Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι" ΚΕΔΕ σε αλλαγή εκλογικού νόμου και διάσπαση δήμων
  • [02] «Να μείνει ανοικτή η προοπτική προσέγγισης ΕΕ-Ουκρανίας»
  • [03] Προς λύση το θέμα των σχολικών φυλάκων
  • [04] Κ. Αρβανιτόπουλος: Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται
  • [05] Πανιατρική συγκέντρωση αύριο, έξω από το υπουργείο Υγείας
  • [06] «Επί ελληνικής προεδρίας θα ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση»
  • [07] Ανοικτή η πόρτα της ΕΕ στην Ουκρανία, διεμήνυσε η Άγκελα Μέρκελ

  • [01] "Όχι" ΚΕΔΕ σε αλλαγή εκλογικού νόμου και διάσπαση δήμων

    Την αντίθεση των αιρετών στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στη διάσπαση των δήμων εκφράζει το ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, το οποίο ψηφίσθηκε από τους λίγους εναπομείναντες της συνεδρίασης.

    Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα των 812 εκατ. ευρώ οφείλεται στο μεγαλύτερο μέρος του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού, αφού από αυτήν προέκυψε πρωτογενές πλεόνασμα 754 εκατ. ευρώ. Αυτό, σημειώνεται «δίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να απαιτήσει από την κυβέρνηση να μη γίνουν άλλες περικοπές πόρων και παρεμβάσεις στις δομές και το προσωπικό των δήμων».

    Η ΚΕΔΕ ζητά την απορρόφηση όλων των εργαζομένων της Τ.Α. που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και καμία παρέμβαση στη οργάνωση και τις δομές των δήμων, παρά μόνο με την εφαρμογή της εθελοντικής κινητικότητας.

    [02] «Να μείνει ανοικτή η προοπτική προσέγγισης ΕΕ-Ουκρανίας»

    Με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ και τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας Γιούριε Λεάνκα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Συνεργασίας, που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

    Ο Αντ. Σαμαράς μίλησε στη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη σύνδεση Ουκρανίας-ΕΕ, η οποία αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, και υποστήριξε ότι θα πρέπει να μείνει ανοικτή η δυνατότητα και η προοπτική της προσέγγισης.

    [03] Προς λύση το θέμα των σχολικών φυλάκων

    Προς επίλυση φαίνεται να οδεύει το πρόβλημα των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι είχαν το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε πρόταση στους σχολικούς φύλακες, σύμφωνα με την οποία θα απορροφηθούν 300 από αυτούς ως τραυματιοφορείς, ενώ όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

    Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων Χάρης Μπάστας σημείωσε ότι «για πρώτη φορά έχουμε μια συγκεκριμένη απόφαση και πρόταση από υπουργό, που κινείται σε θετική κατεύθυνση».

    [04] Κ. Αρβανιτόπουλος: Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται

    Με σκληρή γλώσσα σχολίασε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών να προχωρήσουν σε νέα απεργία κάνοντας λόγο για ομηρία και αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    «Το πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει παρανόμως κλειστό» τόνισε σε δηλώσεις του απόψε και πρόσθεσε: «Μια μικρή μειοψηφία υπαλλήλων συνεχίζει να κρατάει σε ομηρία καθηγητές, φοιτητές αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων τους. Σήμερα μια μικρή ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη γενική συνέλευση για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής γιατί επιδιώκουν το χάος. Διάλογος όμως με το πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται. Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται».

    Αύριο το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζεται η απεργία σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

    [05] Πανιατρική συγκέντρωση αύριο, έξω από το υπουργείο Υγείας

    «Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται. Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε εκβιαστικές απεργοσπαστικές πολιτικές που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν» επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή τη διακοπή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, όσων γιατρών των πολυιατρείων συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, αλλά ταυτόχρονα έχουν συμβάσεις και για τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οΙΣΑ στηρίζουν την αυριανή απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και καλούν τον ιατρικό κόσμο να συμμετάσχει στην αυριανή πανιατρική συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

    [06] «Επί ελληνικής προεδρίας θα ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση»

    Η ευρωπαϊκή προεδρία, την οποία θα αναλάβει η Ελλάδα τον Ιανουάριο, πρέπει να είναι επιτυχής και για την ίδια και για το σύνολο της Ευρώπης, και στη διάρκεια αυτού του εξαμήνου θα πρέπει να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος της τραπεζικής ένωσης, περιλαμβανομένων των μέτρων για την εγγύηση των καταθέσεων, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξη Τύπου, στην Αθήνα.

    Πεποίθηση μου, είπε ο κ. Μπαρνιέ, είναι ότι, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρωζώνη, υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι να ελπίζουμε, μετά από τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι δέσμευση των 28 της ΕΕ -το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει δυο φορές ζητήσει την τραπεζική ένωση-, καθώς και της G20, να πάμε σε περισσότερη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να ξαναθέσουμε τις χρηματαγορές στην υπηρεσία τής πραγματικής οικονομίας. Σε ορισμένες χώρες, προσέθεσε, βλέπουμε ήδη θετικά σημάδια, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, στην οποία η ανάπτυξη αναμένεται να επανέλθει το 2014 και να ενισχυθεί το 2015. Ήδη διαπιστώνεται ελαφρώς πλεόνασμα και διαφαίνεται δυνατότητα να μειωθεί το χρέος.

    [07] Ανοικτή η πόρτα της ΕΕ στην Ουκρανία, διεμήνυσε η Άγκελα Μέρκελ

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει να οριστικοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συμφωνία σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ουκρανία στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Βίλνιους.

    «Θα ξεκαθαρίσουμε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να δεχθεί την Ουκρανία ως συνδεδεμένο μέλος, να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους προσερχόμενη στη σύνοδο Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Βίλνιους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 November 2013 - 19:30:24 UTC