Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Θα ψηφίσω υπέρ της πρότασης δυσπιστίας και κατά της κυβέρνησης» δήλωσε ο Τ. Κουίκ
  • [02] Π. Καμμένος: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν προδότες στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων»
  • [03] Βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα
  • [04] Ν. Αναστασιάδης: Tα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να προωθούν την υλοποίηση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας
  • [05] Αισιόδοξος ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό
  • [06] Ξεκίνησε το ταξίδι του «πρίγκιπα που λερώνει» στην ΕΛΣ

  • [01] «Θα ψηφίσω υπέρ της πρότασης δυσπιστίας και κατά της κυβέρνησης» δήλωσε ο Τ. Κουίκ

    Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας και κατά της κυβέρνησης τάσσεται κατηγορηματικά με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τονίζει ότι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης, «γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον τελευταίο καιρό ζητούν επανειλημμένα εκλογές».

    «Ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, ήταν σαφής όταν μίλησε για εκλογές στη Ζάκυνθο, όπου βρισκόμασταν περιοδεία» σημειώνει.

    [02] Π. Καμμένος: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν προδότες στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

    Τη βεβαιότητά του ότι δεν θα έχει διαρροές από την κοινοβουλευτική ομάδα του κατά την αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με σκληρή του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Καμμένος, άφησε να εννοηθεί, ότι στην περίπτωση που υπάρξουν διαφοροποιήσεις, θα υπάρξουν διαγραφές.

    «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν προδότες, δοσίλογοι και εξαγορασμένοι από την κυβέρνηση, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων» δήλωσε, αναφερόμενος στην αποψινή ψηφοφορία, και ερωτηθείς για το τι θα πράξει στην περίπτωση που διαφοροποιηθούν κάποιοι, απάντησε: «Αυτό που σας είπα, τα λέει όλα».

    Σημειώνεται πως βουλευτής των Αν.Ελ. μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα έπρεπε να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και να ερωτηθούν οι βουλευτές, πριν ληφθεί η απόφαση για την στάση του κόμματος στη Βουλή».

    [03] Βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα

    Μεταβολή θα παρουσιάσει από απόψε ο καιρός και από τα βορειοδυτικά της χώρας.

    Συγκεκριμένα, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν βροχές οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες με τη μορφή καταγίδας.

    Αύριο Δευτέρα, θα επικρατήσει το ίδιο σκηνικό του καιρού ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής ο καιρός θα χαλάσει από το μεσημέρι με βροχές οι οποίες θα ενταθούν προς το απόγευμα με αποτέλεσμα την εκδήλωση καταιγίδων.

    Το σκηνικό του καιρού θα είναι το ίδιο ολόκληρη την εβδομάδα.

    Πτώση της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί από την Τετάρτη καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες.

    [04] Ν. Αναστασιάδης: Tα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να προωθούν την υλοποίηση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας

    Μήνυμα προς τα Ηνωμένα Έθνη για τον ρόλο, που καλούνται να διαδραματίσουν στο Κυπριακό, απέστειλε εκ νέου ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Τόνισε ότι πρέπει να προωθούν την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη και αποφασισμένη να εμπλακεί σε έναν διάλογο ουσίας για επίλυση του Κυπριακού.

    Ωστόσο, σημείωσε, την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία κοινής δήλωσης, η οποία«θα καθορίζει με σαφήνεια καιχωρίς ίχνος αμφισβήτησης τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, οι οποίες διαχρονικά και κατ΄επανάληψη καταγράφονται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

    Έντονες επικρίσεις διατύπωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εναντίον του γγ των Ηνωμένων Εθνών. Είπε:«Είδαμε όλοι προ ημερών τον Μπαν Κι Μούν, ο οποίος λόγω της θέσης του θα έπρεπε να ήταν ο υπερασπιστής αρχών, να γίνεται ο καταπατητής τους. Δεν σέβεται αυτές τις αρχές, γιατί δεν συμφέρει στα συμφέροντα των ισχυρών της γης να τις υλοποιούν. Ενεργούν έτσι, γιατί υπολογίζουν τα πάντα με την οικονομική ισχύ».

    Ο κ. Χρυσόστομος ήταν λάβρος και κατά του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    «Εάν είχε λίγο σεβασμό πρώτα στον εαυτό του και έπειτα στους άλλους, θα έρεπε να είχε φύγει προ διετίας»είπε και πρόσθεσε:«Ο κ. Ντάουνερ προσφέρει τις χείριστες υπηρεσίες εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών».

    Ο Αρχιεπίσκοπος, τέλος, συνεχάρη τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη για τη στάση, που τηρεί στο Κυπριακό.

    [05] Αισιόδοξος ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

    Την πεποίθηση ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για κοινή δήλωση, εκφράζει από την Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Σε γραπτή του δήλωση κάνει λόγο για «σκληρή δουλειά που έχει γίνει και σε ικανοποιητική πρόοδο».

    Απομένει, σημειώνει ο κ. Ντάουνερ, «ακόμη κάποια δουλειά, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι το ανακοινωθέν μπορεί να συμφωνηθεί τις επόμενες ημέρες».

    Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ αναχωρεί από τη Κύπρο το βράδυ.

    [06] Ξεκίνησε το ταξίδι του «πρίγκιπα που λερώνει» στην ΕΛΣ

    Ο πρίγκιπας που λερώνει ξεκίνησε το ταξίδι του στην Εθνική Λυρική Σκηνή, με μια παράσταση που γοήτευσε και καταχειροκροτήθηκε από μικρούς αλλά και μεγάλους. Με στόχο την προσέλκυση νέων θεατών η ΕΛΚ δημιούργησε ένα πρωτότυπο βίντεο, για την παρουσίαση της παράσταση «Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει», στο οποίο μια σοπράνο δέχεται μια τούρτα στο πρόσωπο. Με αυτό τον παιχνιδιάρικο και μοντέρνο τρόπο παρουσιάζεται η νέα όπερα του Νίκου Κυπουργού, σε ποιητικό κείμενο και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, μια ιστορία που βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός», που μιλάει για έναν πρίγκιπα ο οποίος ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά της αλαζονικής πριγκίπισσας. Το δράμα αναμειγνύεται με την κωμωδία, το συναίσθημα με τον κυνισμό και η γοητεία με την απογοήτευση.

    Μιλώντας για τη σύνθεση μουσικής για παιδιά που ξεκίνησε την εποχή της Λιλιπούπολης ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι τα παιδιά έχουν άλλες εμπειρίες και κυρίως να το αντιμετωπίσεις με διπλάσιο αίσθημα ευθύνης και σεβασμό. Επειδή ακριβώς τα παιδιά είναι ανοιχτά σε όλα τα ακούσματα, είναι στην ουσία ένα λευκό χαρτί, είναι διπλάσια η ευθύνη μας ως προς το τι θα τους δώσουμε. Δυστυχώς, κάτω από την ετικέτα, μουσικές και τραγούδια για παιδιά, υποκρύπτεται ένα πονηρό βλέμμα εκμετάλλευσης. Η συγκεκριμένη παράσταση είναι ένα παραμύθι που προσφέρει πολύ χώρο για να παίξει ένας μουσικός, ενσωματώνοντας διαφορετικής προέλευσης μουσικές ιδέες, να παίξει με τους χαρακτήρες, τις καταστάσεις, τους ρυθμούς και τα χρώματα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 November 2013 - 13:30:21 UTC