Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Κ. Γεροντόπουλου στη Νότιο Αφρική
  • [02] Υπέρ μιας ομόσπονδης Ευρώπης ο Ε. Λέτα
  • [03] Η Αλβανία δεν θα δεχθεί τα χημικά της Συρίας
  • [04] «Κοντά σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»
  • [05] Συνεχίζει αήττητος ο Ολυμπιακός

  • [01] Επίσκεψη Κ. Γεροντόπουλου στη Νότιο Αφρική

    Πενθήμερη επίσκεψη στη Νότιο Αφρική πραγματοποιεί από σήμερα και μέχρι την προσεχή Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος. Στόχος η προσέλκυση άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα και οι επαφές τόσο με την ελληνική ομογένεια όσο και με μέλη της κυβέρνησης της Ν. Αφρικής.

    Ο κ. Γεροντόπουλος πρόκειται να κηρύξει την έναρξη συνεδρίου που διοργανώνει το HIP ALLIANCE ένα σημαντικό φόρουμ επιχειρηματικής συνεργασίας.

    [02] Υπέρ μιας ομόσπονδης Ευρώπης ο Ε. Λέτα

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, αντιδρώντας στις επιπλήξεις των Βρυξελλών νωρίτερα σήμερα για το υπερβολικά υψηλό χρέος της χώρας του -το οποίο αναμένεται να ανέλθει στο 134% του ιταλικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) το 2014- επανέλαβε ότι η υπερβολική προσήλωση στη λιτότητα ωφελεί μόνον τους ευρωσκεπτικιστές.

    Εξάλλου, μιλώντας στο συνέδριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ο Λέτα τάχθηκε εκ νέου «υπέρ μιας ομόσπονδης Ευρώπης» η οποία «θα συνεχίσει να ασκεί επιρροή σε ολόκληρο τον κόσμο».

    [03] Η Αλβανία δεν θα δεχθεί τα χημικά της Συρίας

    Η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να μη δεχθεί τα χημικά όπλα της Συρίας να καταστραφούν στην Αλβανία, μετά τις λαϊκές διαμαρτυρίες που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα.

    Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε μήνυμά του προς τον αλβανικό λαό που μεταδόθηκε ζωντανά, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και σε ένδειξη σεβασμού προς τη βούλησή τους. Ο κ. Ράμα επισήμανε τη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η απόφαση αυτή δεν κλονίζει τη φιλική και στενή αυτή σχέση.

    Εξήγησε γιατί θα ήθελε να συμβάλει στην επιχείρηση για τον ειρηνικό αφοπλισμό του καθεστώτος του Άσαντ κάτι που, όπως τόνισε, θα έδινε μία αξιοπρεπή θέση ανάμεσα στις προοδευτικές χώρες.

    [04] «Κοντά σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»

    Οι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν πλησιάζουν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και είναι «αρκετά πιθανό» αυτή να συναφθεί ήδη από τον επόμενο γύρο των συνομιλιών που είναι προγραμματισμένος για τις 21-22 Νοεμβρίου στη Γενεύη, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

    «Δεν ξέρω αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Πιστεύω ότι είναι αρκετά πιθανό, αλλά υπάρχουν ακόμη δύσκολα θέματα προς διαπραγμάτευση», σημείωσε ο αξιωματούχος.

    Ο ίδιος επεσήμανε ότι η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον και ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ θα συναντηθούν στις 20 Νοεμβρίου στη Γενεύη, ενώ η Ομάδα 5+1 θα συναντηθεί με Ιρανούς αξιωματούχους τις επόμενες δύο ημέρες.

    [05] Συνεχίζει αήττητος ο Ολυμπιακός

    Με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη στην εκπνοή ο Ολυμπιακός γλίτωσε στο τελευταίο δευτερόλεπτο από μία αναπάντεχη ήττα απέναντι στην πρωτάρα της Ευρωλίγκας Ζιέλονα Γκόρα και οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν αήττητοι τις υποχρεώσεις τους στην αυλαία του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 79-77 της πολωνικής ομάδας στο ΣΕΦ, πέτυχαν το «5 στα 5» στον 3ο όμιλο, ενώ υποχρέωσαν τους αντιπάλους στην 4η ήττα τους.

    Τα δεκάλεπτα: 11-22, 33-42, 55-63, 79-77


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 November 2013 - 19:30:30 UTC