Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς» του Αλ. Τσίπρα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • [02] Ο πρωθυπουργός «θα παρακαλέσει την κ. Μέρκελ να τον λυπηθεί» υποστηρίζει ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ο τομέας της Υγείας είναι το πρώτο θύμα του μνημονίου
  • [04] Τις προσπάθειες της Ελλάδας εξήρε η Α. Μέρκελ
  • [05] Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [06] Νέα έρευνα για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ διέταξε η Εισαγγελία
  • [07] Αναστάτωση στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, για την κινητικότητα
  • [08] Η Άγκυρα ενθαρρύνει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, λέει ο Α. Νταβούτογλου
  • [09] Τριάντα πέντε νεκροί από εκρήξεις σε πετρελαιαγωγό, στην Κίνα
  • [10] Εναντίον της «τυφλής» λιτότητας τάχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός
  • [11] Angelo Tsarouchas: «Λέω σε όλους ότι αν δεν έχουν έρθει μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχουν ζήσει»
  • [12] Τα μαστιχόδεντρα στη Χίο άρχισαν ξανά να ανθίζουν

  • [01] Για «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς» του Αλ. Τσίπρα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Για «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς» του Αλ. Τσίπρα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

    «Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει διαρκώς πόσο φτηνός μπορεί να γίνει. Κρίμα?» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

    [02] Ο πρωθυπουργός «θα παρακαλέσει την κ. Μέρκελ να τον λυπηθεί» υποστηρίζει ο Αλ. Τσίπρας

    «Aξιοθρήνητο» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο Α. Μέρκελ στο Βερολίνο.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το τι περιμένει από τη συνάντηση αυτή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό που θα παρακαλέσει την κ. Μέρκελ να τον λυπηθεί, μεταφέροντας τις, ήδη, ειλημμένες αποφάσεις για μετά τις ευρωεκλογές.

    Μάλιστα, αυτό θα γίνει με μοναδικό επιχείρημα «λυπηθείτε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε. «Είναι αξιοθρήνητος», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, για τον πρωθυπουργό.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ο τομέας της Υγείας είναι το πρώτο θύμα του μνημονίου

    Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της δημόσιας υγείας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί άμεσα πολιτική λύση. Διαφορετικά «θα είμαστε αναγκασμένοι να σερνόμαστε σε διαδικασία αργού και βασανιστικού θανάτου» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο τομέας της Υγείας είναι το πρώτο θύμα του μνημονίου και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης, με τρία εκατομμύρια πολίτες ανασφάλιστους και πολίτες που υποφέρουν από βαριές ασθένειες και δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη και φάρμακα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση έρχεται τώρα να επιβάλει διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και στην ουσία οδηγεί γιατρούς στην απόλυση, λέγοντας ότι η κινητικότητα συνιστά «μετακίνηση στην ανεργία».

    [04] Τις προσπάθειες της Ελλάδας εξήρε η Α. Μέρκελ

    Τις προσπάθειες της Ελλάδας για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και την έξοδο από την κρίση εξήρε στις δηλώσεις της η καγκελάριος της Γερμανίας κα Άγγελα Μέρκελ, μετά την συνάντηση που είχε στο κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο, με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

    «Ο κ. Σαμαράς με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική, και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Γερμανία υποστηρίζει, και στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και διμερώς, όπως με την task force στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Επίσης ετοιμάζεται επενδυτική τράπεζα. Η Ελλάδα συζητά με την τρόικα, συζητήσαμε για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της».

    Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «σε ό,τι φορά την δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε πιάσει τους στόχους μας. Θυμίζω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είχε τεθεί σαν στόχος για το 2014».

    Για το, δε, θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «έχουμε κάνει πολύ δρόμο και θα πάμε ακόμη καλύτερα» και ότι «θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

    [05] Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του EuroparlTV, της Δημόσιας Τηλεόρασης και της ΝΕΡΙΤ και μεταξύ του EuroparlTV και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2013, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

    Το EuroparlTV αποτελεί τον διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ). Στόχος του είναι να ενημερώνει τους πολίτες της ΕΕ για τις δραστηριότητες του ΕΚ και για τον τρόπο που οι ευρωβουλευτές του διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις και εγκρίνουν την κοινοτική νομοθεσία.

    Στην ιστοσελίδα του EuroparlTV (www.europarltv.eu) μεταδίδονται, σε ζωντανή σύνδεση, οι συνεδριάσεις της ολομέλειαs και των επιτροπών του ΕΚ, ενώ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ένα δελτίο ειδήσεων με την ευρωπαϊκή επικαιρότητα, όπως επίσης και ειδικά εκπαιδευτικά βίντεο. Όλα τα βίντεο είναι διαθέσιμα με υπότιτλους στις 22 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και στην ελληνική. Οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν βίντεο με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω των ιστοθέσεών τους, με τη βοήθεια κωδίκων πρόσβασης και ενσωμάτωσης

    [06] Νέα έρευνα για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ διέταξε η Εισαγγελία

    Νέα εισαγγελική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που αφορά την 19η Νοεμβρίου έως και σήμερα.

