Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Είμαστε ενωμένοι κατά της βίας
  • [02] Την Παρασκευή η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την τρόικα
  • [03] Μ. Σουλτς: Η Ελληνική προεδρία ευκαιρία να γεφυρώσουμε ακραίες καταστάσεις
  • [04] Στ. Καλαφάτης: Τίτλοι τέλους στα αυθαίρετα
  • [05] Ποινή 6 μηνών με αναστολή σε 86 αγρότες για τα επεισόδια στο «Ν. Καζαντζάκης»
  • [06] Απεργούν και οι γιατροί την Τετάρτη
  • [07] Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δράστη της ανθρωποκτονίας στο Νέο Ηράκλειο
  • [08] Υπό παραίτηση η διοίκηση του ΕΣΔΝΑ
  • [09] Υπέρβαση 37,2% του στόχου των εσόδων τον Σεπτέμβριο

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Είμαστε ενωμένοι κατά της βίας

    «Δεν θα επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό που θα μεταδοθεί απόψε.

    Αναφερόμενος στη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, απηύθυνε μήνυμα ενότητας λέγοντας ότι το καλύτερο μνημόσυνο στα παιδιά είναι η ενότητα του κόσμου. «Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και ενότητα και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στον τόπο τους και των ξένων στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

    Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε «προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες κατά της βίας», σημειώνοντας ότι αυτό που κάνουν κάποιοι αυτή τη στιγμή είναι να ρίχνουν σπίρτο στην πυριτιδαποθήκη την ώρα που έχουμε δίπλα μας τόσες φωτιές, κοινωνικές, οικονομικές και άλλες.

    [02] Την Παρασκευή η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την τρόικα

    Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ορίστηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους της τρόικας.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προτάξει στη συζήτηση με τους κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ το γεγονός ότι μέσα σε τέσσερις μήνες έχει υλοποιήσει τη συμφωνία της κυβέρνησης, που αφορά την ένταξη στο πρόγραμμα κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

    Η εξέλιξη αυτή δίνει πλέον τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να στραφεί από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους που θέλει να προωθήσει μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, προκειμένου ο δημόσιος τομέας να γίνει πιο αποτελεσματικός και φιλικός προς τους πολίτες.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει εκ νέου το ζήτημα της προσμέτρησης στον συνολικό αριθμό (4.000 δημόσιοι υπάλληλοι) των απολύσεων που έχουν συμφωνηθεί για το 2013 όσων εργαζομένων απολυθούν από τα Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ μετά από την αναδιάρθρωσή τους, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση.

    [03] Μ. Σουλτς: Η Ελληνική προεδρία ευκαιρία να γεφυρώσουμε ακραίες καταστάσεις

    "Η Ελληνική προεδρία επίκειται και κατά την άποψή μου αυτό αποτελεί επιτέλους μια μοναδική ευκαιρία να γεφυρώσουμε ακραίες καταστάσεις, που ενδεχομένως να πρόεκυψαν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να έλθουμε πιο κοντά, να καταργήσουμε προκαταλήψεις που πιστεύαμε ότι δεν υπάρχουν, αλλά να που τελικά υπάρχουν" τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΚοινοβουλίουΜάρτιν Σουλτςπρος τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

    Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης, ανέφερε πως η εμπειρία έχει διδάξει πως γίνεται η σύνθεση και η συνεννόηση μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών κομμάτων και ομάδων, προσθέτοντας πως και στα εθνικά Κοινοβούλια «προσπαθούμε οι Πρόεδροι να συγκεράσουμε και να συνενώσουμε αυτές τις απόψεις, για να μπορεί να υπάρχει ένα βήμα διαλόγου χωρίς εξάρσεις και χωρίς ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες βλάπτουν την Δημοκρατία».

    [04] Στ. Καλαφάτης: Τίτλοι τέλους στα αυθαίρετα

    «Τίτλοι τέλους στα αυθαίρετα, είναι ο νέος νόμος», τόνισε από τα Γιάννενα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, κατά την ομιλία του σε σχετική ημερίδα, του ΤΕΕ Ηπείρου. Ο κ. Καλαφάτης, έκανε εκτενή αναφορά στους λόγους που στοιχειοθετούν τον κοινωνικό χαρακτήρα του νόμου, καθώς αυτοί αποτελούν, όπως επισήμανε, το «καλύτερο σενάριο», για το δημόσιο συμφέρον και για τα ατομικά περιουσιακά δικαιώματα.

    Πρώτον, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, δεν μετατέθηκε η τελεία, για «λίγο πιο μετά». Δεν θα υπάρχει το «λίγο πιο μετά». Μπήκε και η «παύλα» και έκλεισε το κεφάλαιο.

    «Ο νόμος δεν ακολουθεί την παλιά συνταγή της μετάθεσης των χρονικών ορίων, που προβλέπει αυτός που αντικατέστησε. Αντιθέτως, ενισχύει και θωρακίζει θεσμικά την κόκκινη γραμμή του Ιουλίου 2011 για τα αυθαίρετα, όπως προβλέπεται στον 4014».

    Στην πράξη, όπως διευκρίνισε ο κ. Καλαφάτης, «για τον πολίτη αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορούν να μεταβιβαστούν, ούτε να αξιοποιηθούν ακίνητα που είναι αυθαίρετα ή έχουν αυθαιρεσίες. Χάνονται, λοιπόν, περιουσιακά δικαιώματα, τα οποία μόνο με την υπαγωγή στο νόμο μπορούν να ανακτηθούν. Είναι απολύτως σαφές ότι, ο πολιτικός στόχος, είναι ταυτισμένος με την κοινωνική αναγκαιότητα να υπάρξουν κανόνες, καθαρές διαδικασίες και συνέχεια στο σχεδιασμό του κράτους», είπε ο υπουργός.

