Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέμα χρόνου η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής
  • [02] Ιορδ. Τζαμτζής: Άλλαξε άρδην η φιλοσοφία του νόμου για τη φορολογία των ακινήτων
  • [03] ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής
  • [04] Σε ισχύ από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας ενόψει των εορτασμών για το Πολυτεχνείο
  • [05] Ναυτική τραγωδία: Δώδεκα οι νεκροί παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 4 παιδιά
  • [06] Εμπρησμός σε ΙΧ αυτοκίνητο στα Πετράλωνα
  • [07] «Αναγκαία η ύπαρξη δικλείδων στήριξης των τραπεζών της Ευρωζώνης, πριν τον έλεγχό τους από την ΕΚΤ»
  • [08] ΕΚΠΟΙΖΩ: Ξεπερνούν τις 26.000 οι υπογραφές κατά των πλειστηριασμών
  • [09] Iω. Στουρνάρας: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας
  • [10] Διάλεξη για την άγνωστη Μυκηναϊκή Αχαΐα
  • [11] Εγκρίθηκε ο νέος παγκόσμιος κώδικας κατά του ντόπινγκ

  • [01] Θέμα χρόνου η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

    Την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, στο αμέσως προσεχές μέλλον, κάνει γνωστή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    «Με στόχο την πλήρη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής θα συγκληθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον, προκειμένου να τεθούν υπόψη των συμμετεχόντων, εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τυχόν νεότερες εξελίξεις σε εθνικά μας θέματα ή σε άλλα που αφορούν τον ευρύτερο περίγυρό μας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών.

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

    [02] Ιορδ. Τζαμτζής: Άλλαξε άρδην η φιλοσοφία του νόμου για τη φορολογία των ακινήτων

    «Τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο, που είχε έρθει σε διαβούλευση, είναι το νομοσχέδιο για τον νέο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων που θα έλθει τις επόμενες ημέρες για ψήφιση» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής.

    «Αλλάζει άρδην η φιλοσοφία του νόμου» εκτιμά ο κ. Τζαμτζής και προσθέτει: «η συγκεκριμένη φορολόγηση είναι προοδευτική, πλέον φορολογούνται πολλοί περισσότεροι και μειώνεται για όλους το ποσό που θα πληρώσουν. Σε σχέση με το νομοσχέδιο που είχε έλθει σε διαβούλευση δεν έχουν καμία σχέση τα νούμερα ενώ η μεγάλη ακίνητη περιουσία θα πληρώσει τα πιο πολλά.. Αλλά ακόμη και γι αυτούς που θα πληρώσουν περισσότερο από ότι εφέτος για μεγάλη ακίνητη περιουσία, σε σχέση με το σχέδιο νόμου που είχε έρθει για διαβούλευση, είναι πολύ μικρότερα τα ποσά.

    -Κύριε Τζαμτζή, φαίνεται ότι κάποιες, αν όχι όλες από τις ενστάσεις που είχατε διατυπώσει, αίρονται;

    -Το νομοσχέδιο που θα έλθει τις επόμενες ημέρες για τον νέο φόρο για τα ακίνητα είναι τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο που είχε έρθει σε διαβούλευση. Αλλάζει άρδην η φιλοσοφία. Είχαμε κάνει πρόταση να παραμείνει μειωμένο κατά 15% το ΕΕΤΑ, κάτι πού γίνεται. Μειώνεται κατά 16% ο ΦΠΑ και το ΕΕΤΑ και βεβαίως διευρύνεται η φορολογική βάση. Οι ενστάσεις που είχαμε διατυπώσει με όλους αυτούς τους συντελεστές που επιβάρυναν τα αγροτεμάχια φεύγουν από τη μέση, μπαίνει μια φορολόγηση δύο ευρώ, αν το χωράφι είναι ακαλλιέργητο ένα ευρώ και αν είναι αρδεύσιμο 2,20 και βεβαίως εκλείπουν όλοι εκείνοι οι συντελεστές που είχαν θεωρηθεί τελείως άδικοι.

