Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Ανδριανός: «Οι πολίτες απαιτούν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας»
  • [02] Αντ. Μπέζας: «Θέλουμε συναίνεση στις μεταρρυθμίσεις»
  • [03] Θ. Παφίλης: «Άρωμα στρατηγικής σύγκλισης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»
  • [04] Πλήρης στήριξη του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη στο οικονομικό επιτελείο
  • [05] Τη διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ σε ορισμένες επιλογές σε Παιδεία και Υγεία, εξέφρασε ο Π. Κουκουλόπουλος
  • [06] Αντιπαράθεση Στάθη Παναγούλη και Μανώλη Κεφαλογιάννη, στη Βουλή
  • [07] Συλλήψεις σε επιχείρηση της αστυνομίας κατά της λαθρεμπορίας τσιγάρων
  • [08] Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ, ενάντια στον προϋπολογισμό, στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Μ. Βαρβιτσιώτης: Τα λιμάνια θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ως στρατηγικά σημεία της ανάπτυξης
  • [10] Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Νέλσονα Μαντέλα

  • [01] Ι. Ανδριανός: «Οι πολίτες απαιτούν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας»

    «Η χώρα φαίνεται να περνά τελικά τον κάβο. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από τα δύσκολα. Το υπαγορεύει η συγκυρία. Το απαιτούν οι πολίτες» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014.

    Σημείωσε ότι «η κοινωνία παρά τις μεγάλες θυσίες, δεν έχει πειστεί ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλη ρεαλιστική πρόταση», πέραν αυτής της κυβερνητικής πολιτικής και ανέφερε ότι οι πολίτες απαιτούν τρία πράγματα από όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα: Πρώτον, αποτελεσματικότητα προκειμένου οι δύσκολες πολιτικές και οι θυσίες να πιάνουν τόπο. Δεύτερον, Δικαιοσύνη ώστε τα αναπόφευκτα δυστυχώς βάρη να κατανέμονται με κοινωνική δικαιοσύνη. Τρίτον, σεβασμό στους θεσμούς γιατί οφείλουμε όλοι μας να θωρακίσουμε τη δημοκρατία. Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε στο σημείο αυτό όμως ότι «θα βοηθούσε στην εθνική προσπάθεια αν η αντιπολίτευση είχε εισφέρει με εποικοδομητικές προτάσεις».

    [02] Αντ. Μπέζας: «Θέλουμε συναίνεση στις μεταρρυθμίσεις»

    Ως τον «μόνο δρόμο», ως «το φιλί της ζωής» για την επιβίωση του συστήματος υγείας, προέκρινε την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας. Ο κ. Μπέζας αν και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση και δεν θα εκβιάσει κανέναν, ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν εκβιάζεται κιόλας.

    «Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος για να πορευθούμε. Είναι σαν τον ποδηλάτη που αν μείνει ακίνητος θα πέσει» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας ο οποίος, σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης και όσων αντιδρούν στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, είπε ότι «υπάρχουν στο πολιτικό μας σύστημα αυτοί που νοσταλγούν το παρελθόν και αυτοί που εργάζονται για το μέλλον. Αυτοί που μιλούν με ειλικρίνεια και αυτοί που δεν μιλούν επενδύοντας στην τακτική του ώριμου φρούτου ή που μιλούν την εύπεπτη γλώσσα του λαϊκισμού».

    [03] Θ. Παφίλης: «Άρωμα στρατηγικής σύγκλισης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»

    «Άρωμα στρατηγικής σύγκλισης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ» διαπίστωσε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προβλέποντας πως όσο η διαδικασία αυτή θα ολοκληρώνεται, τόσο θα οξύνεται η φραστική διαμάχη ανάμεσα στα δύο κόμματα.

