Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας
  • [02] Δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που διατηρεί σχολικούς φύλακες στις θέσεις τους, σε δήμο της Θεσσαλονίκης
  • [03] Στη Μαδρίτη ο Φ. Ολάντ για συζητήσεις με τον Μ. Ραχόι
  • [04] Ισλαμιστές που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα συνελήφθησαν στη Μόσχα
  • [05] Πολιτιστικό ταξίδι γνωριμίας των Αθηναίων με το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
  • [06] SOS για τον κρυφό κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού από το αλάτι που περιέχουν τα φάρμακα

  • [01] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Κηφισίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα γιατροί, διοικητικοί και υγειονομικοί υπάλληλοι του Οργανισμού, που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα η απεργία των γιατρών και των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ κατά της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

    Συγκεκριμένα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούν από τη Δευτέρα επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ οι εργαζόμενοι κάνουν από χθες 48ωρη απεργία.

    Λόγω των κινητοποιήσεων τα πολυιατρεία του Οργανισμού λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    [02] Δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που διατηρεί σχολικούς φύλακες στις θέσεις τους, σε δήμο της Θεσσαλονίκης

    Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Νεάπολης-Συκεών ζητώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους μετά την κατάργησή τους.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, η πρώτη φάση του δικαστικού τους αγώνα ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής στη δικαιοσύνη, ενώ η εκδίκαση της τακτικής αγωγής τοποθετείται στα τέλη της άνοιξης. Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα και μέσα από την ΚΕΔΕ, για τη τελική δικαίωση των σχολικών φυλάκων, αλλά και την επέκταση του θεσμού και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

    [03] Στη Μαδρίτη ο Φ. Ολάντ για συζητήσεις με τον Μ. Ραχόι

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντμεταβαίνει σήμεραστη Μαδρίτη, αναζητώντας κοινή θέση με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, στο κρίσιμο θέμα της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης, που υποτίθεται ότι θα αποτρέψει τον κίνδυνο μιας νέας τραπεζικής κρίσης στην Ευρώπη.

    Η Γαλλία υποστηρίζει ακούραστα ένα μηχανισμό για την επίλυση του προβλήματος των υπό πτώχευση τραπεζών και την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών τραπεζικών ιδρυμάτων, επιθυμώντας να εγκριθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Έτσι μετά την στήριξη του Ενρίκο Λέττα ο Γάλλος πρόεδρος θα επιδιώξει στη Μαδρίτη και τη θετική γνώμη του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι.

    Δεύτερο ευρωπαϊκό θέμα στην ημερήσια διάταξη της επίσκεψής του Ολάντ στη Μαδρίτη θα είναι η ανάπτυξη.

    [04] Ισλαμιστές που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα συνελήφθησαν στη Μόσχα

    Δεκατέσσερα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Τακφίρ ουάλ Χίτζρα, που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, συνελήφθησαν στη Μόσχα και μεγάλη ποσότητα όπλων και εκρηκτικών κατασχέθηκε στα σπίτια τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές. "Στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 26ης προς 27η Νοεμβρίου στην ανατολική Μόσχα, στο πλαίσιο μιας ποινικής έρευνας, 14 μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης συνελήφθησαν", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    Στις έρευνες που διεξήχθησαν στα σπίτια των υπόπτων οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τρεις αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, εκ των οποίων μια ζώνη με εκρηκτικά, πυροκροτητές, όπλα, χειροβομβίδες, φυσίγγια και έντυπο υλικό εξτρεμιστικού περιεχομένου.Οι ύποπτοι χρηματοδοτούσαν την οργάνωση αυτή με χρήματα που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες.

    Το 2010 το ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας είχε χαρακτηρίσει την Αλ Τακφίρ ουάλ Χίτζρα εξτρεμιστική οργάνωση και την έθεσε εκτός νόμου στη Ρωσία.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [05] Πολιτιστικό ταξίδι γνωριμίας των Αθηναίων με το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

    Δύο χρόνια πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Ίδρυμα Νιάρχος, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν ένα πολιτιστικό ταξίδι στις γειτονιές της Αθήνας.

    Στόχος είναι η γνωριμία του κοινού με τη φιλοσοφία του Κέντρου Πολιτισμού, καθώς και με όλα όσα πρόκειται να φέρει το Κέντρο στη ζωή της πόλης σε λίγα χρόνια, μέσα από δράσεις ανάγνωσης, γνωριμίας με το λυρικό θέατρο, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και διαλόγου.

    Το νέο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» θα πραγματοποιηθεί στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Αθήνας, της Ηλιούπολης, του Χαϊδαρίου, του Χαλανδρίου και του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αλλά και στο κεντρικό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στην οδό Πανεπιστημίου. Οι δράσεις, ήδη, ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2014. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [06] SOS για τον κρυφό κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού από το αλάτι που περιέχουν τα φάρμακα

    Ένας κρυφός, υποτιμημένος έως τώρα, καρδιαγγειακός κίνδυνος απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που καθημερινά παίρνουν φάρμακα: το αλάτι που πολλά από αυτά περιέχουν και το οποίο έρχεται να προστεθεί στην πρόσληψη αλατιού από τις τροφές, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα εμφράγματος ή εγκεφαλικού, ιδίως για όσους πάσχουν ήδη από υπέρταση.

    Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας βρετανικής επιστημονικής έρευνας, που προειδοποιεί ότι αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι λαμβάνουν την μέγιστη καθημερινή δοσολογία διαφόρων κοινών φαρμάκων, όπως παυσίπονων, κινδυνεύουν -χωρίς να το συνειδητοποιούν- να υπερβούν το ημερήσιο συνιστώμενο όριο για τη λήψη αλατιού, παρ? όλο που, κατά τα άλλα, μπορεί να προσέχουν τη διατροφή τους, ώστε να μην περιέχει πολύ αλάτι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 November 2013 - 9:30:25 UTC