Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητστοτάκης: Δεν συζητάμε επέκταση της κινητικότητας με απολύσεις και μετά το 2014
  • [02] «Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επανέρχεται και είναι θεμελιώδες στην πορεία προς την ανάπτυξη», δηλώνει ο πρεσβευτής της
  • [03] Επιβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι θα κλείσει το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας
  • [04] ΑΣΕΠ: Τελικοί πίνακες διαθεσιμότητας για τα ΑΕΙ
  • [05] Συζητείται στο Πρωτοδικείο η νέα προσφυγή για την απεργία των υπαλλήλων των ΑΕΙ
  • [06] Συμπαράσταση από ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και προσωπικότητες προς την εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη»
  • [07] «Ουδέν νεώτερον» για αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ, δήλωσε ο Μ. Ντράγκι
  • [08] Έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν
  • [09] Ψεύτικη αποδείχτηκε η «βόμβα», την οποία μετέφερε ο άνδρας που συνελήφθη κοντά στο γραφείο του Ερντογάν

  • [01] Κυρ. Μητστοτάκης: Δεν συζητάμε επέκταση της κινητικότητας με απολύσεις και μετά το 2014

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αποκάλυψε ότι η τρόικα έθεσε θέμα επέκτασης της κινητικότητας σε συνδυασμό με απολύσεις και μετά το 2014, αλλά η ελληνική πλευρά απάντησε ότι δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αντέξει τις 13.000 απολύσεις που υπολείπεται να κάνει μέχρι το τέλος του 2014, όπως άντεξε το 1.000.000 απολύσεις ο ιδιωτικός τομέας. Το θέμα δεν είναι εύκολο, είπε, αλλά έχει συμφωνηθεί.

    [02] «Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επανέρχεται και είναι θεμελιώδες στην πορεία προς την ανάπτυξη», δηλώνει ο πρεσβευτής της Ιρλανδίας στην Αθήνα

    Η εμπιστοσύνη επανήλθε στην ιρλανδική οικονομία, φέρνοντας μαζί της επενδύσεις, ενώ η χώρα τον επόμενο μήνα βγαίνει από το μνημόνιο, δηλώνει ο Ιρλανδός πρέσβης Τσαρλς Σίχαν, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η εμπιστοσύνη επιστρέφει και στην Ελλάδα, καθώς εμφανίστηκαν οι πρώτοι επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες, τονίζει.

    Η ανάπτυξη την οποία η Ελλάδα αναμένει τον επόμενο χρόνο θα είναι αυτή που θα αλλάξει τη φύση του προγράμματος λιτότητας, προσθέτει και θεωρεί την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα, σημαντική ευκαιρία της χώρας να ξαναπαίξει πλήρως τον ευρωπαϊκό της ρόλο και να προωθήσει τις δικές της προτεραιότητες.

    [03] Επιβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι θα κλείσει το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας

    Επιβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητκής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το κλείσιμο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όπως έχει ανακοινώσει και ο κ. Χρυσοχοΐδης, το ΤΕΟ θα κλείσει, συμφωνώ και εγώ ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης».

    Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε ότι δεν έχει τεθεί θέμα από την τρόικα για νέες απολύσεις πέραν των 15.000 μέχρι τα τέλη του 2014, που έχει ήδη συμφωνηθεί.

    Τέλος, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν εκτιμά πως διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης με την τρόικα.

    [04] ΑΣΕΠ: Τελικοί πίνακες διαθεσιμότητας για τα ΑΕΙ

    Τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων, προς διαθεσιμότητα, παρέλαβε το ΑΣΕΠ από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και συγκεκριμένα για το προσωπικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Οι τελικοί πίνακες κατάταξης, όπως εκδόθηκαν από το εν λόγω Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

    [05] Συζητείται στο Πρωτοδικείο η νέα προσφυγή για την απεργία των υπαλλήλων των ΑΕΙ

    Συζητείται ενώπιον του Πρωτοδικείου, η νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η απεργία του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

    Στα δικαστήρια βρίσκονται ήδη δεκάδες συγκεντρωμένοι διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και φοιτητές.

    Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται είτε αργά το βράδυ είτε αύριο.

    [06] Συμπαράσταση από ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και προσωπικότητες προς την εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη»

    «Στις 12 Δεκέμβρη δικάζεται η ελευθερία του Τύπου» δήλωσαν η Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφος, ο Τάσος Αναστασιάδης, εκδότης και ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» σε συνέντευξη Τύπου.

    Τη μήνυση εναντίον της εφημερίδας κατέθεσε ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, συνεργάτης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, για δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφερόταν στην προσφυγή του κ. Αλεξόπουλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να κηρυχτεί αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών.

    Τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους δήλωσαν ο πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

    [07] «Ουδέν νεώτερον» για αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ, δήλωσε ο Μ. Ντράγκι

    Να μην βγάλουν συμπεράσματα για το ενδεχόμενο να εισαχθούν αρνητικά επιτόκια ζήτησε από τους ακροατές του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην «Συνάντηση των Ηγετών» που διοργανώνει η Sueddeutsche Zeitung.

    «Σας παρακαλώ, μην προσπαθήσετε να συμπεράνετε κάτι εξ όσων θα πω σήμερα για την πιθανότητα εισαγωγής αρνητικών επιτοκίων», δήλωσε ο κ. Ντράγκι και πρόσθεσε ότι το ζήτημα τέθηκε κατά την τελευταία συνάντηση νομισματικής πολιτικής «και έκτοτε δεν υπάρχει κάτι καινούργιο».

    Αναφερόμενος στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ευρώπη ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι δεν είναι η στιγμή να μειωθούν και προέβλεψε ότι εάν οι «έλεγχοι αντοχής» των τραπεζών ολοκληρωθούν με επιτυχία, θα διευκολυνθεί η ανάπτυξη.

    [08] Έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

    Την εκτίμηση ότι έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα αλλά ότι χρειάζεται ακόμη περαιτέρω εργασία σε ορισμένα ζητήματα πριν υπάρξει οριστική συμφωνία, εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ ανέφερε ότι ένα από τα ζητήματα προς επίλυση είναι το δημοσιονομικό κενό σε συνάρτηση με τον προϋπολογισμό του 2014.

    Όπως τόνισε, τις επόμενες εβδομάδες θα διευκρινιστεί αν θα απαιτηθούν περαιτέρω προσαρμογές και το ενδεχόμενο να παρουσιάσει η Ελλάδα τροποποιημένο ή συμπληρωματικό προϋπολογισμό, κάτι που είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης αν αυτό είναι αναγκαίο, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία.

    Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν σημείωσε ότι δεν διαπιστώνεται ακόμη πλήρης συμφωνία σε όλες τις πτυχές του προϋπολογισμού.

    [09] Ψεύτικη αποδείχτηκε η «βόμβα», την οποία μετέφερε ο άνδρας που συνελήφθη κοντά στο γραφείο του Ερντογάν

    Ψεύτικη αποδείχτηκε η «βόμβα» την οποία μετέφερε ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα από Τούρκους αστυνομικούς κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ.

    «Το πρόσωπο αυτό έφερε επάνω του μια συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά δεν ήταν», είπε ο Γκιουλέρ. Σύμφωνα με τον υπουργό ο ύποπτος φέρεται νααντιμετωπίζει «ψυχολογικά προβλήματα».

    «Ο άνδρας που ανακρίνεται από την αστυνομία μας είχε τηλεφωνήσει πέντε λεπτά νωρίτερα προειδοποιώντας για την επικείμενη άφιξή του στο (στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του Ερντογάν) και οι άνδρες μας ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν», υπογράμμισε ο Γκιουλέρ χαρακτηρίζοντας το επεισόδιο «όχι ιδιαίτερα σοβαρό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 November 2013 - 15:30:22 UTC