Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αγγ. Μέρκελ
  • [02] Γ. Προκοπάκης: Καλή διαχείριση των πόρων της ΝΕΡΙΤ
  • [03] Πλημμύρες στη Ρόδο: Δύο άτομα αγνοούνται
  • [04] Κλείνουν την Κυριακή το βράδυ τρεις σταθμοί του μετρό
  • [05] Γ. Ντάισενμπλουμ: Ορισμένες χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα
  • [06] Μάλαγα-Ολυμπιακός 46-41 στο ημίχρονο

  • [01] Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αγγ. Μέρκελ

    Ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση.

    Θεωρεί σημαντική, η ελληνική πλευρά, τη φιλική διάθεση της καγκελαρίου, που εκδηλώθηκε και στις δημόσιες δηλώσεις της, όπως και την ουσιαστική αναγνώριση ότι έχουμε προχωρήσει μπροστά, ότι έχει υπάρξει σαφής πρόοδος.

    Ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, υπογράμμισε ότι «δεν θα χρειαστεί καινούργιο μνημόνιο ή νέα ποσά για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, θα παραμείνουμε στο πλαίσιο των συμφωνιών που ήδη ισχύουν», και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις και μειώσεις στους μισθούς. Είπε ακόμη ότι το 70% του δημοσιονομικού πλεονάσματος θα διανεμηθεί από την κυβέρνηση για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

    [02] Γ. Προκοπάκης: Καλή διαχείριση των πόρων της ΝΕΡΙΤ

    Το οργανόγραμμα, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το Εποπτικό Συμβούλιο μέσα στις επόμενες μέρες, και ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός αποτελούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ Γιώργο Προκοπάκη, τη βάση για την οργάνωση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    Ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι «οι περιορισμένες βραδινές ζώνες θα έχουν μια κάποιου είδους εμπορική εκμετάλλευση. Θα προσπαθήσουμε με συμπαραγωγές με το εξωτερικό, με δικές μας πρωτοβουλίες, σε συνεργασίες με ιδρύματα να φτιάξουμε και παραγωγές που θα αποφέρουν και κάποια χρήματα. Αν διαχειριστούμε καλά τους πόρους μας, μπορούμε να κάνουμε "παπάδες"».

    [03] Πλημμύρες στη Ρόδο: Δύο άτομα αγνοούνται

    Αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τις απογευματινές ώρες τη Ρόδο, με αποτέλεσμα δύο επιβάτες του ΙΧ να αγνοούνται και να αναζητούνται από την Πυροσβεστική υπηρεσία.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρασύρθηκε αυτοκίνητο και στην περιοχή Αρχάγγελος.

    Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός.

    Λόγω της κακοκαιρίας, υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.

    [04] Κλείνουν την Κυριακή το βράδυ τρεις σταθμοί του μετρό

    Εκτός λειτουργίας θα τεθούν οι σταθμοί του μετρό «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Κεραμεικός», μεθαύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου, από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, λόγω τεχνικών εργασιών για την ένταξη του τμήματος της επέκτασης από τον σταθμό «Αιγάλεω» έως τον σταθμό «Αγία Μαρίνα» στο λειτουργικό δίκτυο.

    Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν τα δρομολόγιά τους στον σταθμό «Μοναστηράκι». Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας των παραπάνω σταθμών, θα γίνεται από την προσωρινή κυκλική λεωφορειακή γραμμή Χ50 «Στ. Σύνταγμα - Στ. Αιγάλεω» η οποία θα έχει αφετηρία την οδό Όθωνος στον δήμο Αθηναίων.

    [05] Γ. Ντάισενμπλουμ: Ορισμένες χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα

    Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτίμησε σήμερα ότι ορισμένες χώρες οφείλουν να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες όσον αφορά τα δημοσιονομικά τους και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, ενώ αναφέρθηκε ειδικά στη Γαλλία σε μια συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο.

    «Υπάρχουν κίνδυνοι (δημοσιονομικού εκτροχιασμού) για όλες τις χώρες. Ορισμένες χώρες ασφαλώς οφείλουν να κάνουν περισσότερες προσπάθειες» είπε ο Ντάισελμπλουμ κατά την άφιξή του για τη σύνοδο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

    «Μένει να δούμε εάν η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η χώρα έχει διορία έως και το 2015 για να το πράξει. Αυτό το οποίο έχει αποφασιστεί στο Παρίσι ως τώρα ξεκάθαρα δεν επαρκεί. Είναι προφανές ότι η Γαλλία οφείλει να κάνει περισσότερα» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

    Η Γαλλία έχει λάβει από τις Βρυξέλλεςνέα προθεσμία -έως το 2015- για να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της.

    [06] Μάλαγα-Ολυμπιακός 46-41 στο ημίχρονο

    Τη Μάλαγα αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στα πλαίσια της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 November 2013 - 19:30:26 UTC