    Στοιχεία της «σύγκλισης» αυτής, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, διαπιστώθηκαν και κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, με εκατέρωθεν προτροπές για «συζήτηση» και ενδιάμεσες παρεμβάσεις, όπως αυτές του Μίμη Ανδρουλάκη. Κυρίως ωστόσο, εντοπίζεται σε ομιλίες σαν αυτές του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας και στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, στις οποίες διαπιστώνεται κατά τον κο Παφίλη, μια σαφής αλλαγή πολιτικού λόγου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Πλήρης στήριξη του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη στο οικονομικό επιτελείο

    Την πλήρη στήριξη του στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας απολύτως σωστή την επιλογή του από τον πρωθυπουργό και τονίζοντας ότι ανέλαβε την Ελλάδα με το ένα πόδι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατάφερε να την φέρει να έχει θετικό αποτέλεσμα.

    «Δεν είναι εύκολο να είσαι υπουργός και να χειρίζεσαι την οικονομία. Μπορεί και λάθη να κάνεις και ατυχείς δηλώσεις. Σημασία δεν έχει αν θα κάνεις λάθη γιατί δρας, αλλά αν μπορείς να κρατάς το καράβι στη πορεία και να έχεις αποτέλεσμα. Το οικονομικό επιτελείο με τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γιώργο Μαυραγάνη, είχε αποτέλεσμα θετικό. Παρέλαβε μια χώρα με το ένα βήμα έξω από την ΕΕ. Δεν ξέραμε αν θα ξημέρωνε με την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ. Ένας δεν υπάρχει να μην έχει καταλάβει ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο, ότι επιλογή του οικονομικού επιτελείου ήταν σωστή και έφερε αποτέλεσμα που ήταν θετικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

    [05] Τη διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ σε ορισμένες επιλογές σε Παιδεία και Υγεία, εξέφρασε ο Π. Κουκουλόπουλος

    Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να κατευθυνθεί το πλεόνασμα, που πιθανώς θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, στις ευπαθείς ομάδες και στη μάχη κατά της ανεργίας, επανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Πάρις Κουκουλόπουλος.

    Επίσης, είπε πως η Παιδεία και την Υγεία είναι καίρια ζητήματα, όπου όμως «οι συγκεκριμένες επιλογές που προωθούνται σήμερα ή προωθήθηκαν τους προηγούμενους μήνες δεν μας βρίσκουν σύμφωνους», προσθέτοντας ότι «είναι ζήτημα εσωτερικό της κυβέρνησης και πρέπει να αλλάξουν». Ακόμη, ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε ότι με τις θέσεις του υπουργού Υγείας για την φθηνότερη δημόσια Υγεία, το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί, κάλεσε δε τον κ. Γεωργιάδη να φέρει όλο το σχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, «που είναι η μεγάλη πρόκληση για συνέχεια της μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ».

    [06] Αντιπαράθεση Στάθη Παναγούλη και Μανώλη Κεφαλογιάννη, στη Βουλή

    Επίθεση στην κυβερνητική πλειοψηφία εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης καταγγέλλοντας, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της επιστρέφει την Ελλάδα στο '30 και την εποχή της κατοχής, όταν τα νοικοκυριά ζεσταίνονταν με το μαγκάλι.

    «Και ενώ 350.000 νοικοκυριά ζούνε σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μόλις προχθές ευαισθητοποιήθηκατε για να βρείτε λύση. Ξέρετε, όμως, κύριοι βουλευτές της ΝΔ ότι στα γραφεία σας στη λεωφόρο Συγγρού έχετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ από τον Δεκέμβριο του 2012. Κάνατε διακανονισμό για 20 δόσεις, δεν τις πληρώσατε, κάνατε δεύτερο διακανονισμό για 40 δόσεις και σήμερα οφείλετε στη ΔΕΗ περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ, 560 χιλιάδες ευρώ. Και την ίδια ώρα κόβετε το ρεύμα στον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο που ζει στο Κερατσίνι και στο Πέραμα» δήλωσε ο κ. Παναγούλης. «Θέλω να σας παρακαλέσω να προετοιμαστείτε ψυχολογικά γιατί σε λίγους μήνες θα πρέπει να καθίσετε στα έδρανα της αντιπολίτευσης» απευθύνθηκε στα έδρανα της συμπολίτευσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ομιλία του προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη. «Σήμερα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξετε με την τακτική που ακολουθείτε να μην καείτε στο ζέσταμα περιμένοντας να γίνετε κυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης.

