Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαγορευτικό στη γραμμή Κυλλήνης - Ζακύνθου
  • [02] «Ξηλώθηκε» κύκλωμα ναρκωτικών
  • [03] Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη, διαμηνύει ο Ι. Στουρνάρας
  • [04] Έκρυθμη η κατάσταση στην Ταϊλάνδη
  • [05] Στις κάλπες τα μέλη του ΔΗΚΟ για το νέο πρόεδρο

  • [01] Απαγορευτικό στη γραμμή Κυλλήνης - Ζακύνθου

    Κλειστή είναι από χθες το απόγευμα, περίπου στις 18:30, η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.

    Οι άνεμοι στην Ζάκυνθο σήμερα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ, πράγμα που κάνει απαγορευτικό τον απόπλου των πλοίων από το λιμάνι του νησιού.

    [02] «Ξηλώθηκε» κύκλωμα ναρκωτικών

    Φάμπρικα με διοχέτευση στην αγορά επικίνδυνων ληγμένων ναρκωτικών φαρμάκων, είχε στήσει 39χρονη φαρμακοποιός από τον Πειραιά, η οποία θησαύριζε πουλώντας παράνομα τα συγκεκριμένα φάρμακα, πολλά από τα οποία είχαν λήξει πάνω από 10 χρόνια.

    Συνεργοί της σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα ήταν ένας Έλληνας 60 ετών και ένας 30χρονος Αλγερινός. Και οι τρεις συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) του Υπουργείου Υγείας, που ξεκίνησε από την Πέμπτη το πρωί και ολοκληρώθηκε χτες, στον Βύρωνα και στον Πειραιά.

    Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.680 ναρκωτικά δισκία, 6.500 αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων και 25 βιβλιάρια καταθέσεων, από τα οποία προκύπτουν ότι έχουν διακινηθεί πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.

    [03] Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη, διαμηνύει ο Ι. Στουρνάρας

    "Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι landlords της Εκάλης", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μέσω δημοσιεύματος το οποίο φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα "Το "Βήμα της Κυριακής".

    Συγκεκριμένα, ο κ.Στουρνάρας δηλώνει αποφασισμένος να περάσει από τη Βουλή το νέο νόμο περί φορολογίας ακινήτων και συμπληρώνει ότι η φορολογική επιβάρυνση για τον συνεπή φορολογούμενο έχει φθάσει στα όριά της, γι' αυτό άλλωστε καταφεύγει στην υψηλότερη φορολόγηση στις ιδιοκτησίες αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 αλλά και τη συμμετοχή των ιδιοκτητών αγροτικής γης (έστω με μικρά ποσά) στα συνολικά βάρη.

    Ο υπουργός Οικονομικών εξαγγέλλει, επίσης, ότι στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα υπάρχουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με πρώτο βήμα τον μερικό έλεγχο των βιβλίων και της οικονομικής κατάστασης φορολογουμένων, προκειμένου να εισπράττονται φόροι και να καταλογίζονται πρόστιμα χωρίς χρονοτριβή.

    Διαβάστε επίσης

    Ι. Στουρνάρας: Μετά τις 9 Δεκεμβρίου θα επιστρέψει η τρόικα

    [04] Έκρυθμη η κατάσταση στην Ταϊλάνδη

    Εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα σε ένα αθλητικό κέντρο της αστυνομίας στη Μπανγκόκ όπου βρισκόταν η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα, όμως εκείνη κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, όπως ανακοίνωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

    Εξάλλου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, αλλά και για να τους εμποδίσει να κάνουν πορεία προς την έδρα της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Blue Sky TV. Τα γραφεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης Thai PBS καταλήφθηκαν από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του PBS και της αστυνομίας, ενώ τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι έξω από το αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρόιτερς.

    Χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης στην Ταϊλάνδη απειλούν σήμερα να καταλάβουν την έδρα της κυβέρνησης στην Μπανγκόκ, όπου υπάρχουν φόβοι για εκτεταμένα επεισόδια μετά τις πρώτες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα από τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 45.

    [05] Στις κάλπες τα μέλη του ΔΗΚΟ για το νέο πρόεδρο

    Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος για ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος για την επόμενη τετραετία.

    Υποψήφιοι για τη θέση είναι ο σημερινός πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και ο Βουλευτής του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας και επίσης του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί θα κλείσουν στις έξι το απόγευμα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις εννιά το βράδυ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 December 2013 - 11:30:22 UTC