Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
  • [02] Αδ. Γεωργιάδης: Να συμβάλουμε όλοι μαζί στην εξάλειψη της μάστιγας του AIDS
  • [03] Εντός Δεκεμβρίου η κατάθεση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς
  • [04] Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση
  • [05] Αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, από τον Moody's
  • [06] Δεκάδες τραυματίες στο Κίεβο μετά τη διάλυση αντικυβερνητικής συγκέντρωσης από την αστυνομία

  • [01] Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

    Μετά από σοβαρό επεισόδιο μεταξύ περιφερειακών συμβούλων, έντονη αμφισβήτηση από παρευρισκομένους πολίτες, αλλά και ήδη μια αναβολή της ψηφοφορίας, ψηφίσθηκε τελικά χθες το βράδυ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Λαιμό Βουλιαγμένης.

    Αν και ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι γνωμοδοτικός επί της Μελέτης και οι αλλαγές χρήσης γης μπορούν να υιοθετηθούν ανεξαρτήτως της απόφασής του, το Περιφερειακό Συμβούλιο διατηρεί αποφασιστικό δικαίωμα επί των όρων εφαρμογής της μελέτης.

    Το επεισόδια προκλήθηκε όταν οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, του στενού του συνεργάτη και πρώην αναπληρωτή Νομάρχη Χάρη Πασβαντίδη και του διευθυντή του γραφείου του Περιφερειάρχη κ. Γεωργίου.

    [02] Αδ. Γεωργιάδης: Να συμβάλουμε όλοι μαζί στην εξάλειψη της μάστιγας του AIDS

    Δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1 Δεκεμβρίου), έκανε στην τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

    «Η Ελλάδα το 2013 είχε όντως μια μεγάλη επιτυχία. Ανασχέσαμε τον μεγάλο ρυθμό αυξήσεως των κρουσμάτων του ιού του AIDS. Μεταξύ των ετών 2008-2012 είχε λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, κυρίως μεταξύ των χρηστών ηρωίνης, οι οποίοι είχαν πολλή μεγάλη μόλυνση. Όμως, αυτή η επιτυχία δε σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Ακόμα είμαστε πολύ ψηλά, αυτή η μάστιγα υπάρχει, δυστυχώς, στην Ελλάδα και πρέπει το κράτος μας σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπου αυτό χρειάζεται, να κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλουμε όλοι μαζί στην εξάλειψη αυτής της μάστιγας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

    [03] Εντός Δεκεμβρίου η κατάθεση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς

    Εντός του επομένου εικοσαημέρου και πάντως πριν την εκπνοή του μηνός Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζεται το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της εκπλειστηρίασης ακινήτων, κατέστησε σαφές σήμερα το πρωί, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό «Μέγκα», ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

    Αν και ο κ. Χατζηδάκης δεν θέλησε να σχολιάσει σενάρια σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, δήλωσε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η προστασία όχι μόνον των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων αλλά και νοικοκυριών μεσαίων εισοδημάτων.

    Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε επίσης ότι αν και πρόθεση της τρόικας είναι η κατάργηση της εξωδικαστικής διαδικασίας αντιμετώπισης περιπτώσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, η κυβέρνηση εμμένει στη διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

    [04] Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση

    Οριακό προβάδισμα 0,9% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Metrisis, και η οποία θα δημοσιευτεί σήμερα, Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% (21,9% τον Οκτώβριο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,6% (20,7%).

    Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,1% (5,7%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9% (5,1%), το ΠΑΣΟΚ με 4,3% (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% (4,7%), ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,6% (1,9%) των ερωτηθέντων.

    Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23,8% (20,7%) και ακολουθεί η ΝΔ με 22,9% (32,9%).

    [05] Αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, από τον Moody's

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε χθες, Παρασκευή, κατά δύο μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ανεβάζοντάς την στη βαθμίδα Caa3 από C που ήταν από τον Μάιο του 2012, και σημειώνοντας ότι διαβλέπει σταθερές προοπτικές στην οικονομία της.

    Ο Moody's αναφέρει στην ανακοίνωσή του ως «βασικό κίνητρο» για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας «τις προόδους που έχει επιτύχει η (ελληνική) κυβέρνηση στη δημοσιονομική σταθεροποίηση της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος που υποστηρίζεται από την τρόικα».

    Ο δεύτερος λόγος για την αναβάθμιση, είναι «οι ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία έφτασε στο χαμηλότερο σημείο της μετά από σχεδόν έξι χρόνια ύφεσης». Ο οίκος εκτιμά ότι «ο συνδυασμός των κυκλικών παραγόντων και της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οδηγούν στη σταδιακή βελτίωση των προοπτικών μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης».

    [06] Δεκάδες τραυματίες στο Κίεβο μετά τη διάλυση αντικυβερνητικής συγκέντρωσης από την αστυνομία

    Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλοί άλλοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί όταν η αστυνομία της Ουκρανίας διέλυσε με τη βία διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Κιέβου, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης και σύμφωνα με έναν βουλευτή.

    Σύμφωνα με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης, Αντρέι Τσεβτσένκο, η αστυνομική επιχείρηση είχε στόχο τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου νωρίς το πρωί διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μη υπογράψει μια συμφωνία σύνδεσης της χώρα του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Στο μεταξύ ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ουκρανία υπογράμμισε ότι καταδικάζει «οποιαδήποτε άσκηση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 November 2013 - 9:30:21 UTC