Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου, το απόγευμα
  • [02] Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ
  • [03] Στη Νότια Κορέα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [04] Ίδιο το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες
  • [05] Αναβρασμός στο ΕΚΠΑ. Κρίσιμη συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων
  • [06] Μια νεκρή από τις πλημμύρες στο Άργος
  • [07] Στους 70 έφτασε ο απολογισμός των τραυματιών μετά τον εκτροχιασμό τρένου στη Νέα Υόρκη
  • [08] Εννέα συνολικά τα θύματα της συντριβής ελικοπτέρου στην οροφή μιας παμπ, στη Σκωτία
  • [09] Κλειστά σήμερα πανεπιστήμια και δημόσια σχολεία στη Μπανγκόκ
  • [10] Η υπερβολική ταχύτητα στοίχισε τη ζωή στον ηθοποιό Πολ Γουόκερ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου, το απόγευμα

    Τα θέματα που παραμένουν ανοικτά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα στις 18:00 ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι ισχύουν και είναι πολύ συγκεκριμένες οι θέσεις για «όχι» σε ολική άρση των πλειστηριασμών, «όχι» σε μαζικές απολύσεις, «όχι» σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, προώθηση του ενιαίου φόρου ακινήτων όπως έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    [02] Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ

    Υστερα από μια ολονύκτια διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών στο Δημοκρατικό Κόμμα ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναδείχτηκε νέος πρόεδρος με μικρή διαφορά από τον ανθυποψήφιο του, τέως πρόεδρο Μάριο Καρογιάν.

    Η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων αναμενόταν να τελειώσει γύρω στις 10 το βράδυ, αλλά παρατάθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξασφάλισε 12.460 ψήφους ή ποσοστό 51,12%. Ο Μάριος Καρογιάν εξασφάλισε 11.914 ψήφους, ή ποσοστό 48,88%.

    Πριν από την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, ο κ. Καρογιάν και το επιτελείο υπέβαλαν ένσταση κατά του κύρους των εκλογών, καταγγέλλοντας ότι δεν επετράπη σε περισσότερα από 400 παλαιά και νέα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν.

    Στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά την ανακήρυξή του, ο νέος πρόεδρος έστειλε μηνύματα εσωκομματικής ενότητας. Είπε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας λέχθηκαν πολλά, αλλά διαγράφονται όλα και το ΔΗΚΟ γυρίζει σελίδα.

    [03] Στη Νότια Κορέα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,πραγματοποιεί από σήμερα,επίσημη επίσκεψη στην Δημοκρατία της Κορέας, κατόπιν προσκλήσεως της ομολόγου του Park Geun-Hye.

    Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Προέδρου στη Νότια Κορέα.

    Η επίσκεψη του Προέδρου θα ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη.

    [04] Ίδιο το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες

    Συνεχίζεται το ίδιο σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες.

    Tοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες επικρατούναπόνωρίς το πρωίστα ανατολικά και ηπειρωτικά της χώρας ενώ βαθμιαία θα επεκταθούνστο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

    Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι θυελλώδεις στο βόρειο Αιγαίο.

    Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 βαθμούς φθάνοντας το μεσημέρι τους 17, λόγω των νοτιάδων που επικρατούν.

    [05] Αναβρασμός στο ΕΚΠΑ. Κρίσιμη συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων

    Αναβρασμός επικρατεί στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος -οι οποίοι φέρονται διχασμένοι ως προς το ζήτημα της συνεχιζόμενης εδώ και περίπου τρεις μήνες απεργίας τους, ενάντια στη διαθεσιμότητα- συνεδριάζουν σήμερα για να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητόποιήσεων τους.

    «Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» δηλώνει η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ να εφαρμόσει την απόφαση της Συγκλήτου για να επαναλειτουργήσει το Ίδρυμα. Ουπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι «ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος».

    [06] Μια νεκρή από τις πλημμύρες στο Άργος

    Μια 55χρονη γυναίκα, σερβικής καταγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που γράφει το κουδούνι του διαμερίσματος, γιατί δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα τα στοιχεία, που βρέθηκε πνιγμένη σε υπόγειο διαμέρισμα, επί της οδού Χαντζή στο 'Αργος, είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης πλημμύρας στο 'Αργος.

    Ολονύχτια μάχη έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες που έφτασαν απ' όλη την Πελοπόννησο και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στην πόλη του 'Αργους, προκειμένου να διασώσουν πολίτες και τις περιουσίες τους από τα ορμητικά νερά δύο ξεροπόταμων, που υπερχείλισαν και ανέβασαν τη στάθμη του νερού στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης, κυρίως στις ανατολικές συνοικίες.

