Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της
  • [02] Στις ΗΠΑ ο Π. Καμμένος
  • [03] Δήλωση Σ. Κεδίκογλου για το θέμα του φαρμάκου και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ο «ιστορικός συμβιβασμός» του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ φέρνει θετικά αποτελέσματα
  • [05] Αδ. Γεωργιάδης: Είμαι πρόθυμος να πάω στην Κουμουνδούρου
  • [06] Υπνωτήριο αστέγων θα λειτουργεί από το Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Συνεχίζουν την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ
  • [08] Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους ναυτικούς η ΠΝΟ
  • [09] Αντίστροφη μέτρηση για την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών
  • [10] Συνεχίζουν τις απεργίες οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ
  • [11] Για πλημμέλημα διώκεται ο Π. Κωστόπουλος
  • [12] Εισροές 1,9 δισ. από ξένους επενδυτές στο χρηματιστήριο
  • [13] Στήριξη των μεταρρυθμίσεων από την Ελληνογερμανική Συνέλευση

  • [01] Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της

    «Κάναμε το καθήκον μας. Περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το δικό τους. Όχι μόνο να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά να πάρουν και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα δώσουν ανάσα σε μια αγορά που ασφυκτιά». Αυτό διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προσφωνώντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μαζί με τους αντιπροέδρους της Ευρωβουλής και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και τα στελέχη του προεδρείου, τον επισκέφθηκαν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στους αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει και πάλι ελκυστική και, όπως υπογράμμισε, «αυτό θα έρθει μόνο αν η απάντηση που θα δοθεί στην πράξη, από τους διαμορφωτές των αποφάσεων είναι "περισσότερη και δικαιότερη Ευρώπη"».

    Απαντώντας ο κ. Σουλτς ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια και υπογράμμισε: «Θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα για μια καλύτερη Ευρώπη».

    [02] Στις ΗΠΑ ο Π. Καμμένος

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος μετέβη στην Ουάσιγκτον, όπου θα παραμείνει μια εβδομαδα και σύμφωνα με ανώτερες πηγές του κόμματος που μίλησαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, θα έχει επαφές με μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας.

    [03] Δήλωση Σ. Κεδίκογλου για το θέμα του φαρμάκου και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι αύριο η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ψηφίζει τη μείωση της τιμής όλων των φαρμάκων.

    «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει μέχρι αύριο να αποφασίσει:

    Είναι με τον Λαό ή με τα συμφέροντα;» σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [04] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ο «ιστορικός συμβιβασμός» του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ φέρνει θετικά αποτελέσματα

    Ο«ιστορικός συμβιβασμός»του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ φέρνει θετικά αποτελέσματα «και αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και προσθέτει:«Δεν έχουμε την ίδια ιδεολογία, δεν βρήκαμε κοινούς ιδεολογικούς τόπους, αλλά κοινούς τόπους. Αυτό χρειαζόταν αυτή τη στιγμή η χώρα και αυτό κάναμε. Το επόμενο χρονικό διάστημα που η χώρα δεν θα έχει αυτά τα προβλήματα, ο καθένας θα προχωρήσει με βάση τις δικές του ιδεολογικές αρχές».

    Ερωτηθείς για την κατάθεση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζει: «Ύστερα από 40 ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους, κατέθεσε αυτή την ερώτηση. Εμείς βάζουμε ερωτήματα, τα οποία θα έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, σε ένα απλό θέμα. Η σύμβαση που έχει υπογραφεί για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι ακριβώς ίδια σύμβαση με τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Και στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά υπάρχει επιχειρηματίας και στα ναυπηγεία Ελευσίνας υπάρχει επιχειρηματίας. Στα μεν ναυπηγεία Σκαραμαγκά φέρνει Εξεταστική Επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ και την έχει καταψηφίσει, στα δε ναυπηγεία Ελευσίνας έχει ψηφίσει«παρών».Ρωτάω και ρωτάει ο κάθε Έλληνας πολίτης: γιατί για την ίδια σύμβαση συμπεριφέρθηκε στον έναν επιχειρηματία έτσι και στον άλλο διαφορετικά;

    [05] Αδ. Γεωργιάδης: Είμαι πρόθυμος να πάω στην Κουμουνδούρου

    «Η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν προγραμματισμένη εδώ και μία εβδομάδα, τον ευχαριστώ που με δέχθηκε και για τις συμβουλές που μου έδωσε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της υγείας και τα οποία -όπως είπε- «σιγά-σιγά θα καταφέρουμε να λυθούν».

    Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει επί της τροπολογίας για τα φάρμακα και -όπως ανέφερε- «να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο λάθος. Είμαι πρόθυμος να πάω στην Κουμουνδούρου, γιατί ίσως έχει πέσει θύμα κακών συμβουλών».

    «Αύριο στη Βουλή» συνέχισε ο υπουργός Υγείας,«θα ψηφιστεί η τροπολογία και μετά από αυτό θα μπορεί ο πολίτης να αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα».

