Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου η δίκη για τη Marfin
  • [02] Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί των AEI
  • [03] Δεν θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες, επανέλαβε ο Ι. Μανιάτης
  • [04] Ενεργοποιείται το Μητρώο Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών
  • [05] Σε κατάσταση σοκ η Σιγκαπούρη μετά από βίαιες ταραχές
  • [06] Νέος γγ του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, ο Ματέο Ρέντσι
  • [07] Η ρύπανση του αέρα σκοτώνει ακόμα και κάτω από τα όρια ασφαλείας στην Ευρώπη
  • [08] Ανακαλύφθηκε νέο γονίδιο που ευθύνεται για το 1% όλων των καρκίνων

  • [01] Αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου η δίκη για τη Marfin

    Για τις 14 Μαΐου αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη MARFIN και στον Ιανό, τον Μάιο του 2010. Η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, λόγω κωλύματος που είχε να παραστεί.

    Η πλευρά των κατηγορουμένων, ζήτησε διακοπή και όχι αναβολή της δίκης.

    [02] Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί των AEI

    Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεώς της αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της».

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων ζητούν, μεταξύ άλλων, να διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος από αυτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα την εργασία του, ότι θα εργάζονται δηλαδή στα ιδρύματα με ενδο-ιδρυματική ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, κάτι που εξαρχής ετέθη ως βασικό αίτημα μας (καμιά απόλυση).

    [03] Δεν θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες, επανέλαβε ο Ι. Μανιάτης

    Δεν θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες, δεσμεύτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». Αναφέρθηκε, επίσης, στην έκπτωση έως 70% στη ΔΕΗ για τους χώρους των κοινωνικών δομών της εκκλησίας, των δήμων και των ΜΚΟ.

    «Θα δίνουμε ηλεκτρικό ρεύμα με πολύ μεγάλη έκπτωση έως 70% σε όλες τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, των δήμων και της κοινωνίας των πολιτών. Θα πρέπει να είναι ενταγμένοι, να υπάρχει μια οργάνωση σε αυτό το πράγμα. Εκτιμούμε ότι πρέπει να είναι πάνω από 2.000- 3.000 αυτές οι δομές, διότι πραγματικά η εικόνα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλές ομάδες συνανθρώπων μας που χωρίς δημοσιότητα παρέχουν αλληλεγγύη με πολύ ανθρωπιά. Είναι και τα κοινωνικά συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κοινωνικά φαρμακεία, όλες αυτές οι δομές» είπε.

    [04] Ενεργοποιείται το Μητρώο Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών

    Την ερχόμενη Πέμπτη τίθεται σε εφαρμογή το Σύστημα Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών και Τραπεζικών Πληρωμών με το οποίο ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα μπορεί να έχει άμεση εικόνα με τους λογαριασμούς των ελεγχόμενων στις τράπεζες.

    Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προβλέπεται η έναρξη της λειτουργίας του Συστήματος με βάση το οποίο ελεγκτές απο τις Δ.Ο.Υ, το ΣΔΟΕ και την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες θα έχουν πλήρη εικόνα εντός 24 ωρών απο την αποστολή του αιτήματος στις τράπεζες για τους λογαριασμούς καταθέσεων και τα δάνεια του ελεγχόμενου.

    Πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις τράπεζες με αυστηρούς όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των φορολογούμενων.

    [05] Σε κατάσταση σοκ η Σιγκαπούρη μετά από βίαιες ταραχές

    Βίαιες ταραχές σημειώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στη Σιγκαπούρη όταν εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, συγκλονίζόντας την πόλη-κράτος με την πολυεθνική εικόνα που συνήθως είναι πολύ πολιτισμένη. Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και αρκετά αυτοκίνητα της αστυνομίας κάηκαν στην πρώτη έξαρση βίας αυτού του είδους από το 1969, που αναβίωσε μνήμες των φυλετικών ταραχών που συγκλόνισαν τότε τη Σιγκαπούρη.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ταραχές ξεκίνησαν μετά το θάνατο ενός Ινδού, τον οποίο παρέσυρε λεωφορείο στην περιοχή "Little India ", όπου χιλιάδες εργάτες από την νοτιοανατολική Ασία τις Κυριακές απολαμβάνουν την ημέρα της ανάπαυσής τους, μερικές φορές κάνοντας κατάχρηση αλκοόλ .

    [06] Νέος γγ του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, ο Ματέο Ρέντσι

    «Οι σημερινές ανοικτές εκλογές απέδειξαν ότι στην πολιτική δεν είμαστε όλοι ίδιοι», δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι, νικητής των ανοικτών εκλογών για την ανάδειξη του νέου γραμματέα του «Δημοκρατικού Κόμματος».

    «Θέλουμε, η Ιταλία, να μπορέσει να ξαναρχίσει να τρέχει. Να σταματήσει να είναι η ωραία κοιμωμένη της Ευρώπης», τόνισε ο 38χρονος νέος επικεφαλής της μεγαλύτερης δύναμης της ιταλικής κεντροαριστεράς και δήμαρχος της Φλωρεντίας. Ο Ματτέο Ρέντσι ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα ζητήσει την περικοπή των δημοσίων δαπανών για την κάλυψη των εξόδων των κομμάτων και του όλου πολιτικού συστήματος κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να ξεπερασθεί ο ταυτίσιμος ρόλος της ιταλικής βουλής και γερουσίας.

    [07] Η ρύπανση του αέρα σκοτώνει ακόμα και κάτω από τα όρια ασφαλείας στην Ευρώπη

    Παρά τις μεγάλες βελτιώσεις της ποιότητας του αέρα στην Ευρώπη κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η ρύπανση της ατμόσφαιρας παραμένει σημαντικό πρόβλημα, καθώς, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα, αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου των ανθρώπων ακόμα και σε επίπεδα που βρίσκονται κάτω από το ισχύον όριο ασφαλείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν Έλληνες επιστήμονες, έρχεται να ενισχύσει τις φωνές όσων ζητούν να ισχύσουν και στην ΕΕ τα αυστηρότερα όρια ασφαλείας για την ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει θέσει προ ετών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Το σοβαρότερο πρόβλημα για την υγεία δημιουργούν τα μικροσκοπικά σωματίδια από τζάκια - ξυλόσομπες, εξατμίσεις οχημάτων και βιομηχανικούς ρύπους.

    [08] Ανακαλύφθηκε νέο γονίδιο που ευθύνεται για το 1% όλων των καρκίνων

    Ερευνητές στη Βρετανία -μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες επιστήμονες- ανακάλυψαν ένα γονίδιο, το οποίο «καθοδηγεί» την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων σε τουλάχιστον 1% όλων των ασθενών. Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω γονίδιο CUX1 εμπλέκεται στον καρκίνο και μελλοντικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο στόχο των στοχευμένων φαρμακευτικών θεραπειών.

    Η ιδιομορφία είναι ότι ο καρκίνος προκαλείται όχι όταν το γονίδιο είναι ενεργό, αλλά όταν αυτό απενεργοποιείται, οπότε πλέον «πυροδοτείται» η ανάπτυξη του καρκινικού όγκου. Σε όσους καρκινοπαθείς είναι ανενεργό αυτό το γονίδιο (περίπουν σε έναν στους 100), αυτή μπορεί να είναι η βασική γενετική αιτία για την ασθένειά τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 December 2013 - 9:30:23 UTC