    Για αρκετές ώρες η πόλη ήταν αποκομμένη λόγω των πλημμυρών, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν πολλές περιοχές της επαρχίας 'Αργους, από τα ορεινά, όπως είναι η Καρυά και τα Σπανέικα, μέχρι τα πεδινά, στη Νέα Κίο, το Κεφαλάρι, το Σκαφιδάκι, τους Μύλος και την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, τόσο το βράδυ, όσο και τώρα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

    Τα φαινόμενα έχουν κοπάσει σήμερα το πρωί και συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων, ενώ σε λίγο φτάνει και ενίσχυση με μηχανικά μέσα από στρατιωτικά μηχανήματα της μονάδας Μηχανικού στο Λουτράκι, προκειμένου να ενισχύσουν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας.

    [07] Στους 70 έφτασε ο απολογισμός των τραυματιών μετά τον εκτροχιασμό τρένου στη Νέα Υόρκη

    Στους 70 έφτασε ο απολογισμός των τραυματιών μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου του προαστιακού σιδηροδρόμου North Metro στην περιοχή του Μπρόνξ που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους.

    Ο εκτροχιασμός του τρένου συνέβη σε μια δασώδη περιοχή όπου συναντώνται τα ποτάμια Χάντσον και Χάρλεμ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα πιθανά αίτια του ατυχήματος.

    Ένας επιβάτης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WABC πως το τρένο κινείτο με «μεγαλύτερη ταχύτητα» από ότι συνήθως. «Ο οδηγός επιτάχυνε πολύ στις στροφές και δεν καταλάβαινα γιατί. Ξαφνικά το τρένο εκτροχιάστηκε», είπε.

    [08] Εννέα συνολικά τα θύματα της συντριβής ελικοπτέρου στην οροφή μιας παμπ, στη Σκωτία

    Ένα ακόμη πτώμα βρέθηκε στο σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο της αστυνομίας σε παμπ της Γλασκώβης, στη Σκωτία. Ετσι ανέρχεται σε εννέα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής. Οι διασώστες σχεδιάζουν τώρα να απομακρύνουν από την οροφή της παμπ όπου κατέπεσε ό,τι απέμεινε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθούν και άλλα πτώματα στο σημείο εκείνο.

    Το βράδυ της Παρασκευής, στις 22:25 τοπική ώρα, περίπου 120 άνθρωποι βρίσκονταν στην παμπ Clutha, όταν το ελικόπτερο της αστυνομίας κατέπεσε στην οροφή.

    Δώδεκα άνθρωποι νοσηλεύονται, τρεις εκ των οποίων στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

    Ακόμη δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την πτώση του ελικοπτέρου τύπου EC-135 στο κτίριο.

    [09] Κλειστά σήμερα πανεπιστήμια και δημόσια σχολεία στη Μπανγκόκ

    Έξι πανεπιστήμια και 32 δημόσια σχολεία της Μπανγκόκ θα παραμείνουν κλειστάσήμερα για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

    Χθες, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν τις ομάδες διαδηλωτών που στόχο είχαν να καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του κοινοβουλίου και του κεντρικού κτιρίου της αστυνομίας. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Σουτέπ Ταουγκσουμπάν είχε συνάντηση με την πρωθυπουργό της χώρας, Γινγκλούκ Σιναουάτρα, δηλώνοντας ωστόσο ότι οι δυο τους δεν κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου να τεθεί τέρμα στις διαδηλώσεις.

    Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 50 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο.

    [10] Η υπερβολική ταχύτητα στοίχισε τη ζωή στον ηθοποιό Πολ Γουόκερ

    Η υπερβολική ταχύτητα συνετέλεσε στο τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον ηθοποιό Πολ Γουόκερ, γνωστό από τις ταινίες «The Fast and the Furious» («Οι Μαχητές Των Δρόμων»), το Σάββατο στη Νότια Καλιφόρνια.

    Ο 40χρονος Γουόκερ ήταν συνεπιβάτης στην κόκκινη Πόρσε Carrera GT του 2005, την οποία οδηγούσε ένας φίλος του. Το μεσημέρι του Σαββάτου, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε ένα δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες στην πόλη Σάντα Κλαρίτα της βόρειας Καλιφόρνιας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 December 2013 - 7:30:25 UTC