Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο γερμανικός Τύπος για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Βερολίνο
  • [02] «Σεβασμός για τα προβλήματα που ξεπέρασε η Ελλάδα»
  • [03] Εμπρησμοί σε τρία ΑΤΜ τραπεζών σε Καλλιθέα, Νέο Κόσμο, Ηλιούπολη
  • [04] Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους από αναθυμιάσεις
  • [05] Νέο ραντεβού Κ. Αρβανιτόπουλου - Θ. Πελεγρίνη στις 4 το απόγευμα
  • [06] Συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • [07] Ξεκινά ο διάλογος για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση
  • [08] Η κυβέρνηση στο Κάιρο απελαύνει τον Τούρκο πρέσβη, κλιμακώνοντας έτσι την ένταση στις διμερείς σχέσεις
  • [09] Στο πένθος η Λετονία για τα θύματα από την κατάρρευση της οροφής ενός σούπερ μάρκετ
  • [10] Επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον θα πραγματοποιήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο ο Φρανσουά Ολάντ

  • [01] Ο γερμανικός Τύπος για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Βερολίνο

    Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ αναφέρεται το σύνολο του γερμανικού Τύπου με αναφορές στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών στην καγκελαρία και κυρίως στους επαίνους της κυρίας Μέρκελ για την πρόοδο της Ελλάδας, αλλά και στις επισημάνσεις της για εκπλήρωση των δεσμεύσεων.

    «Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται την γερμανίδα καγκελάριο. Απορρίπτει επιπρόσθετες επιβαρύνσεις για τη χώρα του και ελπίζει σε νέες ελαφρύνσεις. Ωστόσο πολλά περισσότερα πέραν των θερμών λόγων δεν υπήρξαν», σημειώνει η εφημερίδα Die Welt.

    «Πολλοί έπαινοι, αλλά καμία υπόσχεση για την Αθήνα», είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ακόμα και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην καγκελαρία δεν αποσαφήνισε πόσο μεγάλο είναι το εναπομένον κενό στο πρόγραμμα βοήθειας και πώς θα πρέπει να καλυφθεί».

    «Ο Σαμαράς αποκλείει νέα δάνεια προς την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Spiegel-online, το οποίο αναφέρει ότι «με βελτιωμένα τα στοιχεία του προϋπολογισμού στις αποσκευές του, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ζητά ελαφρύνσεις στην αποπληρωμή της οικονομικής βοήθειας», τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει αναγκαιότητα για νέο πρόγραμμα λιτότητας ή για να δοθούν επιπρόσθετα χρήματα».

    [02] «Σεβασμός για τα προβλήματα που ξεπέρασε η Ελλάδα»

    Τον σεβασμό του για τα προβλήματα που χρειάστηκε να ξεπεράσει η Ελλάδα στην διαδικασία των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και έκανε λόγο για επιδόσεις καλύτερες και από τους στόχους, σε κάποιους τομείς.

    Ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας νωρίτερα στη «Συνάντηση Ηγετών» της Sueddeutsche Zeitung, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε στην μείωση του ελλείμματος, αλλά και στην πτώση των σπρεντ.

    «Η Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Και τα κατάφερε καλύτερα από τους στόχους. Έχουμε κάθε σεβασμό για αυτό. Όταν βλέπει κανείς τι είχαν να αντιμετωπίσουν και στο εσωτερικό πεδίο, πρέπει να είναι δίκαιος», τόνισε ο Γερμανός πολιτικός, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός βρισκόταν στο ακροατήριο. «Είμαστε στον σωστό δρόμο», επανέλαβε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και υπογράμμισε την ανάγκη αυτή η πορεία να συνεχιστεί.

    [03] Εμπρησμοί σε τρία ΑΤΜ τραπεζών σε Καλλιθέα, Νέο Κόσμο, Ηλιούπολη

    Αγνωστοι πυρπόλησαν τρία ΑΤΜ τραπεζών, τα ξημερώματα στην Καλλιθέα, στον Νέο Κόσμο και στην Ηλιούπολη.

    Ειδικότερα, οι εμπρηστές έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε δύο ΑΤΜ υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς στην λεωφόρο Θησέως 222 και στην οδό Βεϊκου 79 στον Νέο Κόσμο και στο ΑΤΜ της Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Μαρίνου Αντύπα στην Ηλιούπολη, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

    Οι δράστες αναζητούνται.

    [04] Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους από αναθυμιάσεις

    Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκαν νεκροί σε διαμέρισμα στην Πολίχνη, πιθανώς λόγω αναθυμιάσεων.