    [05] Ποινή 6 μηνών με αναστολή σε 86 αγρότες για τα επεισόδια στο «Ν. Καζαντζάκης»

    Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή και εφέσιμο χαρακτήρα επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε 86 από τους συνολικά 92 κατηγορούμενους αγρότες για τα επεισόδια του 2009 στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

    Οι υπόλοιποι 6 αθωώθηκαν, ενώ για το αδίκημα της πρόκλησης φθορών στο αεροδρόμιο κρίθηκαν και οι 92 αθώοι.

    Η Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων εκτός από 4 για κατάληψη και παρακώλυση συγκοινωνιών, και την αθώωση τους για φθορά.

    [06] Απεργούν και οι γιατροί την Τετάρτη

    Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση γιατρών και εργαζομένων να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

    Επίσης, επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ξεκινούν από την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, και σε εβδομαδιαίες επαναλήψεις, τα Διαγνωστικά Κέντρα, διεκδικώντας την αποπληρωμή των οφειλομένων. Επισημαίνουν ότι για το τρέχον έτος έχουν πληρωθεί μόλις την προκαταβολή Μαρτίου, και ταυτόχρονα εκκρεμεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη και η εκκαθάριση του 2012, συνολικής αξίας 450 εκ. ευρώ.

    [07] Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δράστη της ανθρωποκτονίας στο Νέο Ηράκλειο

    Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Αστυνομία φωτογραφίες που απεικονίζουν έναν από τους δράστες της διπλής ανθρωποκτονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, καθώς και η περιγραφή του. Δόθηκαν ακόμα στη δημοσιότητα φωτογραφίες και περιγραφή της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για άνδρα αδύνατο, ηλικίας περίπου 30 ετών, ύψους 1.70 με 1.75 μ., που φορούσε τζιν παντελόνι, σκούρου μπλε χρώματος, λευκά παπούτσια, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος.

    Η μοτοσικλέτα είναι μάρκας Honda, μοντέλου Africa Twin, λευκού-μαύρου χρώματος και φέρει στο λευκό μέρος της σχέδια κόκκινου-μπλε χρώματος. Βρέθηκε κοντά στο ρέμα της «Χελιδονούς», που βρίσκεται παράπλευρα στη χωμάτινη οδό Κρεστένων, περίπου σε διακόσια μέτρα απόσταση από τη συμβολή της με την οδό Δεκελείας, στην Κηφισιά. Η μοτοσικλέτα όταν βρέθηκε δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας. Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, κόκκινου-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη «46».

    Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, πρόκειται για την υπ' αριθμ. ΖΥΧ-668 δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία εκλάπη πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Ιουνίου 2013 από την Καλλιθέα.

    [08] Υπό παραίτηση η διοίκηση του ΕΣΔΝΑ

    Την παραίτησή τους στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσαν σήμερα με κοινή επιστολή τους, ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Γιάννης Σγουρός και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αιτία, όπως σημειώνεται, τα τεράστια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη διαχείριση των απορριμμάτων.

    Ο περιφερειάρχης Αττικής, ήδη με επιστολή του την 1-1-2012, είχε απευθυνθεί εγγράφως και επανειλημμένως στα αρμόδια υπουργεία, με κύριο αίτημα την ένταξη του ΕΔΣΝΑ στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, προκειμένου να ενταχθεί ο ΕΔΣΝΑ στις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τα μέλη της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ σημειώνουν, ότι η κεντρική διοίκηση και «διάφορα παράκεντρα με ανομολόγητους σκοπούς» δεν στηρίζουν τον ΕΔΣΝΑ, αν και «εδώ και ένα χρόνο σηκώνει ένα μεγάλο βάρος που δεν του αναλογεί ».

    [09] Υπέρβαση 37,2% του στόχου των εσόδων τον Σεπτέμβριο

    Σημαντική βελτίωση εμφάνισαν τα έσοδα του Δημοσίου τον Σεπτέμβριο κυρίως λόγω των αυξημένων εισπράξεων ληξιπρόθεσμων οφειλών και των εσόδων από ΦΠΑ με αποτέλεσμα τον μήνα αυτό να υπερβούν τον στόχο κατά 37,2%.

    Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι το εννεάμηνο εισπράχθηκαν από ληξιπρόθεσμες οφειλές έσοδα 2,132 δισ. ευρώ που ήταν αυξημένα 35% (553 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο πέρυσι. Το ίδιο διάστημα οι Δ.Ο.Υ ξεπέρασαν τον στόχο για τις εισπράξεις από ΦΠΑ κατά 1,6% και κατά 4,6% τον Σεπτέμβριο.

    Οι επιδόσεις στους δύο αυτούς τομείς είχαν ως αποτέλεσμα το εννεάμηνο η απόκλιση των εσόδων σε σχέση με το στόχο να περιοριστεί στο 1,4% από 5,7% που ήταν το οκτάμηνο.

    Ειδικότερα σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το Σεπτέμβριο σημειώθηκε «υψηλή εισπραξιμότητα» εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών.

    Εισπράχθηκαν 273 εκατ. ευρώ έναντι 73 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

    Σε ό,τι αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ανήλθαν στο σύνολό τους τον Σεπτέμβριο σε 61,953 δισ. ευρώ από 61,214 δισ. ευρώ τον Αύγουστο. Μάλιστα παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των φυσικών προσώπων που προσήλθαν στις εφορίες για ρύθμιση των οφειλών τους, οι οποίοι ανήλθαν στους 526.477 από 182.785 τον Αύγουστο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 November 2013 - 19:30:25 UTC