Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] H Ελλάδα ανέβηκε 14 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τη διαφάνεια
  • [02] Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της GPO
  • [03] Η γλώσσα των κωφών, μια διαφορετική οπτική επικοινωνίας
  • [04] Η οικονομική κρίση χειροτέρεψε τη ζωή των ΑΜΕΑ
  • [05] Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για πεσμένα δέντρα
  • [06] Προσαγωγές σχολικών φυλάκων
  • [07] Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω θυελλωδών ανέμων
  • [08] Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Κίεβο

  • [01] H Ελλάδα ανέβηκε 14 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τη διαφάνεια

    Η Ελλάδα, μολονότι πλήττεται σκληρά από την οικονομική κρίση, έλαβε μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ η Ισπανία έχει μείνει πίσω στον τομέα αυτό, όπως εκτιμά η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, στο πλαίσιο της παρουσίασης του ετήσιου Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά, της κατάταξης των χωρών με βάση τη διαφάνειά τους.

    "Η αντίθεση μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα", σχολίασε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Φιν Χάινριχ, ερευνητής της οργάνωσης αυτής, η οποία εδρεύει στο Βερολίνο, με την ευκαιρία της παρουσίασης του Δείκτη για το 2013. "Στις δύο χώρες, παρατηρούμε πολύ διαφορετικές αντιμετωπίσεις της διαφθοράς στο φόντο της οικονομικής κρίσης και πιστεύω ότι οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες για την Ελλάδα παρά για την Ισπανία", πρόσθεσε.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [02] Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της GPO

    Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές, καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

    Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,4% (20,5% τον περασμένο Οκτώβριο) και η ΝΔ 20% (21%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,4% (7,8%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,9% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5,8% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2% (4,5%), η ΔΗΜΑΡ με 4% (4,2%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με 1,2% (1%).

    [03] Η γλώσσα των κωφών, μια διαφορετική οπτική επικοινωνίας

    «Μαθαίνοντας νοηματική γλώσσα μπορείς να γνωρίσεις τον κόσμο των κωφών. Μια διαφορετική οπτική επικοινωνίας» δηλώνει μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο υπεύθυνος της Σχολής της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, Κωνσταντίνος Σίμψης. «Διδάσκουμε την Ελληνική νοηματική γλώσσα. Η κάθε χώρα έχει τη δικιά της γλώσσα» λέει. Σκοπός της σχολής είναι να μπορέσει κάποιος να γνωρίσει τον κόσμο των κωφών, αλλά και να επικοινωνήσει μαζί τους. «Δε ξεκινήσαμε τη σχολή ως επιχείρηση. Ο σκοπός μας δεν ήταν το κέρδος. Οι συνδρομές των σπουδαστών χρησιμοποιούνται για τους εξοπλισμούς και για τη πληρωμή των καθηγητών» σημειώνει ο κ. Σίμψης.

    «Η νοηματική είναι η γλώσσα μου» δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Άρτεμις Παντελάκη, καθηγήτρια της σχολής, κωφή η ίδια. «Η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες κι εμάς μαζί. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα παντού. Είναι αναγκαίο να έχω κάποιον διερμηνέα για να μπορώ να επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου. Για όλη την Ελλάδα υπάρχουν 65 διερμηνείς. Είναι λίγοι. Μπορεί να θέλω να πάω το παιδί μου στον παιδίατρο και πρέπει να χω διερμηνέα μαζί μου για να συνεννοηθώ. Είναι το μέσο για να βγάλω τη φωνή μου» συνεχίζει η κ. Παντελάκη.

    [04] Η οικονομική κρίση χειροτέρεψε τη ζωή των ΑΜΕΑ

    «Η ελληνική κοινωνία δεν κρύβει πια το πρόβλημα της αναπηρίας, έχει σημειωθεί πρόοδος σε συγκεκριμένες συνθήκες ζωής των ατόμων με αναπηρία τα τελευταία 10 χρόνια, όμως υπάρχει ραγδαία επιδείνωση της ζωής τους αναφορικά με τους πόρους διαβίωσης εξαιτίας της κρίσης, ζήτημα για το οποίο πρέπει να μεριμνήσει η Πολιτεία. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη αντίθεση της κοινής γνώμης σε οποιαδήποτε πολιτική επιβαρύνει τα άτομα με αναπηρία». Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της πανελλαδικής έρευνας που διεξήγαγε η ΚΑΠΑ RESEARCH για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), αναφορικά με την εικόνα που έχει η ελληνική κοινωνία απέναντι στο ζήτημα της αναπηρίας, και παρουσιάστηκαν με την ευκαιρία της σημερινής Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

    Όπως καταδεικνύει η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.506 ατόμων, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου, το 51,6% των ερωτηθέντων που έχουν άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση στο οικογενειακό περιβάλλον τους, ανέφεραν ότι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι οι οικονομικές.

    [05] Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για πεσμένα δέντρα

    Περισσότερες από 230 κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν και πινακίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα, που παρασύρθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους, έχει δεχθεί έως στιγμής το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

    Στον σταθμό του τρένου στο Μενίδι, ένα δένδρο καταπλάκωσε δύο σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ζημιές σε οχήματα έχουν προκληθεί και σε άλλα σημεία της Αττικής. Είκοσι οκτώ συνεργεία της Πυροσβεστικής με 80 πυροσβέστες εργάζονται για την απομάκρυνση δένδρων και άλλων αντικειμένων από τους δρόμους.

    [06] Προσαγωγές σχολικών φυλάκων

    Εννέα προσαγωγές σχολικών φυλάκων που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγιναν από την αστυνομία, λίγο μετά τις 6 το πρωί.

    Αυτή την ώρα συνάδελφοί τους βρίσκονται έξω από το κτίριο του υπουργείου στη Βασιλίσσης Σοφίας.

    [07] Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω θυελλωδών ανέμων

    Προβλήματα σημειώνονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν στα ανατολικά, τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ. Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για την Αίγινα, ενώ από τη Ραφήνα δεν έγινε το δρομολόγιο του Superferry στις 07:50 για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

    Από το Λαύριο δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι τη Τζιά.Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος- Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Θάσου- Κεραμωτή. Κλειστό είναι και το πορθμείο στο Ρίο-Αντίρριο. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

    Στο μεταξύ, εκατοντάδες κλήσεις δέχτηκε ηΠυροσβεστική για κοπές δέντρων λόγω των θυελλωδών ανέμων.

    [08] Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Κίεβο

    Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της προσέγγισης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση συγκεντρώνονται γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Κίεβο, όπου θα συζητηθεί σήμερα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Δύο ημέρες μετά την διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Κυριακή στο κέντρο του Κιέβου, εκατοντάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν και χθες στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας. Μαζί τους ενώθηκαν σήμερα το πρωί οι χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώνονται γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, ενώ άλλοι κατευθύνονται προς την έδρα της κυβέρνησης, η οποία έχει αποκλεισθεί από χθες το πρωί από διαδηλωτές. Πολλοί από τους διαδηλωτές φορούν κόκκινα γιλέκα, στο χρώμα του κόμματος της αντιπολίτευσης Ούνταρ του Βιτάλι Κλίτσκο.

    Η απόφαση του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση και να διατηρήσει τη θέση της χώρας ως δορυφόρου της Ρωσίας προκάλεσε μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας ανάλογο με την Πορτοκαλί Επανάσταση το 2004 που έφερε στην εξουσία τις δυνάμεις της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μίκολα Αζαρόφ κατήγγειλε χθες ως "πραξικόπημα" τις μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Κίεβο.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 December 2013 - 7:30:23 UTC