Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθ. Τσαυτάρης: Η επέκταση ζωής του γάλακτος μπορεί να ανοίξει ζητήματα που άπτονται της υγείας του καταναλωτή
  • [02] Διακοπή συμβάσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ
  • [03] Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την εξεταστική στα ΑΕΙ
  • [04] Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ολλανδίας
  • [05] Πολύνεκρη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη Λιβύη

  • [01] Αθ. Τσαυτάρης: Η επέκταση ζωής του γάλακτος μπορεί να ανοίξει ζητήματα που άπτονται της υγείας του καταναλωτή

    Τo ενδεχόμενο η επέκταση ζωής του γάλακτος να ανοίξει ζητήματα που άπτονται της υγείας του καταναλωτή, επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. «Αν πούμε ότι εμείς θα επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής στις εννέα ημέρες, μπορεί να έχουμε περισσότερα ζητήματα διασφάλισης της υγείας του καταναλωτή και να προκληθούν προβλήματα», δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης και προσέθεσε: «Την άποψή μου τη λέω δημόσια με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο. Στην Ελλάδα η φρεσκότητα υπολογίστηκε σε πέντε ημέρες, ενώ σε βορειότερες χώρες, όπως στην Ολλανδία ή τη Φινλανδία, φτάνει στις επτά ημέρες διότι επικρατούν συγκεκριμένες συνθήκες παραγωγής».

    Ως προς το ενδεχόμενο καθιέρωσης συστήματος πολλαπλών ημερών φρέσκου γάλακτος με ειδική σήμανση «μίας ημέρας», «δύο ημερών» κ.λπ., ο υπουργός είπε ότι «η φρεσκάδα δεν μπορεί να ορίζεται με επίθετα διότι είναι ποιοτικός δείκτης» κι επεσήμανε πως «όταν ορίζεις μια έννοια με επίθετα θα πρέπει να υπάρχει η έννοια των βαθμών, φρέσκο, φρεσκότερο, φρεσκότατο».

    [02] Διακοπή συμβάσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ

    Διακόπτονται από σήμερα οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του, στη Βουλή.Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ» υπογράμμισε.

    Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή, ως εκ τούτου, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο ΙΣΑ στηρίζουν τη σημερινή απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και καλούν τον ιατρικό κόσμο να συμμετάσχει στη σημερινή πανιατρική συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί

    [03] Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την εξεταστική στα ΑΕΙ

    Με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα τομεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας.Χθες ο Κ. Αρβανιτόπουλος σχολίασε μεσκληρή γλώσσα σχολίασε την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών να προχωρήσουν σε νέα απεργία κάνοντας λόγο για ομηρία και αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Εξάλλου,υπερψηφίστηκε στη Βουλή με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ, να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014, σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζεται η απεργία σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

    [04] Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ολλανδίας

    Ο οίκος μείωσε τη βαθμολογία του μακροπρόθεσμου χρέους της Ολλανδίας σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, με σταθερή προοπτική, αν και ανακοίνωσε πως οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας είναι ασθενέστερες απ' ό,τι προβλεπόταν. "Ο ρυθμός ανάπτυξης του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ παραμένει επίμονα χαμηλότερος απ' αυτόν χωρών σε παρόμοια υψηλά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης", ανακοίνωσε ο S&P.

    Εξάλλου ο οίκος Standard & Poor's ανακοίνωσε σήμερα πως αναθεώρησε την προοπτική της Ισπανίας σε "σταθερή" από αρνητική εξαιτίας της σταδιακής βελτίωσης της οικονομίας της χώρας. Η απόφαση αυτή σημαίνει πως ο οίκος δεν υπλογίζει ούτε να μειώσει ούτε να αυξήσει μεσοπρόθεσμα την αξιολόγηση του αξιόχρεου της χώρας, που διατηρείται στο ΒΒΒ-.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Πολύνεκρη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη Λιβύη

    Περισσότεροι από 40 είναι οι νεκροί από την έκρηξη σε αποθήκη όπλων και πυρομαχικών στη νότια Λιβύη την Πέμπτη, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.Η έκρηξη έγινε κοντά στην πόλη Σάμπχα όταν μια ομάδα από ντόπιους αλλά και μετανάστες από άλλες χώρες της Αφρικής προσπάθησαν να κλέψουν πυρομαχικά από την αποθήκη.

    Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.Η περιοχή όπου έγινε η φονική έκρηξη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτίως της Τρίπολης.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 November 2013 - 7:30:22 UTC