    [06] Υπνωτήριο αστέγων θα λειτουργεί από το Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

    Ένα καθαρό κρεβάτι για να κοιμηθούν, ένα χώρο για να αλλάξουν τα ρούχα τους, να κάνουν μπάνιο και να βρουν προσωρινή στέγη όσοι το έχουν ανάγκη. Αυτά είναι τα βασικά που θα προσφέρει το Υπνωτήριο Αστέγων, που εγκαινιάστηκε σήμερα και θα λειτουργήσει μέσα στο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

    Πρόκειται για ένα χώρο περίπου 750 τετραγωνικών μέτρων που διαθέτει κοιτώνες συνολικά 74 κλινών, χωρισμένους σε ανδρών και γυναικών. Ένας χώρος που αγοράστηκε από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης και παραχωρήθηκε για 10 χρόνια στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

    Τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του υπνωτηρίου χρηματοδότησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    [07] Συνεχίζουν την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

    Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Εξάλλου, προτείνουν τη σύσταση μικτής επιτροπής πανεπιστημιακών και διοικητικών, η οποία θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να λάβει διευκρινίσεις επί της πρότασης των πέντε σημείων καθώς και τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση την Πέμπτη, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

    [08] Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους ναυτικούς η ΠΝΟ

    Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους ναυτικούς, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» και ειδικά για το άρθρο 26 που αφορά τη δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας» στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε να αποστείλει εξώδικο για το θέμα προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ με σημερινή της ανακοίνωση, καταγγέλλει ότι με την πρόταση για πλοίο ασφαλείας, γίνεται προσπάθεια για πλήρη κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

    Την άμεση απόσυρση του εν λόγω άρθρου έχουν ζητήσει και οι ακτοπλόοι. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη μεθοδεύεται η επί της ουσίας επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτικών επιχειρήσεων της ελληνικής ακτοπλοΐας.

    [09] Αντίστροφη μέτρηση για την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών

    Την ανακοίνωση επανατοποθέτησης των δημοτικών αστυνομικών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανοίγουν 1.536 θέσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 758 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 382 θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, 152 θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών και 30 θέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης.

    Όπως επισημαίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ σημαντικός αριθμός θα αξιοποιηθεί σε θέσεις φυλάκων σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι πτυχίων σχετικών με το επιχειρησιακό αντικείμενο.

    [10] Συνεχίζουν τις απεργίες οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ

    Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

    Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση,με την οποία παρέχεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές, όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014,ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

    Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των πρυτάνεων, το οποίο στη συνέχεια αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

    [11] Για πλημμέλημα διώκεται ο Π. Κωστόπουλος

    Για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν «μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» και «μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ», ύψους περίπου 350.000 ευρώ, διώκεται ο πρώην εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο ο κατηγορούμενος θα ζητήσει προθεσμία για τη δίκη του.

    [12] Εισροές 1,9 δισ. από ξένους επενδυτές στο χρηματιστήριο

    Εισροές που ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ έχουν σημειωθεί από διεθνή χαρτοφυλάκια, από την αναγγελία της υποβάθμισης του ΧΑ στις αναδυόμενες αγορές μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Σωκράτη Λαζαρίδη, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα ο Γενικός δείκτης Τιμών έχει ενισχυθεί κατά 33%.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανέφερε ότι το 2013 θα είναι η πρώτη χρονιά, μετά το 2009, σημαντικών καθαρών εισροών στο ελληνικό χρηματιστήριο (μέχρι τώρα έχουν εισρεύσει κεφάλαια ύψους 1,923 δισ. ευρώ), ενώ επισήμανε ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για την έλευση κεφαλαίων από το εξωτερικό, μετά και την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τις τελευταίες ιδιωτικές τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών.

    [13] Στήριξη των μεταρρυθμίσεων από την Ελληνογερμανική Συνέλευση

    Ειδική μνεία στην περαιτέρω στήριξη της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στην Ελλάδα μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, γίνεται σε προσχέδιο της προγραμματικής συμφωνίας, το οποίο επεξεργάζονται οι αντιπροσωπείες της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

    Σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, στο κείμενο αναφέρεται ότι είναι ουσιαστικής σημασίας η διαμόρφωση μίας ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών και η ανάπτυξη της πολιτικής για τη νεολαία. «Ευρωπαϊκά σχολεία, εργαστήρια νέων και μία αυξημένη κινητικότητα της νεολαίας μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το θέμα» επισημαίνεται στο κείμενο, ενώ σε αγκύλες, δηλαδή υπό διαπραγμάτευση, υπάρχει η εξής αναφορά: «Σε αυτό το πλαίσιο καταβάλλουμε προσπάθεια για τη δημιουργία γερμανοελληνικού εργαστηρίου νέων». «Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα θα εξακολουθήσουν να στηρίζονται εταιρικά, ειδικά θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί περαιτέρω η Γερμανοελληνική Συνέλευση» καταλήγει η σχετική παράγραφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 November 2013 - 15:30:25 UTC