Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Βορίδης: Αξιόπιστος ο προϋπολογισμός
  • [02] Πυκνό νέφος αιθαλομίχλης στα Ιωάννινα
  • [03] Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου
  • [04] Θύματα και ζημιές από χιονοθύελλα στις ΗΠΑ
  • [05] Οι πράσινοι «κλείδωσαν» την πρόκριση στους «16»

  • [01] Μ. Βορίδης: Αξιόπιστος ο προϋπολογισμός

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης κατηγορώντας τον για «σοσιαλιστικά νεφελώματα», ενώ υπεραμύνθηκε του νέου κρατικού προϋπολογισμού χαρακτηρίζοντας τον αξιόπιστο, που βγάζει τη χώρα από την ύφεση και επιτυγχάνει πρωτογενή πλεόνασμα.

    Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτη Λαφαζάνη που έκανε λόγο για «φανταστικό πλεόνασμα», αντέτεινε ότι αυτό δεν το λέει η κυβέρνηση αλλά πιστοποιείται από διεθνείς οργανισμούς και είναι επίτευγμα των θυσιών του ελληνικού λαού.

    [02] Πυκνό νέφος αιθαλομίχλης στα Ιωάννινα

    Πυκνό νέφος αιθαλομίχλης καλύπτει, από τις 6 το απόγευμα, την πόλη των Ιωαννίνων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, που σημειώνονται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η αδυναμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, έχουν σαν αποτέλεσμα στα περισσότερα σπίτια να ανάβουν όλη την ημέρα τζάκια και ξυλόσομπες, και, λόγω της αιθαλομίχλης να καθίσταται η ατμόσφαιρα στην πόλη αποπνιχτική.

    Πολίτες των Ιωαννίνων που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης λένε πως αισθάνονται ενοχλήσεις στο λαιμό και ορισμένοι δυσφορία.

    [03] Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου

    Νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα καταβληθούν, σε περίπου 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους, οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2014, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία.

    Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έλαβε αυτή την απόφαση με στόχο την καλύτερη διευκόλυνση των συνταξιούχων στις συναλλαγές τους, καθώς τις ημέρες αυτές η κίνηση στα τραπεζικά ιδρύματα είναι πολύ μεγάλη.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΤΕΒΕ- ΤΑΕ-ΤΣΑ) θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ όλων των υπόλοιπων φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου.

    [04] Θύματα και ζημιές από χιονοθύελλα στις ΗΠΑ

    Περισσότερες από 1000 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα καθώς μια χιονοθύελλα, η οποία χαρακτηρίζεται από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, πλήττει νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. «Σφοδρές χιονοπτώσεις και χιονόνερο αναμένονται από την Κοιλάδα του Οχάιο έως το κεντρικό Τέξας. Ο παγετός θα καταστήσει επικίνδυνη την οδήγηση στους δρόμους και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος είναι πιθανές» ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

    [05] Οι πράσινοι «κλείδωσαν» την πρόκριση στους «16»

    Στη χειρότερη του εφετινή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη από τον Ερυθρό Αστέρα στις λεπτομέρειες και «κλείδωσε» την πρόκριση του στους «16» της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 69-63 στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγωνιστική, πανηγυρίζοντας τη «λυτρωτική» τέταρτη νίκη τους στον 4ο όμιλο. Στον αντίποδα, οι Σέρβοι με την έκτη ήττα τους αποκλείστηκαν από τους «16».

    Τα δεκάλεπτα: 20-21, 37-34, 52-48, 69-63


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 December 2013 - 21:30:26 UTC