Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων στο ΕΚΠΑ και το Μετσόβιο
  • [02] Έρευνα της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια τριών βουλευτών της ΧΑ
  • [03] Μάχη για τη ζωή δίνει 88χρονη που έπεσε θύμα ληστείας στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ καλεί τους Ταϊλανδούς να εργαστούν από κοινού για τη σταθερότητα της χώρας
  • [05] Εμβόλιο κατά της φυματίωσης μπορεί να βοηθήσει στη σκλήρυνση κατά πλάκας

  • [01] Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων στο ΕΚΠΑ και το Μετσόβιο

    Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναμένεται να λάβουν στις συνελεύσεις τους σήμερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι των δύο ιδρυμάτων. Οι συνελεύσεις πραγματοποιούνται στον απόηχο της άκαρπης συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αλλά και της παραπομπής του πρύτανη του ΕΠΚΑ Θεοδόση Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, παρά την περί του αντιθέτου ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισαν να απεργήσουν ώς και την Παρασκευή.

    [02] Έρευνα της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια τριών βουλευτών της ΧΑ

    Έρευνα στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλου, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα, είναι σε εξέλιξη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

    Η έρευνα γίνεται με εισαγγελική παραγγελία στο πλάισιο της ανακριτικής διαδικασίας επί των απαγγελθεισών κατηγοριών για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

    Η απολογία των τριών βουλευτών ενώπιον των δύο εφετών ανακριτριών έχει προσδιορισθεί για το Σάββατο.

    [03] Μάχη για τη ζωή δίνει 88χρονη που έπεσε θύμα ληστείας στη Θεσσαλονίκη

    Μάχη για τη ζωή δίνει μια 88χρονη, η οποία έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Η ηλικιωμένη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., την 88χρονη εντόπισε χθες το μεσημέρι ένας γείτονάς της, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές.

    Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, η γυναίκα έφερε τραύμα στο κεφάλι, ενώ η μπαλκονόπορτα του σπιτιού (μία μονοκατοικία) έφερε ίχνη παραβίασης.Αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης είχε σκοπό να ληστέψει την ηλικιωμένη, σενάριο που ενισχύεται από το γεγονός ότι το εσωτερικό του σπιτιού ήταν άνω-κάτω.Από την Αστυνομία διεξάγεται προανάκριση.

    [04] Ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ καλεί τους Ταϊλανδούς να εργαστούν από κοινού για τη σταθερότητα της χώρας

    Ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι κάλεσε σήμερα τους Ταϊλανδούς να εργαστούν από κοινού για τη "σταθερότητα" της χώρας, με την ευκαιρία των 86ων γενεθλίων του, λόγω των οποίων κηρύχθηκε ανακωχή στις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

    Η Ταϊλάνδη ήταν "σε ειρήνη επί μακρόν πολύ καιρό γιατί όλος ο κόσμος εργαζόταν από κοινού για το καλό της χώρας. Κάθε Ταϊλανδός θα έπρεπε να το έχει συνειδητοποιήσει αυτό και να αναλάβει το ρόλο του για το καλό της χώρας, δηλαδή την ασφάλεια και τη σταθερότητά της", δήλωσε ο μονάρχης σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Χιλιάδες Ταϊλανδοί, ντυμένοι στα κίτρινα, ένα χρώμα που θεωρείται βασιλικό, ορισμένοι με δάκρυα στα μάτια, κατέβηκαν στους δρόμους της Χούα Χιν για να δουν να περνά η βασιλική πομπή με την ευκαιρία της επίσημης αυτής τελετής στο παραθαλάσσιο θέρετρο νοτίως της Μπανγκόκ όπου ο μονάρχης διαμένει εδώ και μήνες.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [05] Εμβόλιο κατά της φυματίωσης μπορεί να βοηθήσει στη σκλήρυνση κατά πλάκας

    Ένα υπάρχον εμβόλιο κατά της φυματίωσης μπορεί να βοηθήσει στην μάχη εναντίον της σκλήρυνσης κατά πλάκας, σύμφωνα με Ιταλούς επιστήμονες. Η νέα μελέτη που έγινε σε ένα μικρό δείγμα ασθενών, δημιουργεί ελπίδες ότι η νευρολογική νόσος θα μπορεί να αντιμετωπιστεί μελλοντικά, μόλις εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματά της.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Σαπιέντζα της Ρώμης, με επικεφαλής τον δρα Τζιοβάνι Ριστόρι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας "Neurology", σύμφωνα με το BBC, έδωσαν το εμβόλιο BCG σε 33 ανθρώπους που είχαν εμφανίσει τα πρώτα σημάδια της πολλαπλής σκλήρυνσης (ή σκλήρυνσης κατά πλάκας). 'Αλλα 40 άτομα πήραν εικονικό φάρμακο (πλασέμπο). Μετά από πέντε χρόνια, το 58% όσων είχαν κάνει το εμβόλιο, δεν είχαν αναπτύξει τη νόσο έναντι μόνο 30% όσων δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά είχαν πάρει απλώς το πλασέμπο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 December 2013 - 9:30:23 UTC