    Οι γείτονες είδαν να βγαίνουν από το σπίτι καπνοί και κάλεσαν βοήθεια. Η Πυροσβεστική που κατέφθασε στο χώρο ύστερα από κλήση που έλαβε, βρήκε τον 87χρονο και την 83χρονη νεκρούς.

    Το σπίτι ήταν γεμάτο καπνούς που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις προήλθαν από το τζάκι.

    Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

    [05] Νέο ραντεβού Κ. Αρβανιτόπουλου - Θ. Πελεγρίνη στις 4 το απόγευμα

    Νέο ραντεβού στις τέσσερις το απόγευμα, στο υπουργείο Παιδείας, θα έχουν ο υπουργός Κ.Αρβανιτόπουλος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη.

    Η πρωϊνή τους συνάντηση είχε διάρκεια μιας ώρας, και στη συνέχεια ο κ. Πελεγρίνης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

    [06] Συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    Συμβολική αναστολή, της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, αποφάσισε η έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος, μετά από διεξοδική συζήτηση, επί του θέματος της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων του.

    Όπως επισημαίνεται, σε ανακοίνωση της Συγκλήτου, με την απομάκρυνση από το ίδρυμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων Η/Υ, 15 στους 17 υπάγονται σε διαθεσιμότητα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θα βρίσκεται σε αδυναμία να διεκπεραιώσει σημαντικές διοικητικές λειτουργίες, όπως εγγραφές φοιτητών, επιλογές μαθημάτων, διανομή συγγραμμάτων, μισθοδοσίες.

    [07] Ξεκινά ο διάλογος για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

    Τη Δευτέρα ξεκινά ο διάλογος του υπουργείου Υγείας με τους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, με αντικείμενο την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

    Η αρμόδια υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους εργαζόμενους που αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας-διαθεσιμότητας , δήλωσε ότι «τίποτα δε θα γίνει ερήμην τους, τίποτα δε θα γίνει βιαστικά. Όλα θα γίνουν γρήγορα και με τη συμμετοχή τους».

    Η κ. Μακρή ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας, αλλά υπάρχει και η απόφαση να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας.

    [08] Η κυβέρνηση στο Κάιρο απελαύνει τον Τούρκο πρέσβη, κλιμακώνοντας έτσι την ένταση στις διμερείς σχέσεις

    Η αιγυπτιακή κυβέρνηση προχώρησε σήμερα στο να δώσει εντολή να απελαθεί άμεσα ο πρεσβευτής της Τουρκίας --στον απόηχο δηλώσεων από τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν ότι, «η αιγυπττιακή κυβέρνηση καταπιέζει τους ισλαμιστές».

    Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διμερείς σχέσεις διανύουν φάση έντασης δεδομένου ότι ήδη τον δεκαπενταύγουστο είχε «ανακληθεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις» ο αιγύπτιος πρεσβευτής στην Αγκυρα ο οποίος, μετά την νέα τροπή σήμερα στις διμερείς σχέσεις, γνωστοποιείται ότι αποκλείεται προς το παρόν να επανέλθει στην πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αγκυρα.

    [09] Στο πένθος η Λετονία για τα θύματα από την κατάρρευση της οροφής ενός σούπερ μάρκετ

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η Λετονία μετά την κατάρρευση οροφής ενός σούπερ-μάρκετ σε προάστιο της Ρίγας όπου τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στην χειρότερη καταστροφή που πλήττει τη μικρή αυτή βαλτική χώρα από τότε που ανέκτησε την ανεξαρτησία της, το 1991, ενώ αναπάντητα μένουν μέχρι στιγμής τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας.

    Οι πυροσβέστες και οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του καταστήματος του οποίου η στέγη κατέρρευσε το βράδυ της Πέμπτης.

    Η αστυνομία διεξάγει ποινική έρευνα και εξετάζει τρεις εκδοχές που επικεντρώνονται στο σχεδιασμό του κτιρίου, την κατασκευή του και τα πρόσθετα νέα στοιχεία που είχαν τοποθετηθεί στη στέγη του.

    [10] Επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον θα πραγματοποιήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο ο Φρανσουά Ολάντ

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η πρώτη κυρία Βαλερί Τριαρβελέρ θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία είναι στενοί φίλοι και σύμμαχοι, μεταξύ άλλων μέσω του ΝΑΤΟ, ενώ οι χώρες μας έχουν συνεργαστεί για να υποστηρίξουν τη δημοκρατία και την ελευθερία, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, για περισσότερο από δύο αιώνες», αναφέρεται σε δήλωση του προέδρου Ομπάμα.

    «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα συζητήσουμε τις ευκαιρίες για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας καθώς επίσης την οικονομική συνεργασία» καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 November 2013 - 11:30:23 UTC