Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: «Θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις» στον φόρο ακινήτων
  • [02] Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία
  • [03] Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις
  • [04] Κανονικά η άφιξη της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα
  • [05] Σε επίθεση γοητείας για προσέλκυση ξένων επενδυτών προχωρά ο Ομπάμα, για να μειωθεί η ανεργία

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: «Θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις» στον φόρο ακινήτων

    Τα θέματα του νέου φόρου ακινήτων και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Για τον φόρο ακινήτων και αγροτεμαχίων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «μέσα στο πλαίσιο των εσόδων που θέλουμε θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Κ.Ο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν».

    Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό και ελπίζει η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    Διαβάστε επίσης

    ΥΠΟΙΚ: «Όχι» στην παράταση του ειδικού τέλους ακινήτων

    «Σημαντική αναμόρφωση» του φόρου ακινήτων θα ζητήσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

    [02] Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα ψυχιατρικά νοσοκομεία «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο», μετά την απόφαση του συλλόγου εργαζομένων για 24ωρη απεργία.

    Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των υπηρεσιών ψυχικής Υγείας.

    «Η ψευδεπίγραφη ψυχιατρική αποασυλοποίηση είναι μέρος των γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών στον τομέα της υγείας που στοχεύει να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη της νοσηλείας και αποκατάστασης των ψυχικά ασθενών, να μετακυλήσει την ευθύνη και το κόστος της θεραπείας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους,να διευρυνθεί το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, να διοχετευτεί ζεστό χρήμα στις Μ.Κ.Ο. που θα πετούν τους ασθενείς στο δρόμο όταν δε θα εξασφαλίζεται η κερδοφόρα λειτουργία τους», αναφέρει ανακοίνωση των εργαζομένων.

    Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση περιλαμβάνει συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών, καθώς και συμμετοχή των εργαζομένων στις δομές ψυχικής υγείας στο δεύτερο «κύμα» κινητικότητας.

    [03] Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

    Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς), σύμφωνα με τις αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων. Αύριο Παρασκευή ξεκινούν, εξάλλου, οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν ως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

    Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θεσμοθετήθηκαν με τον νόμο 4177/2013.

    Σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφέρει ότι εναπόκειται στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους, στις περιοχές ευθύνης τους, να λειτουργήσουν ή όχι την ερχόμενη Κυριακή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση του κάθε Εμπορικού Συλλόγου δεν έχει υποχρεωτική εφαρμογή.

    Οι τρεις μεγαλύτεροι Εμπορικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματα: ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00 (το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00-20:00).

    [04] Κανονικά η άφιξη της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα

    Ψευδές και ανακριβές χαρακτήρισε τοτηλεγράφημα του Reuters που έκανε λόγο ότι η τρόικαδεν θα ερχόταν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Για το ίδιο θέμα, μετά από σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι έχει ραντεβού με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη.

    Για το θέμα του ΕΣΠΑ ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι είμαστε στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωσή του.

    [05] Σε επίθεση γοητείας για προσέλκυση ξένων επενδυτών προχωρά ο Ομπάμα, για να μειωθεί η ανεργία

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασετην Πέμπτηένα νέο πρόγραμμα για την προσέλκυση ξένων επενδυτών, αποβλέποντας σε μία περαιτέρω μείωση της ανεργίας, που εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα πέντε χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης στις ΗΠΑ.

    Ενώπιον περίπου 1.200 επικεφαλής επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ και το εξωτερικό στην Ουάσιγκτον, ο Ομπάμα εξήγγειλε την δημιουργία ενός διακυβερνητικού οργανισμού για την διευκόλυνση των επενδύσεων στη χώρα του.

    «Αξιωματούχοι από τα πλέον υψηλόβαθμα κλιμάκια της (κυβερνητικής) ιεραρχίας, περιλαμβανομένου και εμού του ιδίου, προτιθέμεθα να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να προσελκύσουμε επενδύσεις στις ΗΠΑ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Μολονότι η παράλυση του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, που προκλήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου από το αδιέξοδο στο Κογκρέσο αναφορικά με την έγκριση του ανωτάτου ορίου του χρέους, κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως γι' αυτόν «δεν υπάρχει καλύτερος τόπος στον κόσμο για το επιχειρείν από τις ΗΠΑ».

    Από το 2006, οι ΗΠΑ αποτελούν παγκοσμίως τον κυριότερο αποδέκτη άμεσων ξένων επενδύσεων, προσελκύοντας στο έδαφός τους 1,5 τρισ. δολάρια στη διάρκεια αυτής της περιόδου και 166 δισ. δολάρια μόνο το 2012, σύμφωνα με έκθεση της κυβέρνησης Ομπάμα.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 November 2013 - 6:30:20 UTC