Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση Γ. Παπανδρέου για τα όσα έγιναν στις Κάννες
  • [02] Γιορτή παραδοσιακών γεύσεων στα Τρίκαλα
  • [03] Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν με την βία στην έδρα της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης
  • [04] Οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν ένα τμήμα του συριακού χημικού οπλοστασίου στην θάλασσα

  • [01] Παρέμβαση Γ. Παπανδρέου για τα όσα έγιναν στις Κάννες

    Μέσω συνεργατών του παρεμβαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το δημοψήφισμα που είχε προτείνει, για τα όσα συνέβησαν ή δεν συνέβησαν στη συνάντηση των Καννών, αλλά και για πολλά άλλα άκρως ενδιαφέροντα θέματα που έβαλαν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    Ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος, προβαίνει σε εκτεταμένο σχολιασμό των γεγονότων εκείνης της περιόδου, προκειμένου να γίνουν γνωστά όσα πραγματικάσυνέβησαν και να αποκατασταθεί η αλήθεια γύρω από αυτά, καθώς μέχρι τώρα μιλούν κάποιοι που δεν γνωρίζουν ή γνωρίζουν ένα πολύ μικρό μέρος όσων διαδραματίστηκαν εκείνη την κρίσιμη περίοδο.

    [02] Γιορτή παραδοσιακών γεύσεων στα Τρίκαλα

    Γευστικές μνήμες του παρελθόντος, όπως «χριστόψωμο», «κόλιντρες», «κουραμπιέδες με λίπα», «σαρμάδες», «κρεατόπιτα», «μπουρίκα», ξύπνησαν σήμερα δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού Τρικάλων, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου και ενόψει των εορτών, με θέμα «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου».

    Η εκδήλωση που αφορούσε στην παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών εορταστικών συνταγών,πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων τρικαλινών, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

    Διανεμήθηκε μάλιστα και ειδικό έντυπο με παραδοσιακές συνταγέςπου παραχώρησαν οι σύλλογοι.Χοροί,τραγούδια,παραδοσιακά κάλαντα και δρώμενααπό τους πολιτιστικούς συλλόγους με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, πλαισίωσαν τηγιορτή της τοπικήςγαστρονομίας.

    [03] Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν με την βία στην έδρα της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης

    Εκρηκτικό παραμένειτο κλίμα στην Ταϊλάνδη. Και σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση της πρωθυπουργούΓινγκλάκ Σιναουάτρα από την εξουσία,προσπάθησαν να εισέλθουν με την βία στην έδρα της κυβέρνησης,η οποία φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σημειώθηκαν και τα πρώτα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης και άλλων που τάσσονται κατά.

    Η κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει τις συγκρούσεις με μια αντιπολίτευση, η οποία κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της κάθε ημέρα, καταλαμβάνοντας ή πολιορκώντας υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες από την Δευτέρα.Περισσότεροι από 10.000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, μετείχαν σήμερα σε κινητοποιήσεις που γίνονταν σε διάφορες περιοχές της Μπανγκόκ.

    Ωστόσο μετά το αποκορύφωμα των διαδηλώσεων με την συμμετοχή περισσότερων από 150.000 ανθρώπων την περασμένη Κυριακή, υπάρχουν ανησυχίες ότι αύριο μπορεί να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, καθώς όπως δήλωσε χθες ο Σουτέπ Ταγκσουμπάν, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις και απέρριψε τις προτάσεις για διάλογο της κυβέρνησης, "η 1η Δεκεμβρίου θα είναι η ημέρα της νίκης".

    "

    [04] Οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν ένα τμήμα του συριακού χημικού οπλοστασίου στην θάλασσα

    Ένα τμήμα του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, ιδιαιτέρως χημικές ουσίες που η εξουδετέρωσή τους κρίνεται ότι συνιστά «προτεραιότητα», θα καταστραφεί στην θάλασσα, πάνω σε ένα πλοίο που ανήκει στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

    Οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν για την καταστροφή μέρους του χημικού οπλοστασίου της Συρίας πάνω σε ένα αμερικανικό πλοίο και αναζητούν ένα κατάλληλο λιμάνι στην Μεσόγειο όπου μπορεί να γίνει η επεξεργασία αυτή, προσθέτει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΑΧΟ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 November 2013 - 15:30:24 UTC