    [07] Συλλήψεις σε επιχείρηση της αστυνομίας κατά της λαθρεμπορίας τσιγάρων

    Έξι συλλήψεις και κατάσχεση άνω από 1,5 εκατ. πακέτων τσιγάρων, είναι το αποτέλεσμα της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που ολοκληρώθηκε στην Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας τσιγάρων.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τις έρευνες σε σπίτια και αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.605.898 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 520 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 25 γραμμαρίων. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε αρχές Απριλίου του 2013.

    [08] Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ, ενάντια στον προϋπολογισμό, στη Θεσσαλονίκη

    Την αντίθεσή τους στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, που τίθεται προς ψήφιση απόψε στη Βουλή, εξέφρασαν μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τις 11 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο άγαλμα Βενιζέλου εργαζόμενοι και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ (ΚΚΕ). Ακολούθησαν χαιρετισμοί και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους μετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα κατά του «αντιλαϊκού προϋπολογισμού». Η πορεία επέστρεψε στην αφετηρία της, όπου οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν.

    Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν από το ΠΑΜΕ και σε άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδος. Στο μεταξύ, σχολικοί φύλακες πραγματοποίησαν το μεσημέρι κινητοποίηση μπροστά στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» στην Πλατεία Αριστοτέλους, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

    [09] Μ. Βαρβιτσιώτης: Τα λιμάνια θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ως στρατηγικά σημεία της ανάπτυξης

    «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με υποψηφίους επενδυτές στη λιμενική βιομηχανία, καθώς τα λιμάνια θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ως στρατηγικά σημεία για την ανάπτυξη» τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην παγκόσμια ναυτιλιακή εφημερίδα Lloyd's List και προσθέτει: «Κάθε λιμάνι είναι μία διαφορετική ιστορία και κάθε λιμάνι μπορεί να αναπτυχθεί με διαφορετικό τρόπο. Ορισμένες φορές μπορεί να γίνει με παραχώρηση της πλειοψηφίας των μετοχών, σε άλλες περιπτώσεις με ιδιωτικοποίηση ή πώληση ενός κομματιού του λιμανιού, ή με παραχώρηση συγκεκριμένων χρήσεων ή στρατηγικής συνεργασίας για τη χρήση μίας υπηρεσίας».

    Αναφέρει επίσης ότι η πρόσφατη συμφωνία της κινεζικής εταιρείας Cosco προβλέπει επενδύσεις περίπου 230 εκατ. ευρώ και αυξάνει τη δυνατότητα για εμπορευματοκιβώτια κατά 2/3. Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, η κυβέρνηση έχει τη διαβεβαίωση της Cosco ότι θα ενδιαφερθεί να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, όταν αυτός ανακοινωθεί, πιθανόν στις αρχές του 2014.

    [10] Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Νέλσονα Μαντέλα

    Η σορός του Νέλσονα Μαντέλα θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

    Η έκθεση της σορού του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ σε λαϊκό προσκύνημα αποτελεί μέρος του δεκαήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στη χώρα. Την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι όλων των φυλών και των κοινωνικών τάξεων συνεχίζουν να κατακλύζουν την περιοχή έξω από το σπίτι του Μαντέλα.

    Τη Δευτέρα, την επομένη μιας Κυριακής αφιερωμένης στην προσευχή και την περισυλλογή, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων που κοινοβουλίου στη μνήμη αυτού που οδήγησε τη Νότια Αφρικής στη δημοκρατία. Την Τρίτη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Σοβέτο, στο στάδιο Soccer City, χωρητικότητας 90.000 θέσεων παρουσία ορισμένων ξένων αρχηγών κρατών, ενώ άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να παραστούν στην ταφή στο χωριό Κούνου στις 15 Δεκεμβρίου.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση στην κηδεία του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής Νέλσονα Μαντέλα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 December 2013 - 13:30:26 UTC