Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
  • [03] Λαμία: Απρόθυμοι οι περισσότεροι έμποροι να ανοίξουν τα καταστήματά τους
  • [04] Στο ΣτΕ η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ
  • [05] Νέος πρόεδρος στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος
  • [06] Κ. Χατζηδάκης: Οι καταναλωτές αγκάλιασαν την ιδέα για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή
  • [07] Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας ετοιμάζουν οι Παλαιστίνιοι
  • [08] Έμειναν στο "Χ" Απόλλων-Βέροια και Πανθρακικός-Αστέρας
  • [09] Νίκησε άνετα η ΑΕΚ

  • [01] Σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης

    Oλοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με την έγκριση των θέσεων για το 2ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί 13 έως 15 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα υπέρ ψήφισαν 76 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ λευκό ψήφισαν 24 μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης. Το κείμενο κριτικής που κατέθεσαν τα μειοψηφούντα στελέχη για την αποχώρηση από την κυβέρνηση και τον διάλογο για την Κεντροαριστερά δεν το έθεσαν σε ψηφοφορία.

    Στη δευτερολογία του, ο κ. Κουβέλης έκανε ειδική αναφορά στον εσωκομματικό διάλογο προς το συνέδριο λέγοντας ότι «υποχρέωση όλων μας είναι η ενίσχυση του κόμματος κι όχι περιχαρακώσεις, όχι υποκειμενισμοί, όχι εγωκεντρισμοί. Σεβασμός των συλλογικών αποφάσεων. Αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει σε μια πιο δυναμική παρουσία της ΔΗΜΑΡ στις πολιτικές εξελίξεις».

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

    «Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί μια απαράδεκτη και αντιδραστική απόφαση από κάθε άποψη» υποστηρίζει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν από τη μια πλευρά σφαγιάζει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και από την άλλη αυξάνει τις μέρες και τις ώρες που οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν».

    «Πρόκειται» επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «για άλλη μια ισοπεδωτική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ οδηγεί στη θανατική καταδίκη το μικρομεσαίο εμπόριο που θα οδηγηθεί σε ακόμα περισσότερα λουκέτα, ανατροφοδοτώντας έτσι τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Μόνος κερδισμένος είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές αλυσίδες που θα ωφεληθούν από την ανακατανομή του μειωμένου τζίρου» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση «να πάρει τώρα πίσω αυτό το μέτρο».

    Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αναφέρουν ότι «η κασέτα του ΣΥΡΙΖΑ κόλλησε στο παρελθόν. Δεν κατάλαβε τίποτα ούτε από το σημερινό γιορτινό κλίμα. Η σημερινή του ανακοίνωση αποδεικνύει πως στην πραγματικότητα είναι δύναμη αντίδρασης και μιζέριας».

    [03] Λαμία: Απρόθυμοι οι περισσότεροι έμποροι να ανοίξουν τα καταστήματά τους

    Απρόθυμοι να ανοίξουν τα καταστήματά τους σήμεραΚυριακή, ήταν οι περισσότεροι έμποροι και επαγγελματίες της Φθιώτιδας. Τα μόνα καταστήματα τα οποία άνοιξαν ήταν ορισμένα πολυκαταστήματα που το είχαν προαναγγείλει και ορισμένα σουπερμάρκετ, όπως επίσης και κάποια πολύ κεντρικά καταστήματα της Λαμίας..

    Ο Εμπορικός Σύλλογος της περιοχής έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο άνοιγμα της Κυριακής και είχε καλέσει τους εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους.

    Στις 11 το πρωί έγινε συγκέντρωση Εμπόρων και Εμποροϋπαλλήλων στο κέντρο της πόλης και κοντά σε καταστήματα δύο μεγάλων αλυσίδων, τα οποία είχαν ανοίξει. Οι συγκεντρωμένοι καλούσαν τους πολίτες να σαμποτάρουν την κίνηση των πολυκαταστημάτων να ανοίγουν και τις Κυριακές, ενώ εκτιμούσαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων και επαγγελματιών της περιοχής κρατά αποστάσεις από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    [04] Στο ΣτΕ η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

    Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν αύριο οι αιτήσεις αναστολής των Πανεπιστημίων και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Με τις αιτήσεις τους αυτές ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

    Κατά τη συζήτηση, η οποία δεν θα είναι δημόσια, θα παραστούν και πρυτάνεις από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας. Εισηγητής των υποθέσεων αυτών είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Νικόλαος Μαρκουλάκης.

    Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

    [05] Νέος πρόεδρος στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

    Νέος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά τον θάνατο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσου-Εμμανουήλ Παπαδάκη, είναι ο μέχρι τώρα β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης, αντεισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ενώ για την κενωθείσα θέση του β΄ αντιπρόεδρου εξελέγη ομόφωνα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Παρασκευάς Αδάμης.

    Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2012, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας έχει τοποθετηθεί εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη θέση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

    [06] Κ. Χατζηδάκης: Οι καταναλωτές αγκάλιασαν την ιδέα για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

    «Σήμερα οι πόλεις μας άλλαξαν εικόνα. Οι καταναλωτές αγκάλιασαν τόσο την ιδέα για τα καινούργια εκπτωτικά δεκαήμερα όσο και για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Κάναμε λοιπόν πολύ καλά που δεν ακούσαμε αυτούς που φοβούνταν το καινούργιο». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή της πρώτης εκπτωτικής περιόδου.

    Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι, τώρα, η σκυτάλη περνάει στους αντιπεριφερειάρχες. «Θα αποφασίσουν πόσες επιπλέον Κυριακές, πέραν των νομοθετημένων, μπορούν να ανοίγουν μόνο τα μικρά καταστήματα. Ελπίζω ότι εκτός απ' αυτούς που αντιδρούν, θα ακούσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, θα δουν το συμφέρον του τουρισμού μας, θα δουν το συμφέρον των νέων παιδιών που αναζητούν δουλειά» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ακολουθούμε αυτό που γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Γιατί να μη γίνει και στην Ελλάδα;».

    [07] Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας ετοιμάζουν οι Παλαιστίνιοι

    Οι Παλαιστίνιοι απείλησαν σήμερα να προσφύγουν στο ΣΑ του ΟΗΕ έπειτα από τη νέα ανακοίνωση από τις ισραηλινές αρχές της επιτάχυνσης του εποικισμού, με την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την κατασκευή 1.859 κατοικιών, στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, λίγο πριν την άφιξη στην περιοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι.

    «Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) εξετάζει τον προσήκοντα μηχανισμό για να προσγφύγει στο ΣΑ του ΟΗΕ και να καταδικάσει τις νέες ισραηλινές αποφάσεις, όσο υπάρχουν διεθνείς αποφάσεις που χαρακτηρίζουν παράνομους τους οικισμούς εποίκων» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάσελ Αμπού Γιούσεφ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΑΠ.

    Σύμφωνα με την ισραηλινή ΜΚΟ κατά του εποικισμού «Ειρήνη Τώρα», η προκήρυξη του διαγωνισμού αφορά 1.031 οικιστικές μονάδες στα Κατεχόμενα και άλλων 828 στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

    [08] Έμειναν στο "Χ" Απόλλων-Βέροια και Πανθρακικός-Αστέρας

    Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τη Βέροια για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς η «ελαφρά ταξιαρχία» παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη «βασίλισσα του βορρά», που έχασε πέναλτι στο 23' με τον Καλτσά.

    Βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Λεβαδειακός, νικώντας 2-0 στην έδρα του την Ξάνθη. Χάρη στα γκολ του Μάντζιου στο 35΄ και του Ροτζέριο στο 58΄ οι Βοιωτοί πανηγύρισαν την τρίτη φετινή τους νίκη και ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι με τον Σολάρι στο 53΄, ενώ είχαν και δύο δοκάρια.

    Ισόβαθμοι παραμένουν Πανθρακικός και Αστέρας Τρίπολης, μετά το μεταξύ τους 1-1 στην Κομοτηνή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 5΄ με τον Τζάνη, για να ισοφαρίσει στο 60΄ ο Ουσέρο. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω των αποβολών του Σαρακατσάνου (63΄) και του Γκοϊάν (73΄).

    Διαβάστε επίσης:

    Καλλονή-Πανιώνιος 3-2

    [09] Νίκησε άνετα η ΑΕΚ

    Ακόμη μία νίκη σημείωσε η ΑΕΚ στον 6ο όμιλο της Γ` εθνικής κατηγορίας, καθώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, επικράτησε της Τριγλίας Ραφήνας με 3-0. Ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου 15.000 θεατών στο ΟΑΚΑ και τα τέρματα της «Ενωσης» πέτυχαν οι Κορδέρο (10`), Ντακόλ (54`) και Μπρέσεβιτς (56`).

    Ο Τραϊανός Δέλλας χρησιμοποίησε τους Καραγκιολίδη, Σταθάκη, Ρόβα, Αργυρίου, Πεταυράκη, Γεωργέα, Κορδέρο, Γροντή, Πόποβιτς (80' Παληαρούτας), Ντακόλ (87' Τσεβά) και Μπρέσεβιτς (73' Ανάκογλου).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 November 2013 - 17:30:25 UTC