    Και η νέα παραγγελία της κ. Φάκου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, όπως και άλλες δύο που έχουν προηγηθεί για προηγούμενες απεργίες οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από το Πρωτοδικείο, ανατίθεται στην Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

    [07] Αναστάτωση στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, για την κινητικότητα

    Αναστάτωση επικρατεί στα ψυχιατρικά νοσοκομεία «Δαφνί», «Δρομοκαΐτειο» και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για ένταξη των εργαζομένων στο μέτρο της κινητικότητας.

    Με την απόφαση διαφωνεί και ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» Όθωνας Χαραλαμπάκης, ο οποίος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον υπουργό.

    Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί στην πύλη του νοσοκομείου και μοιράζουν ενημερωτικό υλικό, ενώ αργότερα αναμένεται να συνεδριάσουν, ώστε να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    [08] Η Άγκυρα ενθαρρύνει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, λέει ο Α. Νταβούτογλου

    Η πολιτική της Τουρκίας στην Κύπρο ενθαρρύνει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Μιλώντας στην επιτροπή προϋπολογισμού της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι «μόλις αρχίσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στο νησί και αντιπρόσωποι της κάθε πλευράς επισκεφθούν την Αθήνα και την Άγκυρα, θα θέλαμε να επιταχύνουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία».

    [09] Τριάντα πέντε νεκροί από εκρήξεις σε πετρελαιαγωγό, στην Κίνα

    Εκρήξεις σε έναν πετρελαιαγωγό στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους σήμερα και τραυμάτισαν άλλους 166 καθώς εργαζόμενοι προσπαθούσαν να σταματήσουν μια διαρροή σε αυτόν στην πόλη Τσίνγκνταο της ανατολικής Κίνας, όπως μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση.

    Ο αγωγός αυτός, ο οποίος είχε εμφανίσει διαρροή σε ένα υπόγειο τμήμα του, έπιασε φωτιά κι εξερράγη ενώ επισκευαζόταν, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές πάνω από το έδαφος και να διαρρεύσει αργό στη θάλασσα, καθώς ο αγωγός βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της πόλης.

    [10] Εναντίον της «τυφλής» λιτότητας τάχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός

    Εναντίον της «τυφλής» λιτότητας αλλά και τις «ανεξέλεγκτης» αύξησης των δημοσίων δαπανών τάχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, μιλώντας σε μια ημερίδα που οργάνωσε ο τραπεζικός όμιλος Credito Coooperativo, Case Rurali ed Artigiane.

    «Δίνουμε μάχη σε δυο πεδία: από την μία υπάρχουν στην Ευρώπη οι πιέσεις των αγιατολάχ της λιτότητας. Με υπερβολική λιτότητα όμως πεθαίνεις. Από την άλλη, στην Ιταλία έχουμε εκείνους που θεωρούν ότι φθάνει να αυξήσεις τις δαπάνες του δημοσίου και το έλλειμμα για να σώσεις την οικονομία», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    «Εμείς έχουμε υιοθετήσει μια μέση στάση, αλλά χρειάζονται φαρδιές πλάτες για να αντέξεις στις πιέσεις των δυο αυτών μετώπων. Χρειαζόμαστε συμμάχους τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ιταλία», πρόσθεσε ο Λέτα.

    Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «η περίοδος της αποκλειστικής λιτότητας για την χώρα ανήκει στο παρελθόν, αλλά εκείνη της ανάπτυξης πρέπει να βασιστεί σε υγιείς δημοσιονομικές βάσεις».

    [11] Angelo Tsarouchas: «Λέω σε όλους ότι αν δεν έχουν έρθει μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχουν ζήσει»

    Το όνειρό του Ελληνο-Καναδού ηθοποιού του Stand Up Comedy, Angelo Tsarouchas, ήταν να δώσει μια παράσταση στην Ελλάδα. Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τον βραβευμένο ηθοποιό, που έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες εμφανίσεις σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικά σόου, διαφημίσεις και ειδικές παραγωγές κωμωδίας, ενώ έχει συνεργαστεί με τα πιο διάσημα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, ο Αλ Πατσίνο, ο Ράσελ Κρόου και ο Βινς Βον.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με τον γνωστό κωμικό, ο οποίος κατάγεται από την Ελλάδα, γεγονός που τον κάνει να αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος.

    [12] Τα μαστιχόδεντρα στη Χίο άρχισαν ξανά να ανθίζουν

    Μπορεί η παραγωγή μαστίχας στη Χίο, μετά την καταστροφική πυρκαγιά, το καλοκαίρι του 2012 να παρουσιάζει μείωση κατά 25% όμως ελπίδες γεννά το γεγονός ότι πολλά δέντρα που θεωρούνταν νεκρά, άρχισαν ξανά να ανθίζουν και έχει ήδη φυτευτεί μεγάλος αριθμός μαστιχόδεντρων.

    Η διαπίστωση ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου της περιφέρειας βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» όπου παρουσιάζονται οι τουριστικοί πόροι των 9 νησιών και οι δυνατότητές τους ως προορισμοί διακοπών.

    Κοινή παραδοχή ωστόσο όλων των τοπικών φορέων είναι ότι «αγκάθι» για την τουριστική ανάπτυξη αποτελεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, κυρίως στην ενδοεπικοινωνία των κατοίκων 9 νησιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 November 2013 - 13:30:23 UTC