Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασθενής σεισμική δόνηση το πρωί, στα Τρίκαλα
  • [02] Επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων ΟΟΣΑ για την παγκόσμια ανάπτυξη
  • [03] ΤτΕ: Πλεονασματικό και στο εννεάμηνο το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών
  • [04] Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στη σορό του Γλαύκου Κληρίδη
  • [05] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσει και επίσημα την Σαρδηνία η κυβέρνηση
  • [06] Φιλιππίνες: 600.000 επιζήσαντες του τυφώνα δεν έχουν λάβει ακόμη επισιτιστική βοήθεια
  • [07] Αυξάνει ο αριθμός των νεκρών από τις εκρήξεις στη Βηρυτό
  • [08] Στους 18 οι νεκροί από τις εκρήξεις στη Βηρυτό
  • [09] Η περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει την αναστήλωση κι αξιοποίηση του φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο
  • [10] Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στο Καϊμακτσαλάν
  • [11] Εγκρίθηκαν προγράμματα μαζικού αθλητισμού

  • [01] Ασθενής σεισμική δόνηση το πρωί, στα Τρίκαλα

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 10:16 το πρωί στα Τρίκαλα.

    Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ήταν 15 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά των Τρικάλων.

    [02] Επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων ΟΟΣΑ για την παγκόσμια ανάπτυξη

    Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναθεώρησε επί τα χείρω τις έως τώρα προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, «σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της υποβάθμισης των προβλέψεων για πολλές αναδυόμενες χώρες (οικονομίες)» και ιδιαίτερα την Βραζιλία και την Ινδία.

    Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις του ΟΟΣΑ εφέτος θα καταγραφεί ανάπτυξη 2,7% σε παγκόσμιο επίπεδο, 3,6% το επόμενο έτος και 3,9% το 2015. οι αντίστοιχες προηγούμενες προβλέψεις του διεθνούς οργανισμού ήταν: 3,1% για το 2013 και 4,0% για το 2014.

    «Η παγκόσμια οικονομία συνέχισε να προοδεύει με έναν μέτριο ρυθμό, επιτάχυνση του οποίου αναμένεται το 2014 και το 2015», επισημαίνει στη σχετική μελέτη που εξέδωσε ο ΟΟΣΑ.

    [03] ΤτΕ: Πλεονασματικό και στο εννεάμηνο το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών

    Παραμένει πλεονασματικό και στο εννεάμηνο του 2013 το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο τέλος Σεπτεμβρίου το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών εμφάνισε πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2,8 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2012.

    Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 2,8 δισ. ευρώ αλλά και την αύξηση των πλεονασμάτων των ισοζυγίων τρεχουσών μεταβιβάσεων κατά 2,1 δισ. ευρώ και υπηρεσιών κατά 1,3 δισ. ευρώ, ενώ αντίθετα αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων.

    [04] Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στη σορό του Γλαύκου Κληρίδη

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τίμησε εκ μέρους του μητροπολιτικού ελληνισμού τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, καταθέτοντας δάφνινο στεφάνι επί της σορού του, στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας, την οποία έψαλαν ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

    Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

    Ο πρωθυπουργός συλλυπήθηκε την κόρη τού Γλαύκου Κληρίδη, Καίτη, και τον γαμβρό του, Κώστα Σαμμά.

    Στη συνέχεια υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων στο οποίο έγραψε: «Τα θερμότατα συλλυπητήρια του Μητροπολιτικού Ελληνισμού για το μεγάλο πολιτικό άνδρα της Κύπρου μας».

    Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο μητροπολιτικός ελληνισμός τιμά τον Γλαύκο Κληρίδη, έναν εκλεκτό πολιτικό άνδρα, που άρρηκτα συνέδεσε το όνομά του με τη νεότερη κυπριακή ιστορία.

    [05] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσει και επίσημα την Σαρδηνία η κυβέρνηση

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε πριν από λίγο επίσημα την Σαρδηνία η ιταλική κυβέρνηση, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου.

    «Πρόκειται για ένα απρόβλεπτο, δραματικό όσο και εξαιρετικό συμβάν», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει 20 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων, άμεσων αναγκών του νησιού.

    Οι νεκροί έφθασαν τους δέκαοκτώ. Την ίδια ώρα, η υπηρεσία πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, κάνει λόγο για προσωρινό απολογισμό δεκαέξι νεκρών . Ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα» έπληξε τις βόρειες περιοχές του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιφέρειες της Όλμπια, Οριστάνο, Νουόρο και Ολιάστρα.

