Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα φορολογηθούν αποθηκευτικοί χώροι σε αγροτική γη
  • [02] Επαναλειτουργεί από αύριο η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ
  • [03] Αρνητικό το τεστ DNA για τον Μπεν Νίνταμ
  • [04] «Και η Γερμανία ευθύνεται για την κρίση»
  • [05] Νέο πακέτο στήριξης και πιθανόν νέο "κούρεμα" προβλέπει για την Ελλάδα ο Γ. Σταρκ
  • [06] Μπ. Ομπάμα: Να περιοριστούν οι παρακολουθήσεις της NSA στην έδρα του ΟΗΕ
  • [07] Διεκόπη η συνεδρίαση για την αποπομπή του Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία

  • [01] Δεν θα φορολογηθούν αποθηκευτικοί χώροι σε αγροτική γη

    Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά και έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού, δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.

    Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται συγκεκριμένα ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κ.λπ.).

    Σημειώνεται ότι η μη φορολόγηση των χώρων αυτών ήταν ένα βασικό αίτημα των αγροτών στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

    [02] Επαναλειτουργεί από αύριο η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ

    Επαναλειτουργεί αύριο με «αναβαθμισμένες υπηρεσίες» η πανεπιστημιακή φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η πρυτανεία.

    Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι η καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας της κατά το φετινό ακαδημαϊκό έτος οφείλεται «σε διαδικαστικούς λόγους, οι οποίοι χρειάστηκαν χρόνο για να ξεπεραστούν», ωστόσο «παρά τα προβλήματα και τη δύσκολη οικονομική περίοδο» η διοίκηση της φοιτητικής λέσχης «έθεσε ως όρο και κατάφερε να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΑΠΘ», όπως, για πρώτη φορά την παροχή πρωινού γεύματος, τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία διαφορετικά πιάτα και τη λειτουργία και τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής.

    [03] Αρνητικό το τεστ DNA για τον Μπεν Νίνταμ

    Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα της εξέτασης γενετικού υλικού για εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε το 1991 στην Κω, ενώ διέμενε με τη γιαγιά και τον παππού του.

    Η κυπριακή αστυνομία ανακοίνωσε απόψε ότι από τη σύγκριση του DNA τον γονιών του Μπεν Νίνταμ και εκείνου του νεαρού που έγινε από το Ινστιτούτο Γενετικής προκύπτει ότι ο νεαρός δεν είναι το παιδί που εξαφανίστηκε στην Κω.

    Ο νεαρός είχε παρουσιασθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και κατέθεσε ότι είναι ο ίδιος που φαίνεται σε βίντεο στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

    Ο νεαρός είχε δηλώσει ότι οι γονείς του είναι από τη Ρουμανία και ότι διαμένει στην Κύπρο με θείους του από τον περασμένο Φεβρουάριο.

    [04] «Και η Γερμανία ευθύνεται για την κρίση»

    Δεν ευθύνεται μόνο η Ελλάδα, αλλά και χώρες όπως η Γερμανία, για την κρίση του ευρώ, τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος Γκούσταβ Χορν, του Ινστιτούτου Μακροοικονομικών Μελετών του Ιδρύματος «Χανς Μπέκλερ» και επισημαίνει ότι «όσοι έδειχναν με το δάχτυλο την Ελλάδα, όπως έκαναν συχνά τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί στην Γερμανία, λένε, στην καλύτερη περίπτωση, μόνο τη μισή αλήθεια».

