Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Μάρτιν Σουλτς συναντάται ο Αντώνης Σαμαράς
  • [02] Στη Ρόδο ο υπουργός Εσωτερικών
  • [03] Αποφασίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους
  • [04] Πτώση θερμοκρασίας σε πόλεις της Β. Ελλάδας και ασθενής χιονόπτωση στη Φλώρινα
  • [05] Αμετακίνητος ο Έρογλου από τη θέση για «δύο κρατίδια», λέει ο Α. Μαυρογιάννης
  • [06] Πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, το 2014, εξετάζουν οι ΗΠΑ

  • [01] Με τον Μάρτιν Σουλτς συναντάται ο Αντώνης Σαμαράς

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, παρουσία του κ. Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ακολουθήσουν δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    [02] Στη Ρόδο ο υπουργός Εσωτερικών

    Συνεχίζεται η κακοκαιρία στο νησί της Ρόδου, όμως, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις επί ποδός.

    Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στο νησί της Ψερίμου, όπου οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Στη Ρόδο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και στη συνέχεια, θα μεταβεί με super puma στην Ψέριμο.

    Στο μεταξύ το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Σύμη. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αν πρόκειται για τον 53χρονο καθηγητή από τη Ρόδο.

    [03] Αποφασίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

    Τελικές αποφάσεις για το εάν τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν ή θα παραμείνουν κλειστά αναμένεται να λάβουν σήμερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις και ήδη έχουν εισηγηθεί την κήρυξη νέας τριήμερης απεργίας, από την Τετάρτη ώς την Παρασκευή.

    Ανάλογη στάση εκτιμάται πως θα κρατήσουν και οι υπάλληλοι του ΕΜΠ.

    Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και το Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα μέλη του.

    [04] Πτώση θερμοκρασίας σε πόλεις της Β. Ελλάδας και ασθενής χιονόπτωση στη Φλώρινα

    Ασθενής χιονόπτωση καταγράφηκε το πρωί στο νομό Φλώρινας. Κατά τη διάρκειά της η θερμοκρασία έδειχνε 1 βαθμό Κελσίου, ενώ στην πόλη της Κοζάνης την ίδια ώρα η θερμοκρασία έφθανε τους 2 βαθμούς.

    Εξάλλου, σε άλλες πόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, η θερμοκρασία, το πρωί, κυμαινόταν περίπου στους 10 βαθμούς Κελσίου.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας θα κυμαίνεται σήμερα από -1 μέχρι 6 βαθμούς Κελσίου, στην Καστοριά από 1 έως 7 βαθμούς και στην Κοζάνη από 3 έως 9 βαθμούς, ενώ σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

    [05] Αμετακίνητος ο Έρογλου από τη θέση για «δύο κρατίδια», λέει ο Α. Μαυρογιάννης

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου κατέθεσε στη χθεσινή άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη δύο προσχέδια για την έκδοση κοινής διακήρυξης, τα οποία γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Το ένα αναφέρεται σε «δύο κυρίαρχα κρατίδια» και το άλλο σε έναρξη συνομιλιών χωρίς κοινή διακήρυξη.

    Επιβεβαιώνοντας δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι στα προσχέδια του κ. Έρογλου «δεν υπήρχε οτιδήποτε που να ικανοποιεί τις ανησυχίες της Ελληνοκυπριακής πλευράς αναφορικά με τη μία κυριαρχία, τη μία διεθνή προσωπικότητα και τη μια ιθαγένεια». Σύμφωνα με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, η απάντηση του προέδρου Αναστασιάδη «ήταν πως, αν δεν ξεκαθαρίσουμε τι ομοσπονδία θέλουμε, τότε τις όποιες διαφωνίες θα τις βρούμε ξανά μπροστά μας». Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι στην συνάντηση ο κ. Έρογλου υπήρξε αμετακίνητος από την ακραία θέση του για «δύο κυρίαρχα κρατίδια».

    [06] Πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, το 2014, εξετάζουν οι ΗΠΑ

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία ασφαλείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες ανοίγοντας τον δρόμο για την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη χώρα του τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Χωρίς την υπογραφή, οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αρχίσουν το σχεδιασμό μίας πλήρους αποχώρησης 2014, μετά την οποία δεν θα υπάρχει καμία αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που επικαλείται τις δηλώσεις της Σούζαν Ράις.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 November 2013 - 9:30:25 UTC