίδι στη μουσική διαδρομή τους

  • [01] Ψηφίζει η Βουλή για την επανεκκίνηση των οδικών έργων

    «Ως το πρώτο νομοσχέδιο ανάπτυξης, μετά την ψήφιση του πρώτου πλεονασματικού προϋπολογισμού μετά από μια τραγική εξαετία κρίσης» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται οι συμφωνίες τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

    Όπως τόνισε αποδεικνύει το νομοσχέδιο αυτό την έμπρακτη εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των εταίρων μας αφού επενδύουν στη χώρα μας 1,7 δισ. ευρώ για 30 χρόνια. Στο τέλος του 2015 όταν τα έργα θα ολοκληρωθούν η χώρα θα έχει ένα σύγχρονο λειτουργικό οδικό δίκτυο, είπε αναλύοντας τις αναπτυξιακές παραμέτρους.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα δεν θα πάρει νέο δάνειο και άρα δεν θα υπάρχει νέο μνημόνιο

    Το χρέος είναι αντιμετωπίσιμο, με πολλούς τρόπους, χωρίς δάνειο, η χώρα δεν θα πάρει νέο δάνειο και άρα δεν θα υπάρχει νέο μνημόνιο, θα υπάρχει, ωστόσο, επιτήρηση, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία κλπ, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, αργά χθες το βράδυ.

    Ο κ. Βενιζέλος, που άσκησε, για μια ακόμα φορά, εντονότατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι έχει άψογες σχέσεις με τον πρωθυπουργό και διαφοροποιήθηκε σε σχέση με το μέγεθος των ευθυνών καθενός στην τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ότι οι ευρωεκλογές είναι δευτερεύουσες εκλογές που δεν θα κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει παθητικά στις ευρωεκλογές. Υπάρχουν, ακόμα επτά μήνες, είπε, και κάθε εβδομάδα θα αναλαμβάνεται και μια πρωτοβουλία. Χαρακτήρισε «στρατηγική της ανεκπλήρωτης εφόδου» τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα καταρρεύσει στις ευρωεκλογές.

    [03] Κρίσιμη συνεδρίαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Αθηνών

    Ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να σωθεί το εξάμηνο στο πανεπιστήμιο Αθηνών μετά και τις δύο νέες 24ωρες απεργίες που κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης συγκάλεσε εκτάκτως για σήμερα στις 9.30 το πρωί τη Σύγκλητο, με θέμα την λειτουργία του πανεπιστημίου.

    Σε κάποιες σχολές, όπως η Φαρμακευτική, η Ιατρική και η Γυμναστική Ακαδημία, άρχισαν οι παραδόσεις μαθημάτων. Αντίθετα, στη Νομική ομάδες φοιτητών ξεκίνησαν κατάληψη συμπαράστασης στους διοικητικούς υπαλλήλους.

    Οι απεργοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν διάλογο με το υπουργείο, στη βάση των δικών τους προτάσεων μεταξύ των οποίων είναι και η άμεση κατάργηση της κοινής υπουργικής απόφασης περί διαθεσιμότητας.

    [04] «Αγριεύει» ο καιρός

    Επιδεινώνεται από σήμερα ο καιρός στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το απόγευμα στην ανατολική και βόρεια χώρα αναμένονται και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι θυελλώδεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Χαμηλές θερμοκρασίες στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία.

    [05] Μουσική, παγοδρόμιο και 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Σύνταγμα

    Μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, χορό, ξωτικά και παραμύθια, κουκλοθέατρο και το γνωστό μίμο Ρολαν Ζε (Roland Zee) που έχει μυηθεί στην τέχνη της μιμικής από τη σχολή του Μαρσέλ Μαρσό, επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα ο δήμος Αθηναίων σε μικρούς και μεγάλους.

    Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος. Μια σύνθεση 16 χριστουγεννιάτικων δένδρων, που δημιούργησαν σπουδαστές της ΑΚΤΟ, πάνω σε σιδερένια πλατφόρμα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας. Μπροστά από τη σύνθεση θα στηθεί ένα παγοδρόμιο 200 τ.μ., που θα λειτουργεί καθημερινά την περίοδο των εορτών, και θα είναι δωρεάν, ενώ από την πίσω πλευρά της πλατφόρμας 18 φορείς που ασχολούνται με ευπαθείς ομάδες θα ενημερώνουν τις επισκέπτες για ό,τι συμβαίνει με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της πρωτεύουσας και τους τρόπους παρέμβασης.

    [06] Δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ

    Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για σήμερα και αύριο, Τετάρτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε Γενική τους Συνέλευση.

    Η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του Συλλόγου εξέφρασε για μία ακόμα φορά τη διαφωνία της με την απόφαση, καθώς τάχθηκε υπέρ της αναστολής τής κινητοποίησης και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας, όπως αποφάσισε και η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων.

    [07] Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ

    Φωτιά σημειώθηκε τα ξημερώματα σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ χωρίς επιβάτες, στη Λ.Κηφισού 70-74, από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες.

    Το λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά, παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, ο οδηγός του κατάφερε να βγει από αυτό. Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν 5 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες.

    [08] Στόχος η εκταμίευση της δόσης έως το τέλος του έτους

    Στόχος της Ελλάδας είναι να εκταμιευθεί η δόση του Ιουλίου, ύψους 1 δισ. ευρώ, έως το τέλος του έτους, δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup.

