Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τις 25 Νοεμβρίου διακόπηκε η δίκη του Τ. Μαντέλη για τα «μαύρα ταμεία» της ΖΗΜΕΝΣ
  • [02] Γ. Σταθάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μια σημαντική συζήτηση
  • [03] Βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού όλη την εβδομάδα
  • [04] Η αστυνομία και ο στρατός κινητοποιούνται εναντίον των λεηλασιών στις Φιλιππίνες
  • [05] Επαφές Αμάνο στην Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
  • [06] Με τη «Χαρά και τη θλίψη του σώματος» επιστρέφει κινηματογραφικά ο Ανδρέας Πάντζης
  • [07] Νέα διαγνωστική τεχνική «ξεχωρίζει» ποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν από έμφραγμα

  • [01] Για τις 25 Νοεμβρίου διακόπηκε η δίκη του Τ. Μαντέλη για τα «μαύρα ταμεία» της ΖΗΜΕΝΣ

    Για τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου διακόπηκε, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, για την υπόθεση χρηματικού ποσού που έλαβε σε δύο δόσεις από τη μητρική ΖΗΜΕΝΣ το 1998 και το 2000.

    Στην υπόθεση, πλην του κ. Μαντέλη, είναι κατηγορούμενοι επίσης οι Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής ΖΗΜΕΝΣ και Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013) ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας, συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων ως αντάλλαγμα για την υπογραφή το 1997 της σύμβασης για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

    Στο δικαστήριο ήταν παρών ο πρώην υπουργός, ο οποίος και ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής του. Το αίτημα με ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα έδρας, που επικαλέστηκε και λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεν έγινε δεκτό από τους εφέτες. Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή της εκδίκασης καθώς, από τις 10 έως την λήξη του ωραρίου στις 15:00, ξεκίνησε στάση εργασίας δικαστικών Εισαγγελέων και υπαλλήλων των δικαστηρίων για την πρόσφατη επίθεση σε βάρος της υπαλλήλου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Για τον ίδιο λόγο απέχουν και οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους.

    [02] Γ. Σταθάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μια σημαντική συζήτηση

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μια σημαντική συζήτηση που όφειλε να γίνει σε μια κρίσιμη στιγμή για το μείζον ζήτημα του οικονομικού σχεδιασμού της χώρας» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, για τη χθεσινη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα".

    Απαντώντας στην ερώτηση, αν έπεισε ο κ. Τσίπρας για το πού θα βρει τα χρήματα είπε, μεταξύ άλλων: «Ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματός μας για την άντληση πόρων από το φορολογικό σύστημα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Τα κυρίως έσοδα θα προκύψουν από την επιβάρυνση των ευκατάστατων στρωμάτων, από τη σταθεροποίηση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος».

    Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει οριακή πλειοψηφία πλέον και κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά πως επιχειρεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση τονίζοντας ότι «θεωρεί το χρέος βιώσιμο και ότι δεν υπάρχουν ακανθώδη προβλήματα στην οικονομία το 2014. Εξαφάνισε το χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό και είπε ότι η Ελλάδα θα γυρίσει στις αγορές στα τέλη του 2014 και δεν θα πάρει νέα μέτρα. Είναι ένα success story τόσο ωραιοποιημένο που δεν λέει ότι είναι πραγματικότητα τα νέα μέτρα, το δημοσιονομικό κενό, το χρηματοδοτικό κενό σε εκκρεμότητα και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει στις αγορές με αυτή την εικόνα του χρέους».

    [03] Βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού όλη την εβδομάδα

    Μεταβολή παρουσιάζει από το βράδυ της Κυριακής ο καιρός στα βορειοδυτικά της χώρας. Συγκεκριμένα, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες με τη μορφή καταγίδας.

    Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, ο καιρός χαλάει από σήμερα τομεσημέρι με βροχές οι οποίες θα ενταθούν προς το απόγευμα με αποτέλεσμα την εκδήλωση καταιγίδων.

    Το σκηνικό του καιρού θα είναι το ίδιο ολόκληρη την εβδομάδα.

    Πτώση της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί από την Τετάρτη καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες.

    [04] Η αστυνομία και ο στρατός κινητοποιούνται εναντίον των λεηλασιών στις Φιλιππίνες

    Εκατοντάδες στρατιωτικοί και αστυνομικοί έχουν μεταβεί σήμερα στην Τακλομπάν, την παραλιακή πόλη στο κέντρο του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων η οποία καταστράφηκε από τον σούπερ τυφώνα Χαϊγιάν και όπου οι λεηλασίες και η βία απειλούσαν να εμποδίσουν τη διανομή της επείγουσας βοήθειας.

    Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή από τον τυφώνα αυτό, έναν από τους σφοδρότερους που έχουν παρατηρηθεί ποτέ, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 300 χλμ/ώρα και κύματα που παρέσυραν τους κατοίκους μαζί με τα σπίτια τους από λαμαρίνα και ξύλο.

    Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να φθάσουν στο Τακλομπάν και να διοχετεύσουν σκηνές, τρόφιμα και ιατρικό υλικό στις κατεστραμμένες ζώνες όπου οι άνθρωποι που διέφυγαν από την καταστροφή έχουν εξαντλήσει τα αποθέματά τους σε νερό και τρόφιμα.

    Ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνει το κλίμα έντασης που επκρατεί στην πόλη αυτή των 220.000 κατοίκων που έχει παραδοθεί σ' αυτούς που λεηλατούν από την πείνα, οι οποίοι επέδραμαν στα καταστήματα τροφίμων και επιτέθηκαν σε μια οχηματοπομπή του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επιτόπου.

    Συμμορίες εθεάθησαν επίσης να λυμαίνονται καταστήματα ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Επαφές Αμάνο στην Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

    Συνομιλίες άρχισε σήμερα στην Τεχεράνη ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο με τον επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενεργείας (ΟΙΕΑ) Αλί Ακμπάρ Σαλεχί για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας επαλήθευσης των ιρανικών πυρηνικών δραστηριοτήτων, ύστερα από ένα και πλέον χρόνο άκαρπων διαπραγματεύσεων.

    "Η ΙΑΕΑ είναι αποφασισμένη να επιλύσει όλα τα θέματα που εκκρεμούν με τη συνεργασία και το διάλογο", τόνισε ο Αμάνο πριν από τη συνάντησή του με τον Σαλεχί.

    Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Αμάνο στο Ιράν τα τελευταία δυο χρόνια.

    Ο Αμάνο επανέλαβε ότι ελπίζει "ειλικρινά να έχει θετικά αποτελέσματα" κατά τη συνάντηση αυτή, η οποία πραγματοποιείται σε θετικό διπλωματικό κλίμα παρά το γεγονός ότι οι συνομιλίες της Γενεύης δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] Με τη «Χαρά και τη θλίψη του σώματος» επιστρέφει κινηματογραφικά ο Ανδρέας Πάντζης

    Ο πολυβραβευμένος Κύπριος σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης μετά τις ταινίες «Βιασμός της Αφροδίτης», «Σφαγή του Κόκορα» και «Τάμα», που του χάρισαν 21 διεθνή βραβεία, επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Η Χαρά και η Θλίψη του σώματος».

    Η ταινία, στην οποία συμμετέχει ο Γιώργος Χωραφάς, είναι μια συμπαραγωγή Κύπρου, Ελλάδας και Βουλγαρίας με τη συμμετοχή της Eurimages και έκανε πρεμιέρα προχθές.

    Ο σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης συνεργάζεται με τον ηθοποιό Γιώργο Χωραφά για τρίτη φορά. Έχουν προηγηθεί οι ταινίες «Η σφαγή του κόκορα» και «Το τάμα». Η πρώτη συνεργασία έχει χαρίσει στον Γιώργο Χωραφά το πρώτο βραβείο ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στη δεύτερη συνεργασία έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κολώνιας 2002 και το πρώτο βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2002.

    «Η χαρά και η θλίψη του σώματος» είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό δράμα, ένα «film noir», που καταπιάνεται με ένα διαχρονικό θέμα, αυτό της προδοσίας και της φιλίας.

    [07] Νέα διαγνωστική τεχνική «ξεχωρίζει» ποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν από έμφραγμα

    Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα πολλά υποσχόμενη διαγνωστική τεχνική για την καρδιά, καλύτερη από τις υπάρχουσες έως τώρα, καθώς μπορεί να αμέσως να «δει» σε ποιό βαθμό είναι φραγμένες οι αρτηρίες ενός ανθρώπου και, συνεπώς, κατά πόσο αυτός κινδυνεύει από έμφραγμα. Είναι η πρώτη μη επεμβατική τεχνική, η οποία μπορεί να εντοπίσει τις πλάκες που είναι πιθανό να αποκολληθούν, σχηματίζοντας έτσι επικίνδυνο για την καρδιά θρόμβο.

    Η νέα μέθοδος (τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων ή ΡΕΤ-CT), που έως τώρα χρησιμοποιείτο για την ανίχνευση όγκων σε καρκινοπαθείς, πρέπει να δοκιμαστεί σε μεγαλύτερο δείγμα καρδιοπαθών, προτού εισαχθεί στην κλινική πρακτική. Είναι η πρώτη φορά που καθίσταται δυνατό να εντοπίζονται με τόση ακρίβεια οι «ζώνες κινδύνου» του καρδιαγγειακού συστήματος, όμως η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν η έγκαιρη ανίχνευση των πλακών που μπορεί να οδηγήσουν σε θρόμβωση, στην πράξη είναι όντως σε θέση να σώσει τη ζωή πολλών ανθρώπων.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο δρα Μαρκ Ντιούεκ του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Lancet", σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι πρόκειται για ένα άκρως αποτελεσματικό «εργαλείο» για την πρόβλεψη των εμφραγμάτων, το οποίο μπορεί να «κάνει τη διαφορά» στο μέλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 November 2013 - 9:30:25 UTC