Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Σημαντική αναμόρφωση» του φόρου ακινήτων θα ζητήσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
  • [03] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου
  • [04] Στη β' φάση οι διαγωνισμοί για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO
  • [05] Επιστολή Σνόουντεν προς τη γερμανική κυβέρνηση
  • [06] ΗΠΑ: Το συριακό χημικό οπλοστάσιο θα έχει καταστραφεί ως τον Ιούνιο
  • [07] Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 47-39 στο ημίχρονο

  • [01] «Σημαντική αναμόρφωση» του φόρου ακινήτων θα ζητήσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

    Αρνητικό κλίμα και έντονος προβληματισμός απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Παναγιώτη Ρήγα, με βουλευτές να ζητούν ο υπουργός «να το πάρει πίσω».

    Κατά την αποψινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη «σημαντική αναμόρφωση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων», με βάση τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις του κόμματος επί του νομοσχεδίου, που θα υποβληθούν στον Γιάννη Στουρνάρα.

    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του διευρυμένου ΚΤΕ, «η αναμόρφωση πρέπει να γίνει με τρόποώστε μέσα στοπλαίσιο τουδημοσιονομικού στόχου, να υπάρχει δικαιότερη κατανομή τωνβαρώνκαι να φορολογείται συνολικά ηακίνητη περιουσία». Τονίζεται επιπλέον ότι «παράλληλα θα πρέπει να προβλεφθούν απαλλαγέςγιατιςευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως επίσης καιχαμηλοί συντελεστέςγιαπαραγωγικές εγκαταστάσειςτουπρωτογενούς τομέακαιτηςμεταποίησης», καθώς επίσης και «να αντιμετωπιστούνδιαφορετικά τα ακίνηταπουδενμπορούν να αξιοποιηθούν λόγω χωροταξικών, αρχαιολογικών και πολεοδομικών περιορισμών». Επιπλέον, η Κ.Ο. σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς θα συγκροτήσει ομάδες εργασίας για τη διατύπωση μιας προοδευτικής φορολογικής πρότασης.

    [02] Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    Με πορεία προς τη βουλή, ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους του κέντρου.

    Νωρίτερα, είχε κλείσει η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Σέκερη και κάτω και η λεωφόρος Αμαλίας από την οδό Ξενοφώντος και κάτω.

    [03] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

    Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε η τροχαία.

    Κλειστή είναι η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της οδού Σέκερη και η λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος της οδού Ξενοφώντος.

    [04] Στη β' φάση οι διαγωνισμοί για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO

    Τα τρία (3) επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

    Ειδικότερα, ενέκρινε:

    -Κοινοπραξία (Open Joint Stock Company) μεταξύ της Ρωσικής κρατικής εταιρείας Russian Railways (Rossiyskie Zheleznye Dorogi - RZD) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ AE Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)

    -SNCF Participations SAS, θυγατρικής εταιρείας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Γαλλίας Societe Nationale des Chemins de Fer Francais (SNCF)

    -S.C. Grup Feroviar Roman SA (GFR), ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας της Ρουμανίας

    Επίσης, εγκρίθηκαν τα τρία (3) επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στη β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO):

    -Κοινοπραξία μεταξύ της RZD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    -SIEMENS ΑΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

    -Κοινοπραξία μεταξύ της Alstom Transport SA και της DAMCO Energy SA

    Κατά τη β' φάση του καθενός από τους δύο διαγωνισμούς, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το κάθε περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της κάθε μιας από τις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες.

    [05] Επιστολή Σνόουντεν προς τη γερμανική κυβέρνηση

    Ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε συναντήθηκε σήμερα στη Μόσχα με τον πρώην τεχνικό σύμβουλο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του, σημειώνοντας ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αύριο Παρασκευή.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το απόρρητο πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, έδωσε στον Στρέμπελε μια επιστολή που απευθύνεται στη γερμανική κυβέρνηση και στην ομοσπονδιακή εισαγγελία.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έχει στείλει τους συμβούλους τους σε θέματα εξωτερικών υποθέσεων και πληροφοριών στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με τις καταγγελίες ότι η NSA παρακολουθούσε επί χρόνια το κινητό τηλέφωνό της.

    [06] ΗΠΑ: Το συριακό χημικό οπλοστάσιο θα έχει καταστραφεί ως τον Ιούνιο

    Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το συριακό χημικό οπλοστάσιο θα έχει καταστραφεί εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η διεθνής κοινότητα, ως το τέλος του Ιουνίου του 2014, διαβεβαίωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    "Πιστεύω όλο και περισσότερο ότι θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε αυτόν τον στόχο -την καταστροφή του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας- ως την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου της ερχόμενης χρονιάς" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόμας Κάντριμαν, ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

    "Οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι φιλόδοξες, αλλά μπορούν να τηρηθούν" πρόσθεσε ο ίδιος.

    [07] Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 47-39 στο ημίχρονο

    Τη Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει αυτή την ώρα ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 October 2013 - 20:30:25 UTC