    [06] Φιλιππίνες: 600.000 επιζήσαντες του τυφώνα δεν έχουν λάβει ακόμη επισιτιστική βοήθεια

    Έντεκα ημέρες μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα Χαϊγιάν που σάρωσε τις κεντρικές Φιλιππίνες, 600.000 επιζήσαντες δεν έχουν ακόμη λάβει τη βοήθεια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οργανισμός. Το PAM διένειμε ρύζι και ενεργειακά μπισκότα σε 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους, διευκρίνισε η γενική διευθύντρια Ερταριν Κάζεν σε συνέντευξη Τύπου στη Μανίλα.

    Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 3.982 νεκρούς, 1.602 αγνοουμένους και τέσσερα εκατομμύρια εκτοπισμένους, χωρίς στέγη. Τουλάχιστον 18.000 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης των καταστροφών.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [07] Αυξάνει ο αριθμός των νεκρών από τις εκρήξεις στη Βηρυτό

    Στους 23 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις δύο εκρήξεις μπροστά από την ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου και πρόσθεσε ότι οι τραυματίες είναι 146. Κατά τη διπλή επίθεση σκοτώθηκε ο πολιτιστικός ακόλουθος της ιρανικής πρεσβείας, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή του Λιβάνου.

    Το λιβανικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι επρόκειτο για διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, που διαπράχθηκε από έναν πεζό και έναν εποχούμενο καμικάζι.

    Ο ιρανός πρεσβευτής στη Βηρυτό Γαζάνφαρ Ροκν-Αμπάντι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από τις επιθέσεις δεν υπήρξαν θύματα εντός της πρεσβείας.

    [08] Στους 18 οι νεκροί από τις εκρήξεις στη Βηρυτό

    Στους 18 ανέρχονται οι νεκροί από τις εκρήξεις μπροστά από την ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό, δήλωσε λιβανική ιατρική πηγή.

    Δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, ενώ πολλά κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες.

    Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βηρυτό ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα "στο εσωτερικό" της πρεσβείας.

    [09] Η περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει την αναστήλωση κι αξιοποίηση του φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο

    Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου αποδέχτηκε την παραχώρηση του φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο, από το υπουργείο Πολιτισμού και την ΕΤΑΔ Α.Ε. στην περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις αναστήλωσης και αξιοποίησης της νησίδας - φρούριο.

    «Επενδύουμε σοβαρά για τη δημιουργία του προφίλ της πρώτης πρωτεύουσας της χώρας, με εμβληματική αναγνωρισιμότητα, και το κρισιμότερο που επιτυγχάνουμε είναι, όχι τόσο το οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά η εφαρμογή ενός νέου εργαλείου για την πολιτιστική πολιτική της περιφέρειας» σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση του θέματος στο ΠΕΣΥ.

    [10] Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στο Καϊμακτσαλάν

    Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνιση τους στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας-Καϊμακτσαλάν στο νομό Πέλλας «καλωσορίζοντας» με τον τρόπο αυτό τον φετινό χειμώνα. Τις τελευταίες ώρες ξεκίνησε αραιή χιονόπτωση στην κορυφή του βουνού με τη θερμοκρασία να πέφτει, σε υψόμετρο 2.090 μέτρων, στους -0,5 βαθμούς Κελσίου.

    Οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα χειμερινή σεζόν, ευελπιστώντας πως οι καιρικές συνθήκες θα είναι με το μέρος τους, τα όρη θα ντυθούν σύντομα στα «λευκά» και η οικονομική κρίση δεν θα σταθεί τροχοπέδη στην προσέλκυση τουριστών.

    Με ετήσιες εκπτωτικές κάρτες, δελεαστικές τιμές, τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης σε κινητήρες και συρματόσχοινα για την ασφάλεια των αναβατών, αλλά και επισκευές στα κτίρια που θα φιλοξενήσουν τους επισκέπτες, θα προσπαθήσουν να κρατήσουν «ζωντανό» το ενδιαφέρον των φίλων του σκι και του σνόουμπορτ.

    [11] Εγκρίθηκαν προγράμματα μαζικού αθλητισμού

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, υπέγραψε αποφάσεις που αφορούν την έγκριση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και συγκεκριμένα «Άθλησης για Όλους» της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, που πραγματοποιούνται από τους δήμους και άλλους φορείς σε όλη τη χώρα.

    Το ποσό χρηματοδότησης στο σύνολο των εγκεκριμένων εκδηλώσεων ανά φορέα καθορίζεται ώστε να μην υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ και έως συνόλου των τριών εκδηλώσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 November 2013 - 11:30:23 UTC