    Η συγκεκριμένη φορολόγηση είναι προοδευτική και πλέον φορολογούνται πολλοί περισσότεροι και μειώνεται για όλους το ποσό που θα πληρώσουν. Σε σχέση με το νομοσχέδιο που είχε έλθει σε διαβούλευση δεν έχουν καμία σχέση τα νούμερα ενώ η μεγάλη ακίνητη περιουσία θα πληρώσει τα πιο πολλά.

    [03] ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής

    Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ποτέ τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής δήλωσε σε ανακοίνωσή του, με την ευκαιρία των τριάντα χρόνων από την ανακήρυξη του τουρκικού ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο, τo ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Το παράνομο ψευδοκράτος είναι προϊόν χρήσης βίας και έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, που κατηγορεί την Τουρκία γιατί περιφρονεί συστηματικά τις Αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, εμμένοντας στην «ανυπόστατη και άκρως προσβλητική» θέση της περί «ανεξάρτητης ΤΔΒΚ», επιδιώκοντας, μάταια όλα αυτά τα χρόνια, τη «διεθνή αναβάθμιση του παράνομου μορφώματος».

    «Η Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση, «θα συνεχίσει σταθερά και υπεύθυνα να εργάζεται για την αποκατάσταση της διεθνούς έννομης τάξης και για την επανένωση της Κύπρου. Οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ιδιότητα της Κύπρου ως Κράτους Μέλους της ΕΕ, προσδιορίζουν τη βάση και το περιεχόμενο μίας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

    [04] Σε ισχύ από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας ενόψει των εορτασμών για το Πολυτεχνείο

    Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό, άρχισαν χθες οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν το πρωί, και κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου θα αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές.

    Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, το μεσημέρι.

    Σήμερα δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία, ενώ από σήμερα επίσης ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας στην περιοχή, όπου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων.

    [05] Ναυτική τραγωδία: Δώδεκα οι νεκροί παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 4 παιδιά

    Δώδεκα παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, έχουν ανασυρθεί νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα, όπου διεξάγονται οι έρευνες του Λιμενικού, με δύτη, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, σκάφος που μετέφερε άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών, βρέθηκε αναποδογυρισμένο στη θαλάσσια περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στα νοσοκομεία της Πρέβεζας και της Λευκάδας.

    Το λιμενικό ειδοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω κινητού τηλεφώνου ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

    [06] Εμπρησμός σε ΙΧ αυτοκίνητο στα Πετράλωνα

    'Αγνωστοι πυρπόλησαν ΙΧ αυτοκίνητο, στις 3.30 τα ξημερώματα, στην οδό Κειλιαδών στα Πετράλωνα. Οι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο ΙΧ, το οποίο ανήκει σε γυναίκα, ενώ απο την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Η φωτιά σβήστηκε απο περιοίκους, πριν φτάσει η Πυροσβεστική. Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα από πλαστικό μπουκάλι.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο απέναντι από σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟ, όπου είχε τοποθετηθεί βόμβα πριν απο λίγο καιρό.Για τον εμπρησμό διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    [07] «Αναγκαία η ύπαρξη δικλείδων στήριξης των τραπεζών της Ευρωζώνης, πριν τον έλεγχό τους από την ΕΚΤ»

    Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να έχουν διαθέσιμα τα μέσα για την οικονομική στήριξη των τραπεζών τους, εφόσον αυτές χρειασθούν περισσότερα κεφάλαια μετά τους ελέγχους ευρωστίας τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το επόμενο έτος, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ κ. Γεργκ 'Ασμουσεν, στο περιθώριο του Ecofin, στις Βρυξέλλες.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν στη σημερινή συνεδρίασή τους το θέμα της έγκαιρης ύπαρξης δικλείδων στήριξης για τις τράπεζες, εν όψει του ελέγχου ποιότητας του ενεργητικού τους από την ΕΚΤ, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται τον Οκτώβριο του 2014.

    [08] ΕΚΠΟΙΖΩ: Ξεπερνούν τις 26.000 οι υπογραφές κατά των πλειστηριασμών

    Ξεπερνούν τις 26.000, οι υπογραφές που έχει συγκεντρώσει η "Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής" κατά των πλειστηριασμών.

    Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών αναφέρει ότι σημείωσαν επιτυχία οι συγκεντρώσεις της χθες, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, προκειμένου ενημερωθούν οι πολίτες για την καμπάνια «ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ», να διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και να συγκεντρωθούν υπογραφές. Παράλληλα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν από τις υπόλοιπες ενώσεις καταναλωτών-μελών της Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» σε άλλες 9 πόλεις της Ελλάδας, επίσης με παρόμοια επιτυχία.

    Εθελοντές και μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ στο Σύνταγμα, συγκέντρωσαν 930 υπογραφές, ενώ από το πρωί της Τετάρτης στον ιστότοπο ηλεκτρονικών υπογραφών μέχρι το βράδυ οι υπογραφές είχαν αυξηθεί κατά 6.000. Σήμερα, οι συνολικές υπογραφές (ηλεκτρονικές, μέσω SMS και χειρόγραφες) από όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τις 26.000.

    «Ένα νέο κίνημα γεννιέται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με φωνή που μέρα με τη μέρα δυναμώνει και εναντιώνεται στη σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των πλειστηριασμών» όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

    [09] Iω. Στουρνάρας: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας

    Η Ελλάδα δεν θα υποκύψει στην πίεση για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

    «Δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας. Είναι επικίνδυνα, πρέπει να αφήσουμε τους αυτόματους σταθεροποιητές να λειτουργήσουν. Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε διαρθρωτικά μέτρα με δημοσιονομικό αντίκτυπο, αλλά όχι μέτρα λιτότητας» δήλωσε ο κ.Στουρνάρας, αργά το βράδυ της Πέμπτης. «Η Ελλάδα έχει κατορθώσει εξαιρετική πρόοδο έως τώρα, οι πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες και πρέπει να είμαστε πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί τι είδους μέτρα εφαρμόζουμε για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, εάν χρειαστεί τελικά να πάρουμε» πρόσθεσε.

    [10] Διάλεξη για την άγνωστη Μυκηναϊκή Αχαΐα

    Την άγνωστη στον πολύ κόσμο, αλλά και στους ειδικούς μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, Μυκηναϊκή Αχαΐα, θα παρουσιάσει την προσεχήΔευτέρα, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1), ο Κώστας Πασχαλίδης, αρχαιολόγος επιμελητής της Προϊστορικής Συλλογής του Μουσείου. Ο ομιλητής μελέτησε το μυκηναϊκό νεκροταφείο του Κλάους Πατρών και συμμετείχε στην ανασκαφή του γειτονικού οικισμού της Μυγδαλιάς Πετρωτού, δύο θέσεις που μπορεί να μην έδωσαν τα «πολύχρυσα» ευρήματα των Μυκηνών, υπήρξαν όμως καίριες ως προς την κατανόηση της καθημερινότητας των ανθρώπων της.

    «Στις θέσεις αυτές, που βρίσκονται στις νότιες παρυφές της Πάτρας, έζησαν και ετάφησαν τα μέλη μιας τοπικής κοινωνίας η οποία αν και δεν άφησε κανένα πολύχρυσο σημάδι, έζησε με τους όρους και τα πάθη των ανώνυμων ανθρώπων, στοιχεία που μπορεί κανείς εύκολα να αναγνωρίσει ως οικεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Πασχαλίδης.

    [11] Εγκρίθηκε ο νέος παγκόσμιος κώδικας κατά του ντόπινγκ

    Ολοκληρώθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ η διάσκεψη του παγκόσμιου οργανισμoύ κατά του ντόπινγκ (WADA) και εγκρίθηκε ο νέος κώδικας κατά της χρήσης στον αθλητισμό απαγορευμένων ουσιών, η ισχύς του οποίου θα είναι από το 2015.

    Ο νέος κώδικας φέρνει ριζικές αλλαγές στην κλίμακα των κυρώσεων, ιδιαίτερα με την αύξηση της ποινής αποκλεισμού από τα δύο στα τέσσερα χρόνια για τους αθλητές οι οποίοι υποπίπτουν για πρώτη φορά σε παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον άμεσο αποκλεισμό των αθλητών που τιμωρούνται για ντόπινγκ, από τους αμέσως επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 November 2013 - 9:30:26 UTC