Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στηρίζουν το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας
  • [02] «Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα φαρμακευτική πολιτική»
  • [03] Κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών, προτείνει ο ΟΟΣΑ
  • [04] Ι. Μανιάτης: Ο TAP είναι μεγάλη εθνική επιτυχία
  • [05] Παρί Σεν Ζερμέν - Ολυμπιακός 1-1
  • [06] Παρί Σεν Ζερμέν - Ολυμπιακός 1-0 στο ημίχρονο

  • [01] ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στηρίζουν το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

    Με την στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η πρώτη συζήτηση επί της αρχής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

    Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, με διαφορετικό όμως σκεπτικό το κάθε κόμμα, δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

    [02] «Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα φαρμακευτική πολιτική»

    Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου στη νέα φαρμακευτική πολιτική, την οποία ξεκινάμε από την επόμενη τιμολόγηση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, κάνοντας λόγο για μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πολύ ευρύτερη της υποστηρίξεως που έχει η κυβέρνηση.

    «Στόχος της πολιτικής είναι να διασφαλίσουμε απολύτως την επάρκεια σε καλό, ποιοτικό και ασφαλές φάρμακο στην ελληνική αγορά, με καλές τιμές για τον Έλληνα ασθενή και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πιστεύω ότι αυτή η πολιτική θα αποφέρει πολύ γρήγορα καρπούς και αυτοί, οι οποίοι σήμερα ψήφισαν «όχι», ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και η κ. Τζάκρη, θα ντρέπονται μετά από λίγο για την ίδια τους την ψήφο» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

    [03] Κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών, προτείνει ο ΟΟΣΑ

    Η κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών των ΑΕ και ΕΠΕ, καθώς και των τροποποιήσεων των καταστατικών τους σε ΦΕΚ, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στην πρώτη δέσμη προτάσεων του ΟΟΣΑ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφορούν τη μείωση των διοικητικών βαρών.

    Αυτό ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, στην οποία συμμετείχε και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εξέλιξη της μελέτης που έχει αναλάβει να εκπονήσει ο ΟΟΣΑ για τη μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας. Σε αυτή, μετά την καταγραφή των πλέον επιβαρυντικών και «ενοχλητικών» υποχρεώσεων, ο ΟΟΣΑ θα επισημάνει ποιες από τις υποχρεώσεις αυτές προκαλούν τα μεγαλύτερα διοικητικά βάρη και θα προτείνει την κατάργησή τους προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία και να ευνοηθεί η ανταγωνιστικότητα και η επιχειρηματικότητα εν γένει στη χώρα μας.

    [04] Ι. Μανιάτης: Ο TAP είναι μεγάλη εθνική επιτυχία

    Με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη να ζητεί από τις πολιτικές δυνάμεις να βρεθεί κοινός τόπος στα μεγάλα θέματα όπως είναι τα εθνικά και τα ενεργειακά και τον υφυπουργό Ασημάκη Παπαγεωργίου να τονίζει πως «η επιλογή του TAP αποτέλεσε πολυσήμαντη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα», η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή έδωσε θετική ψήφο για την κύρωση της Συμφωνίας Φιλοξενούσας χώρας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP (TRANS ADRIATIC PIPELINE AG).

    Υπερψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια εκφράζοντας αντιρρήσεις σε άρθρα του νομοσχεδίου. Το ΚΚΕ και η ΧΑ καταψηφίζουν.

    «Το όραμα της Ελλάδας να ενταχθεί στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη γίνεται πραγματικότητα. Αυξάνεται κατακόρυφα η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας τόσο για τα Βαλκάνια όσο και για την Ευρώπη συνολικά. Η χώρα μας αναδεικνύεται σε βασικό παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο» τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος μάλιστα ενημέρωσε, ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει λάβει μέριμνα μόλις κατασκευαστεί ο αγωγός να έχει δυνατότητα να αγοράσει ποσοστό έως 5% του ΤΑP.

    [05] Παρί Σεν Ζερμέν - Ολυμπιακός 1-1

    Με γκολ του Μανωλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την Παρί Σεν Ζερμέν στο 79΄.

    [06] Παρί Σεν Ζερμέν - Ολυμπιακός 1-0 στο ημίχρονο

    Η Παρί Σεν Ζερμέν προηγείται του Ολυμπιακού με 1-0 στο 7΄ με τέρμα του Ιμπραΐμοβιτς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 November 2013 - 21:30:24 UTC