Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα εξέλθει εθελοντικά από το ευρώ η Ελλάδα
  • [02] Τρεις νεκροί απο επίθεση ενόπλου σε λεωφορείο στη Νορβηγία

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα εξέλθει εθελοντικά από το ευρώ η Ελλάδα

    «Μία έξοδος της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε κρίση θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Τέξας για την κρίση στην ευρωζώνη.

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας παρενέβη και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διερευνήσει τα αίτια της αποτυχίας των πολιτικών που εφαρμόζονται στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και την Ιρλανδία και ζήτησε να υπάρξει η δυνατότητα κλήσης πρώην και νυν πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών και δεσμεύθηκε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

    Η ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι οι Συνθήκες και οι Χάρτες της είναι εσφαλμένες και πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς. Κάποιοι λένε ότι ορισμένες χώρες, θα έπρεπε ίσως να μην είχαν ενταχθεί. Θα μπορούσαμε, σημείωσε, να συζητήσουμε αυτά τα θέματα, αλλά εγώ προτιμώ να αφήσουμε στους ιστορικούς αυτή τη συζήτηση, γιατί σήμερα δεν έχει σημασία, γιατί η Ευρωζώνη υπάρχει...

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν, αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, είπε ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη.

    Για την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διερευνήσει τις ενέργειες της τρόικας στις χώρες της κρίσης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του αναμένει τη συγκρότηση μιας εξεταστικής επιτροπής ή υποεπιτροπής με ισχυρή και διευρυμένη πολιτική εντολή, καθώς και δυνατότητα κλήσης όλων των εμπλεκομένων μερών, περιλαμβανομένων τέως και νυν πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών στις χώρες της κρίσης, κεντρικών τραπεζιτών, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς, ανέφερε ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτό που έχει συμβεί στις χώρες που ακολούθησαν τις πολιτικές της τρόικα. Είμαστε σύμφωνοι με αυτή τη θέση και θα συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ζήτησε από τονκ. Σουλτς να απαντήσει στο ερώτημα: «Εάν κάποιος όπως αναφέρει πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, γιατί θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος;»

    Οι Ευρωπαίοι πολίτες εν όψει των ευρωεκλογών θα απαιτήσουν και θα πρέπει να έχουν καθαρές απαντήσεις», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας.

    [02] Τρεις νεκροί απο επίθεση ενόπλου σε λεωφορείο στη Νορβηγία

    Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε σήμερα τρεις ανθρώπους σε ένα λεωφορείο στη δυτική Νορβηγία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί.

    Τα θύματα είναι ο οδηγός του λεωφορείου και δύο επιβάτες, σύμφωνα με τον Ρόνι Ίντεν επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι στο όχημα επέβαιναν άλλοι άνθρωποι.

    Το λεωφορείο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από την ορεινή περιοχή Βάλντρες προς το Όσλο.

    Η αστυνομία δεν γνωρίζει προς το παρόν τα κίνητρα του δράστη, όμως ο Ίντεν επεσήμανε ότι εκτιμάται πως ο άνδρας είναι περίπου 50 ετών, ίσως και νεότερος, και αλλοδαπός. Ο δράστης, που φέρεται σύμφωνα με κάποια μέσα να είναι τραυματισμένος, συνελήφθη από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο καθώς αρχικά πίστεψαν ότι επρόκειτο για αυτοκινητιστικό ατύχημα.

    Ένας μοτοσικλετιστής που έφτασε στο σημείο του συμβάντος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό TV2 Nyhetskanalen ότι προσπάθησε με τη βοήθεια ενός ακόμη ανθρώπου να ανοίξει την πόρτα του σταματημένου λεωφορείου, καθώς πίστεψε ότι είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας κάποιου ατυχήματος.

    Όμως πολύ γρήγορα απομακρύνθηκαν και ενημέρωσαν την αστυνομία όταν είδαν μέσα στο όχημα έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι.

    Υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστάσεων παραμένουν στο σημείο του συμβάντος, ενώ το λεωφορείο παραμένει σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου χωρίς αναμμένα φώτα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 November 2013 - 23:30:21 UTC