Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπογράφει τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών η Τουρκία
  • [02] Η Ιρλανδία έλαβε την τελευταία δόση δανείου από την ευρωζώνη
  • [03] Η Ισπανία τιμά τον Ελ Γκρέκο
  • [04] Προβάδισμα πρόκρισης για την Καλλονή

  • [01] Υπογράφει τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών η Τουρκία

    Η Τουρκία θα υπογράψει την 16η Δεκεμβρίου τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών που εισέρχονται παρανόμως στην ΕΕ με αντάλλαγμα την έναρξη της διαδικασίας άρσης της υποχρέωσης θεώρησης για Τούρκους πολίτες. Η συμφωνία αυτή επετεύχθη στη συνάντηση που είχε σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με την επίτροπο για τις εσωτερικές υποθέσεις Σεσίλια Μάλστρεμ. Ο Α. Νταβούτογλου έκανε λόγο για ιστορική ημέρα, η οποία ανοίγει τον δρόμο για άρση της βίζας για Τούρκους πολίτες όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ το αργότερο σε 3,5 χρόνια.

    [02] Η Ιρλανδία έλαβε την τελευταία δόση δανείου από την ευρωζώνη

    Η ευρωζώνη έδωσε σήμερα την τελευταία δόση στην Ιρλανδία στο πλαίσιο του δανείου ύψους 67,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η χώρα στο τέλος του 2010 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς η συμφωνία στήριξης ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους. Το ποσό που δόθηκε σήμερα είναι 2,27 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύνολο 17 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). Η Ιρλανδία αναμένεται να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στις 15 Δεκεμβρίου χωρίς να λάβει προληπτικά επιπλέον βοήθεια. Θα είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που έλαβε οικονομική βοήθεια και καταφέρνει να ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα.

    [03] Η Ισπανία τιμά τον Ελ Γκρέκο

    Με δύο μεγάλες εκθέσεις στη Μαδρίτη και το Τολέδο η Ισπανία θα τιμήσει το 2014 τα 400 χρόνια από τοn θάνατο του Ελ Γκρέκο, του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου που θεωρείται πρόδρομος της μοντέρνας τέχνης μολονότι έμεινε παραγνωρισμένος επί τρεις αιώνες. "Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο", εξήγησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γκρέκο, ο Γκρεγκόριο Μαρανιόν, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει επίσης συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκδόσεις ερευνητικών έργων αφιερωμένων στον ζωγράφο. Με τις δύο εκθέσεις, στο Μουσείο του Πράδο της Μαδρίτης και στο Τολέδο, την πόλη όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και δημιούργησε ορισμένα από τα γνωστότερα έργα του, "θα βιώσουμε την ανακάλυψη του Γκρέκο εκ νέου, πριν από εκατό χρόνια, και την τεράστια επιρροή που άσκησε" πρόσθεσε.

    [04] Προβάδισμα πρόκρισης για την Καλλονή

    Ένα γκολ του Καζάκη, στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης, έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Καλλονή έναντι του ΟΦΗ, καθώς επέτρεψε στην ομάδα της Λέσβου να φύγει με τη νίκη (1-0) από το «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 42ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Περόνε με δεύτερη κίτρινη. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 December 2013 - 19:30:26 UTC