    Το ερώτημα σχετικά με την ευθύνη της μιας χώρας ή της άλλης είναι λάθος, τονίζει ο κ. Χορν, σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» που τον ερωτά, εάν για την κρίση ευθύνεται η Ελλάδα ή η Γερμανία. Τονίζει δε ότι δεν πρέπει ο ένας να στρέφεται εναντίον του άλλου, αλλά όλοι μαζί να δράσουμε για να κάνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση επιτυχημένη

    [05] Νέο πακέτο στήριξης και πιθανόν νέο "κούρεμα" προβλέπει για την Ελλάδα ο Γ. Σταρκ

    Νέο πρόγραμμα βοήθειας και ενδεχόμενη δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους προβλέπει για την Ελλάδα ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιούργκεν Σταρκ, ο οποίος ωστόσο επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να «κλείσει» το χρηματοδοτικό κενό του 2014, ενώ αναφέρεται και στην παραβίαση των όρων της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

    «Αυτό δεν έχει ακόμη γίνει. Επιπλέον, θα υπάρξει ένα ακόμη πρόγραμμα βοήθειας. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν την Ελλάδα να μειώσει το χρέος της ως το 2022 κάτω από το 110% του ΑΕΠ. Αυτό όμως είναι δύσκολο να επιτευχθεί και αυξάνονται οι πιθανότητες της πραγματοποίησης μιας ακόμη αναδιάρθρωσης του χρέους» δηλώνει ο κ. Σταρκ σε συνέντευξή του στην «Badische Zeitung». Διευκρινίζει πάντως ότι η εκ νέου αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έπληττε τους Γερμανούς φορολογούμενους, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για όλες τις υπερχρεωμένες χώρες.

    Αναφερόμενος στην κρίση του ευρώ, ο Γερμανός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι η κρίση δεν ξεπεράστηκε επειδή η ΕΚΤ δήλωσε ότι, σε περίπτωση ανάγκης, θα προβεί σε μαζική εξαγορά κρατικών ομολόγων ή επειδή η πολιτική εγγυήθηκε ότι καμία χώρα δεν θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Τονίζει δε ότι δεν θεωρεί βέβαιο ότι στην Ευρώπη θα τερματιστεί η ύφεση, ενώ προβλέπει ότι σε κάθε περίπτωση η ανάπτυξη θα παραμείνει ασθενική και, όπως λέει χαρακτηριστικά, «πρέπει όλοι να ντυθούν ζεστά», καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα στην Ευρώπη.

    [06] Μπ. Ομπάμα: Να περιοριστούν οι παρακολουθήσεις της NSA στην έδρα του ΟΗΕ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διέταξε πρόσφατα την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ να περιορίσει τις παρακολουθήσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της επανεξέτασης του προγράμματος ψηφιακών παρακολουθήσεων, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος είναι σε γνώση της απόφασης αυτής.

    Η εντολή του Ομπάμα είναι η τελευταία γνωστή ενέργεια του Λευκού Οίκου για τον περιορισμό της δράσης της NSA, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που έχουν εκφράσει οι σύμμαχοι των ΗΠΑ -μεταξύ των οποίων και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ- για την παρακολούθηση ξένων ηγετών.

    [07] Διεκόπη η συνεδρίαση για την αποπομπή του Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία

    Ηεπιτροπή της ιταλικής Γερουσίας, η οποία είναι αρμόδια για να καθορίσει τη διαδικασία αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα διέκοψε τις εργασίες της πριν λάβει απόφαση.

    Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, το απόγευμα, οι γερουσιαστές της κεντροδεξιάς ζήτησαν αναβολή των εργασιών. Κατά την θέση τους το εφετείο του Μιλάνου επιβεβαίωσε ότι ο νόμος που ρυθμίζει την αποπομπή πολιτικών από το κοινοβούλιο δεν ισχύει για αδικήματα που διεπράχθησαν πριν την ψήφισή του και κατά συνέπεια δεν αφορά τον Μπερλουσκόνι.

    Ο νόμος Σεβερίνο ψηφίσθηκε από το ιταλικό κοινοβούλιο στο τέλος του 2012, ενώ το αδίκημα, για το οποίο έχει καταδικασθεί οριστικά ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός -φορολογική απάτη στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων- τελέστηκε το 2002.

    Οι κεντροδεξιοί γερουσιαστές προσπαθούν να αναβάλουν όσο περισσότερο είναι δυνατόν την τελική ψηφοφορία της ολομέλειας για την αποπομπή του ηγέτη της ιταλικής κεντροδεξιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 October 2013 - 20:30:25 UTC