    Όπως τόνισε ο Ι. Στουρνάρας, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ικανοποίηση του τελευταίου προαπαιτούμενου που αφορά την αναδιάρθρωση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, προκειμένου να καταβληθεί το 1 δισ. ευρώ. Ο Έλληνας υπουργός εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά προτείνει να δοθεί λύση «τύπου ΕΛΒΟ» για τα ΕΑΣ, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία.

    Ο Ι. Στουρνάρας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά περιμένει την απάντηση της τρόικας έως σήμερα, Τρίτη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι θετική.

    Διαβάστε επίσης :

    Γ. Ντάισελμπλουμ: Μέσα στο 2013 η δόση στην Ελλάδα

    [09] Η Κάθριν Αστον σε «αποστολή συμφιλίωσης» στο Κίεβο

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έχει συνομιλίες με τρεις πρώην προέδρους της χώρας για την κλιμακούμενη πολιτική κρίση που ξέσπασε μετά την υπαναχώρηση του Κιέβου στην υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, γεγονός που επισφραγίζει την παραμονή της Ουκρανίας στη ρωσική ζώνη επιρροής. Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα συναντηθεί με τους προκατόχους Λεονίντ Κραβτσούκ, Λεονίντ Κούτσμα και Βίκτορ Γιούσενκο, σε μία "στρογγυλή τράπεζα" για την εκτόνωση της κρίσης.

    Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, η οποία αναμένεται σήμερα στο Κίεβο για μία αποστολή συμφιλίωσης, δήλωσε τη νύκτα ότι ανησυχεί για έναν εκτροχιασμό της κρίσης, παρ΄ό,τι ο Ουκρανός πρόεδρος συμφώνησε για τη διεξαγωγή συνομιλιών με την αντιπολίτευση.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν χθες το βράδυ τους διαδηλωτές από τους δρόμους γύρω από την έδρα της κυβέρνησης, χωρίς άσκηση βίας, αφού οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τους διαδηλωτές να μην αντισταθούν, αλλά να επικεντρωθούν στην υπεράσπιση της Πλατείας της Ανεξαρτησίας, γύρω από την οποία ακτιβιστές έστησαν οδοφράγματα κατά τη διάκρεια της νύκτας.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [10] Δεκάδες ηγέτες απ' όλο τον κόσμο τιμούν τη μνήμη του Μαντέλα

    Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Νότιας Αφρικής και περισσότεροι από 90 ηγέτες από όλο τον κόσμο αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα σε στάδιο του Γιοχάνεσμπουργκ σε ένα μαζικό τεσσάρων ωρών μνημόσυνο στον Ν. Μαντέλα. Μεταξύ των ηγετών που θα μιλήσουν για τον ιστορικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λι Γουνατσάο, ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο της Κούβας και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

    Η τελετή θα γίνει στο χωρητικότητας 95.000 θέσεων στάδιο FNB, κοντά στο Σοβέτο όπου κάποτε ζούσε ο Μαντέλα. Ήταν σε αυτό το στάδιο όπου κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2010 ο Ματίμπα έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του. Η ταφή του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα γίνει την Κυριακή στην αγροτική περιοχή Eastern Cape, στο χωριό των προγόνων του.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [11] Οι Madredeus στην Αθήνα για ένα ταξίδι στη μουσική διαδρομή τους

    Ξεκίνησαν από την Πορτογαλία και κατέκτησαν όλο τον κόσμο με μια μουσική που έχει τις ρίζες της στη γλυκιά μελαγχολία του saudade, στους ήχους του φάντο και των λαϊκών τραγουδιών και την έκαναν να ακούγεται σύγχρονη, να μένει στη μνήμη και να προσφέρει στο κοινό μοναδικές συγκινήσεις. Τρία εκατομμύρια δίσκοι, αμέτρητες περιοδείες σε όλη την υφήλιο και πολλά βραβεία μετρά το συγκρότημα των Madredeus. Αυτήν τη συναρπαστική διαδρομή 25 χρόνων γιορτάζει το δημοφιλές συγκρότημα με έναν ολοκαίνουργιο δίσκο, με μεγαλύτερο σύνολο, στο οποίο έχουν προστεθεί έγχορδα και μια νέα φωνή, η Μπεατρίς Νουνές.

    Οι Madredeus βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής (20:30), για μια συναυλία- θέαμα, που διασχίζει όλη την ιστορία τους και τον πλούτο της μουσικής τους, ξετυλίγοντας το νήμα της μουσικής διαδρομής του συγκροτήματος από το ξεκίνημα των δύο νεαρών μουσικών (Pedro Ayres Magalhaes και o Rodrigo Leao) από τη Λισαβόνα στα τέλη της δεκαετίας του 80, οι οποίοι κατάφεραν και δημιούργησαν μια νέα εποχή ήχων, μέχρι τη φετινή διεθνή περιοδεία τους. «Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα θέαμα που διασχίζει όλο μας το ρεπερτόριο, να δείξουμε τον πλούτο και την ποικιλία του, να ταξιδέψουμε το κοινό με τη μουσική μας», λένε τα μέλη του συγκροτήματος για το νέο σχέδιο του συνόλου, που περιλαμβάνει 30 κομμάτια, που αντιστοιχούν σε κάθε κεφάλαιο της καριέρας τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 December 2013 - 7:30:28 UTC