Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πολιτική ηγεσία της χώρας για το θάνατο του Ν. Μαντέλα
  • [02] Τροπολογία του ΚΚΕ για απαγόρευση πλειστηριασμών, σε βάρος των λαϊκών οικογενειών
  • [03] Εορταστικές εκδηλώσεις στον Πειραιά για τον Άγιο Νικόλαο
  • [04] Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης
  • [05] Κάηκε 86χρονη σε σπίτι στον Ασπρόπυργο
  • [06] Ιω. Στουρνάρας: Επισφαλής ο καθορισμός νέων αντικειμενικών αξιών στην παρούσα οικονομική συγκυρία
  • [07] Αντίο, Μαντέλα
  • [08] Χάος στη βορειοδυτική Ευρώπη από τη θύελλα Ξάβερ
  • [09] Φως στις βιολογικές αιτίες της δυσλεξίας

  • [01] Η πολιτική ηγεσία της χώρας για το θάνατο του Ν. Μαντέλα

    Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Ν. Μαντέλα, εκφράζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην οικογένειά του και στον λαό της Νότιας Αφρικής.

    «Αποχαιρετούμε, σήμερα, μαζί με ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, τον ήρωα που έγραψε μοναδικές σελίδες στη νεότερη Ιστορίας της. Το σύμβολο των αγώνων για ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα και ελευθερία, σε έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο».

    «Το όνομα και η εικόνα του Νέλσον Μαντέλα ας ευχηθούμε να λειτουργούν πάντα ως σημείο αναφοράς με ουσιαστικό θεσμικό και κοινωνικό περιεχόμενο» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του για τον θάνατο του Νοτιοαφρικανού ηγέτη.

    Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Νέλσονα Μαντέλα, αγωνιστή, συμβόλου της πάλης ενάντια στο Απαρτχάϊντ, πρώην προέδρου του Αφρικάνικου Εθνικού Κογκρέσου και πρώτου εκλεγμένου προέδρου της Νότιας Αφρικής σε πολυφυλετικές εκλογές.

    [02] Τροπολογία του ΚΚΕ για απαγόρευση πλειστηριασμών, σε βάρος των λαϊκών οικογενειών

    Την απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και μέτρα για την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών τους προτείνει, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα. Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση των οδικών έργων και πρόκειται ουσιαστικά για την επαναφορά της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ, τον Σεπτέμβριο του 2012 με όμοιο περιεχόμενο.

    Τα μέτρα προστασίας προτείνονται για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ως οφειλές, λογίζονται τα κάθε μορφής δάνεια, αλλά και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες και προτείνεται η διαγραφή του συνόλου των τόκων, μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας.

    [03] Εορταστικές εκδηλώσεις στον Πειραιά για τον Άγιο Νικόλαο

    Ημέρα αργίας σήμερα για τις ναυτιλιακές εταιρείες, το υπουργείο Ναυτιλίας και τις υπηρεσίες λιμένων στον Πειραιά, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για τον 'Αγιο Νικόλαο προστάτη των ναυτικών, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Δοξολογία θα τελεστεί στον φερώνυμο ναό της πόλης στο λιμάνι, παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, ενώ στη συνέχεια με πρωτοβουλία της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα γίνει περιφορά και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου. Για τον λόγο αυτό από την τροχαία Πειραιά θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    Τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, στο ύψος του Εκθεσιακού Κέντρου του ΟΛΠ, όπου δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να τα επισκεφθεί. Πρόκειται για τη φρεγάτα «Ύδρα», την πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος» και το υποβρύχιο «Πόντος».

    [04] Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης

    Δημοσιεύεταισήμερα η τρίτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις, που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού, για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε δημόσιους φορείς (επιβλέποντες φορείς).

    Σήμερα, ξεκινά και η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Η υποβολή των αιτήσεων, η προθεσμία για την οποία λήγει στις 13 του μηνός, γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

    Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στη δημιουργία 7.400 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 6 μηνών και 15 ημερών -και σε κάθε περίπτωση έως την ημερομηνία λήξης του διδακτικού έτους 2013-2014.

    [05] Κάηκε 86χρονη σε σπίτι στον Ασπρόπυργο

    Ηλικιωμένη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο μέσα σε παλιό χαμόσπιτο στον Ασπρόπυργο, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    Το μικρό σπίτι, 25 τ.μ. όλο κι όλο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, άρπαξε φωτιά γύρω στις 8:40. Περίοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και όταν έφτασαν εκεί οι πουροσβέστες, ανέσυραν νεκρή την 86χρονη γυναίκα που έμενε μόνη της. Για τα αίτια της τραγωδίας, διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [06] Ιω. Στουρνάρας: Επισφαλής ο καθορισμός νέων αντικειμενικών αξιών στην παρούσα οικονομική συγκυρία

    Επισφαλή χαρακτηρίζει στην παρούσα οικονομική συγκυρία τον καθορισμό νέων αντικειμενικών αξιών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις αρχές Δεκεμβρίου, ο υπουργός σημειώνει ότι «στην παρούσα οικονομική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από μεγάλες διακυμάνσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της xώρας με σημαντικές επιπτώσεις και στην αγορά ακινήτων, ο καθορισμός νέων αντικειμενικών αξιών είναι τουλάχιστον επισφαλής».

