Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα ίδια επίπεδα οι μισθοί των βουλευτών
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Αποδυναμωμένη η κυβέρνηση
  • [03] ΑΣΕΠ: Προσωρινοί πίνακες διαθεσιμότητας υπαλλήλων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • [04] Δεκτά τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ στα διαγνωστικά κέντρα
  • [05] Κυριακή και Δευτέρα αποφασίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ για την απεργία τους
  • [06] Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ
  • [07] Το σχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων
  • [08] Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Γλαύκος Κληρίδης

  • [01] Στα ίδια επίπεδα οι μισθοί των βουλευτών

    Στα 141.898.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2014.

    Σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού που τίθεται σε συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα, φέτος θα υπάρξουν περικοπές 6,8 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

    Με βάση την ανάλυση των πιστώσεων, τα ποσά που προβλέπονται για τη βουλευτική αποζημίωση, για την αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές, για το επίδομα της οργάνωσης των γραφείων τους, τα έξοδα κίνησής τους, αυτές παραμένουν ίδιες με τις πιστώσεις που είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2013.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Αποδυναμωμένη η κυβέρνηση

    «Η κυβέρνηση ψυχορραγεί και πολύ σύντομα, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, θα βρεθεί στο περιθώριο της ιστορίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3, στη Θεσσαλονίκη, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους, που παραμένουν εκεί και εκπέμπουν ενημερωτικό πρόγραμμα, και να δώσει συνέντευξη στο κανάλι.

    Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε από την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας γιατί για πρώτη φορά βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η κ. Τζάκρη, ψήφισε υπέρ της πρότασης.

    Είπε ότι τρεις μέρες μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κυβερνητικοί παράγοντες ψάχνουν διάδοχο του κ. Σαμαρά. Η κυβέρνηση είναι αποδυναμωμένη, σημείωσε, «το πουλόβερ ξηλώνεται πόντο πόντο» και σύντομα η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να προχωρήσει και η μόνη λύση θα είναι η προσφυγή σε εκλογές.

    [03] ΑΣΕΠ: Προσωρινοί πίνακες διαθεσιμότητας υπαλλήλων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

    Τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών κατήρτισε το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων.

    Εξάλλου, το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι παρέλαβε από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο τον τελικό πίνακα με τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα από τον ΕΟΤ.

    [04] Δεκτά τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ στα διαγνωστικά κέντρα

    Αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), από αύριο, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των διαγνωστικών κέντρων μετά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

    Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε για άρση των αδικιών του συστήματος rebate/claw back και την άμεση εξόφληση οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

    Έτσι από αύριο τα διαγνωστικά κέντρα θα δέχονται παραπεμπτικά ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, παραμένοντας ωστόσο, όπως δηλώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, σε εγρήγορση μέχρι την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργού.

    [05] Κυριακή και Δευτέρα αποφασίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ για την απεργία τους

    Την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, συνεδριάζει η Ομοσπονδία διοικητικών υπαλλήλων προκειμένου να καθορίσει τη στάση της μετά την απόρριψη από το ΣτΕ της προσφυγής με την οποία οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα.

    Τη σκυτάλη θα πάρουν τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ, οι οποίοι απεργούν τις τελευταίες δέκα εβδομάδες. Οι διοικητικοί υπάλληλοι θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν την απεργία τους ή εάν θα προχωρήσουν σε άλλης μορφής κινητοποιήσεις με δεδομένο ότι οι πρυτανικές αρχές των δύο ιδρυμάτων προτίθενται να ξεκινήσουν τα μαθήματα και οι εξετάσεις την ερχόμενη βδομάδα προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. Σχετικά προγράμματα έχουν καταρτιστεί τόσο στο ΕΚΠΑ όσο και στο ΕΜΠ.

    [06] Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ

    Σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1000 εργαζόμενοι, προχωρά ο ΟΤΕ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, τα προγράμματα αφορούν κυρίως εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση καθώς και ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (πχ. δικηγόροι).

    H συνολική δαπάνη που θα καταβάλει o OTE εκτιμάται, ότι θα ανέλθει σε 190 εκατ. ευρώ και δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση στα ασφαλιστικά ταμεία.

    [07] Το σχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

    Έναν φόρο για κάθε ακίνητο και έναν πρόσθετο φόρο για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ προβλέπει το βασικό σενάριο, στο οποίο συγκλίνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων που θα ισχύσουν από το 2014. Το νέο φορολογικό καθεστώς, με βάση το σενάριο αυτό, που θα αντικαταστήσει το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας θα προβλέπει έσοδα 2,650 δισ. ευρώ έναντι 2,9 δισ. ευρώ που προέβλεπαν τα αρχικά σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

    Μεταξύ άλλων, απαλλάσσονται από το φόρο τα αγροτικά κτίσματα, ενώ περιορίζεται ο φόρος για τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων και των βοηθητικών χώρων τους καθώς και των οικοπέδων. Παράλληλα καταργείται η διάκριση μεταξύ αγροτεμαχίων που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα και σε άλλες αγροτικές περιοχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Ικανοποίηση βουλευτών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις τροποποιήσεις στον νέο φόρο ακινήτων

    [08] Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Γλαύκος Κληρίδης

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

    Η κατάσταση της υγείας του κ. Κληρίδη είναι πάρα πολύ κακή, δήλωσε ο προσωπικός του γιατρός, Ιωσήφ Κάσιος και πρόσθεσε: «Είναι κρίσιμη και, δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 November 2013 - 19:30:26 UTC