Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στα θέματα Δικαιοσύνης παρουσίασε ο Χ. Αθανασίου
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: «Οι μέρες που λαχταράμε όλοι, θα ΄ρθούν»
  • [03] «Λουκέτο» σε τρεις συνεταιριστικές τράπεζες
  • [04] Την Τρίτη στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας
  • [05] Μεγάλη φιλοευρωπαϊκή διαδήλωση στην Ουκρανία
  • [06] Άνετη επικράτηση Παναθηναϊκού επί της Καλλονής

  • [01] Τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στα θέματα Δικαιοσύνης παρουσίασε ο Χ. Αθανασίου

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες του συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, παρουσίασε τις προτεραιότητες της επικείμενης ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ειδικότερα, ο κ. Αθανασίου επισήμανε ότι «η ελληνική Προεδρία στα θέματα της Δικαιοσύνης σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειες όλων των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δικαιότερη Ευρώπη που μεριμνά και βρίσκεται κοντά σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, ενώ συγχρόνως οι πολιτικές της θα βασίζονται στη δημοκρατία, την ισονομία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

    Εξάλλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς τη λιθουανική Προεδρία για τις εργώδεις προσπάθειές της σε όλα τα νομοθετήματα στον τομέα της Δικαιοσύνης, υπογράμμισε: «Φιλοδοξούμε κι εμείς, στο ίδιο πνεύμα, να συμβάλουμε ενεργά στην πρόοδο των μέτρων και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Δικαιοσύνης για την ανάπτυξη, επί της προστασίας των δεδομένων, καθώς και των πρωτοβουλιών στον τομέα του Ποινικού Δικαίου».

    [02] Δ. Κουτσούμπας: «Οι μέρες που λαχταράμε όλοι, θα ΄ρθούν»

    «Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας, δεν υπάρχει κατάκτηση του λαού μας που το ΚΚΕ να μην πρωτοστάτησε ή να μην βρέθηκε στην πρώτη γραμμή χωρίς να λογαριάσει κόπους, στερήσεις, διώξεις» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στο ΣΕΦ, για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ.

    Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα απευθύνεται σε όλους καλώντας τους να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν αυτά τα χρόνια και να σκεφθούν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ σχετικά με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και το ευρώ «τότε που το ΚΚΕ τα καταψήφιζε, όταν όλοι μαζί -και οι σημερινοί οπαδοί της δραχμής- πανηγύριζαν»

    «Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων επαναστάσεων, νέων εξεγέρσεων, της ανίκητης πορείας του σοσιαλισμού- κομμουνισμού. Οι μέρες που λαχταράμε όλοι θα ΄ρθούν. Ο πάγος που ράγισε με την Κομμούνα του Παρισιού για 72 μέρες, ο πάγος που έσπασε με την Οκτωβριανή επανάσταση το 1917 για 72 χρόνια και που την ακολούθησαν κι άλλες δεκάδες επαναστάσεις και εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο, αυτός ο πάγος που έσπασε και ο δρόμος που επιτέλους χαράχτηκε, εμείς οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες , οι κνίτες και οι κνίτισσες, οι προλετάριοι της χώρας μας, όλων των χωρών του κόσμου, καλούμαστε να τον κατακτήσουμε και να τον περπατήσουμε στον 21ο αιώνα μέχρι τέλους, οριστικά και αμετάκλητα αυτήν τη φορά» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [03] «Λουκέτο» σε τρεις συνεταιριστικές τράπεζες

    Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών συνεταιριστικών τραπεζών, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας, προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Οι καταθέτες των τραπεζών είναι πλήρως εξασφαλισμένοι, καθώς το σύνολο των καταθέσεων -οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ- μεταφέρεται στην Alpha Bank.

    [04] Την Τρίτη στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας

    Επιστρέφουν την Τρίτη στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

    Μετά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις.

    Άμεσος στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η επίτευξη συμφωνίας για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ ως το τέλος του μήνα.

    Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι είναι εφικτή η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ πριν από το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, από τα τέσσερα προαπαιτούμενα απομένει μόνον η συμφωνία για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία- που αγγίζει τη βεβαιότητα- ότι το ζήτημα θα επιλυθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Στην περίπτωση συμφωνίας για τα ΕΑΣ (τα άλλα τρία προαπαιτούμενα αφορούν στον Κώδικα των Δικηγόρων, το πρόγραμμα διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ), η δόση θα «απελευθερωθεί» αυτομάτως, με συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ των δανειστών της χώρας, μετά τη Σύνοδο Κορυφής την μεθεπόμενη εβδομάδα. Η εκταμίευση αυτή θα καλύπτει το περίπου 60% των αναγκών εξυπηρέτησης των ομολόγων, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 11 Ιανουαρίου.

    [05] Μεγάλη φιλοευρωπαϊκή διαδήλωση στην Ουκρανία

    Εκατοντάδες χιλιάδες φιλοευρωπαίοι Ουκρανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Κιέβο για να ζητήσουν την αποχώρηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την εξουσία, σε μία νέα επίδειξη δύναμης που σφραγίσθηκε από το συμβολικό γκρέμισμα ενός αγάλματος του Λένιν.

    Κρατώντας ουκρανικές και ευρωπαϊκές σημαίες 250.000 έως 300.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν την Πλατεία της Ανεξαρτησίας και τους γύρω δρόμους φωνάζοντας "παραίτηση".

    Οι οργανωτές δήλωσαν ότι οι διαδηλωτές έφθαναν το ένα εκατομμύριο, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αριθμούσαν 60.000.

    Σε μία συμβολική κίνηση προς τη Μόσχα τριάντα διαδηλωτές γκρέμισαν και έσπασαν το άγαλμα του Λένιν που βρίσκεται στο κέντρο του Κιέβου και χρησίμευε ως σημείο αναφοράς των εγχώριων κομμουνιστών.

    [06] Άνετη επικράτηση Παναθηναϊκού επί της Καλλονής

    Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα, 4-0, της τυπικά γηπεδούχου Καλλονής στο ΟΑΚΑ με δύο γκολ του Πράνιτς (29΄ & 67΄), ένα του Μπεργκ (43΄) και ένα του Αμπέιντ (92?) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Νωρίτερα, ΠΑΟΚ και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0, ενώ με νίκες συνεχίζουν ο Ατρόμητος και η Ξάνθη, που επιβλήθηκαν με 3-0 του ΟΦΗ και της Βέροιας αντίστοιχα, αλλά και ο Πανθρακικός που νίκησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

    Στους αγώνες του Σαββάτου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-0, Εργοτέλης-Αρης 3-3 και Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0.

    Η αυλαία της 14ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα Παναιτωλικός-Πανιώνιος στις 19.30.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 December 2013 - 19:30:22 UTC