    Το έγγραφο του κ. Στουρνάρα διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

    [07] Αντίο, Μαντέλα

    Ο θάνατος χθες του Νέλσονα Μαντέλα, του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής, του ανθρώπου που πολέμησε το απαρτχάιντ και την αδικία, προκάλεσε κύμα έντονης συγκίνησης σε όλο τον κόσμο και ένα ποταμό δηλώσεων, φόρο τιμής προς αυτήν την ιδιαίτερη προσωπικότητα. Κανένας αρχηγός κράτους, κάτοχος βραβείου Νόμπελ ή κρατούμενος συνείδησης δεν είχε μέχρι σήμερα προκαλέσει τόση συγκίνηση και σεβασμό στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

    Οι πολιτικοί ηγέτες που θα παραστούν σύντομα στην κηδεία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών, απέτισαν φόρο τιμής στον «Μαντίμπα», όπως τον αποκαλούσαν (από το όνομα της φυλής του), υπογραμμίζοντας την ποιότητα του ανθρώπου, ο οποίος ύστερα από 27 χρόνια στις φυλακές του απαρτχάιντ βγήκε από αυτές χωρίς ίχνος μνησικακίας.

    «Χάσαμε έναν από τους πιο σημαντικούς, τους πιο θαρραλέους άνδρες και έναν από τους πραγματικά καλούς ανθρώπους σ΄αυτή τη Γη», δήλωσε ένας άλλος μαύρος πρόεδος, ο Μπαράκ Ομπάμα, με απόφαση του οποίου οι σημαίες κυματίζουν σήμερα μεσίστιες στις ΗΠΑ. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, έκανε λόγο για μια «πηγή έμπνευσης για τον κόσμο» υπογραμμίζοντας την αξιοπρέπεια και την ταπεινοφροσύνη του Νέλσον Μαντέλα. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασαν το «βαθύ θαυμασμό τους για την ιδιαίτερη ηθική και πολιτική ποιότητα του Νέλσον Μαντέλα» ο οποίος θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως ο άνθρωπος που θυσίασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του για να μπορέσουν εκατομμύρια άλλοι να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Χάος στη βορειοδυτική Ευρώπη από τη θύελλα Ξάβερ

    Η θύελλα Ξάβερ, η οποία σαρώνει από χθεςτη βορειοδυτική Ευρώπη, στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους στην Αγγλία, ενώ προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες και χάος στις μεταφορές.

    Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι πιθανώς είναι η χειρότερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει την ήπειρο εδώ και πολλά χρόνια. Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το φράγμα του Τάμεση, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει την πόλη του Λονδίνου από πλημμύρες κατά τη διάρκεια παλιρροιών, θα παραμείνει κλειστό, ενώ προειδοποίησαν για «τα πιο σοβαρά, παράκτια παλιρροϊκά κύματα στη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια».Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε δύο έκτακτες συνεδριάσεις με σκοπό να συζητηθεί η στρατηγική δράσης.

    Τουλάχιστον 100.000 σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο έμειναν χωρίς ρεύμα, 80.000 εκ των οποίων ήταν στη Σκωτία. Στη δυτική Δανία μια 72χρονη επιβάτης φορτηγού έχασε τη ζωή της όταν το όχημα ανατράπηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Στο αεροδρόμιο του Αμβούργου της Γερμανίας, 120 από τις 337 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

    [09] Φως στις βιολογικές αιτίες της δυσλεξίας

    Η δυσλεξία είναι μια συχνή μαθησιακή νευρολογική διαταραχή, από την οποία πάσχει το 4% έως 10% του παγκόσμιου πληθυσμού (ανάλογα με τη χώρα και τη γλώσσα) και η οποία δεν κάνει κοινωνικο-οικονομικές ή φυλετικές διακρίσεις.

    Η δυσλεξία, που μπορεί να κληρονομηθεί, αποτελεί ένα είδος «τύφλωσης απέναντι στις λέξεις» και είναι άσχετη με τον δείκτη νοημοσύνης, με αποτέλεσμα αρκετοί να μην την θεωρούν πραγματικό ιατρικό πρόβλημα, ενώ άλλοι επιμένουν πως πρόκειται για βιολογικό θέμα που άπτεται της νευροεπιστήμης. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δυσλεκτικοί καταλαβαίνουν μεν μια χαρά τις ελάχιστες «μονάδες ήχου» (τα λεγόμενα «φωνήματα») της γλώσσας, με τα οποία δημιουργούνται οι λέξεις, όμως δεν διαθέτουν τα κατάλληλα νευρωνικά «κυκλώματα» για την επεξεργασία τους λόγω των προβλημάτων ενδοεπικοινωνίας του εγκεφάλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 December 2013 - 9:30:25 UTC