Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Η ΕΥΠ είναι υπεύθυνη για την εθνική ασφάλεια
  • [02] «Εξηγήσεις από την αμερικανική πρεσβεία, αν είναι αλήθεια οι παρακολουθήσεις»
  • [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο έχει μειωθεί περισσότερο από 20%
  • [04] Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης των δυο Ρομά από τα Φάρσαλα
  • [05] Νιου Γιορκ Τάιμς: Αναποτελεσματικό το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα
  • [06] «Lufthansa»: Η Αθήνα είναι ένας από τους σημαντικότερους κόμβους στην Ευρώπη
  • [07] Ένας πρίγκιπας ...«λερώνει» την Εθνική Λυρική Σκηνή
  • [08] Η «ανατροπή» είναι ο εννοιολογικός άξονας που διαπερνά τις 150 ταινίες του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Η ΕΥΠ είναι υπεύθυνη για την εθνική ασφάλεια

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι η ΕΥΠ είναι, κατά τον νόμο, υπεύθυνη για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και προφανώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

    Σημείωσε επιπλέον ότι η ΕΥΠ επιτελεί την αποστολή της μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος, σεβόμενη ταυτόχρονα φίλους και συμμάχους.

    «Άλλωστε, είναι γνωστό πως η ΕΥΠ συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών, για την πάταξη του φαινομένου της τρομοκρατίας. Κάθε περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την αποστολή της ΕΥΠ, μόνο ως υπονόμευση του έργου της μπορεί να εκληφθεί και ως εκ τούτου περιττεύει» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] «Εξηγήσεις από την αμερικανική πρεσβεία, αν είναι αλήθεια οι παρακολουθήσεις»

    «Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ζητήσει εξηγήσεις από την αμερικανική πρεσβεία αν ήταν αλήθεια ότι παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί» τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού«Der Spiegel» ότι έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας περιλαμβάνει και την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών.

    «Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη αν ήταν αλήθεια ότι παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί. Αλλά δεν ξέρω που θα τους έστελναν οι Αμερικανοί αν είχαν το θάρρος να τους πουν ότι μας παρακολουθούσατε με αυτό το σύστημα» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    «Η υπόθεση που έρχεται τώρα, παγκοσμίως, στο φως ήταν δουλειά επί μακρόν χρόνο, αποτελεί δόγμα αμυντικό, αν θέλετε, συλλογής πληροφοριών για αμυντικούς σκοπούς, όπως το αντιλαμβάνονται οι Αμερικανοί. Ήμουν νέος, όταν αυτές οι παρακολουθήσεις γίνονταν με συστήματα και μέσα υψηλής τεχνολογίας και σε συνεργασία στις ημέρες μας με πολυεθνικές τηλεπικοινωνιών που έχουν σπάσει τον κώδικα ασφάλειας των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών και μπορούν να παίρνουν τα πάντα. Πιστεύω ότι συνεχίζουν πάλι με μέσα υψηλής τεχνολογίας και ειδικό προσωπικό, όχι με καρτοκινητά που αγοράζουν, υποτίθεται, από ένα μαγαζάκι».

    [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο έχει μειωθεί περισσότερο από 20%

    «Η Ελλάδα, από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει πετύχει σημαντική πρόοδο στη μείωση της στελέχωσης του δημοσίου τομέα και του μισθολογικού κόστους στον κρατικό προϋπολογισμό» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, με τίτλο «Ο δρόμος για την ανάπτυξη-Για μια δημόσια διοίκηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα».

    Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, των αντιπροέδρων της Επιτροπής, Αντόνιο Ταγιάνι και Μάρος Σέφκοβιτς, και Ευρωπαίων ομολόγων του, επισήμανε ότι την τελευταία τετραετία το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου έχει μειωθεί περισσότερο από 20%, ως αποτέλεσμα της μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων, και προσέθεσε ότι η μείωση αυτή θα συμβάλει ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι «οι δεσμεύσεις της χώρας έχουν αποτελέσει βασικό στόχο της κυβέρνησης, στη λογική ότι μπορούν να δώσουν ώθηση στις μεταρρυθμιστικές δράσεις. Για να επιτευχθούν όμως μεταρρυθμίσεις, που θα μπορέσουν να αλλάξουν πραγματικά το πρόσωπο και την κουλτούρα της δημόσιας διοίκησης, απαιτείται μια στροφή από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους».

    [04] Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης των δυο Ρομά από τα Φάρσαλα

    Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης των δυο Ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, κατέθεσαν σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

    Όπως από την Παρασκευή είχε αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάθεση της προσφυγής σήμερα ήταν αναμενόμενη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις,σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι βάσει των σχετικών εξετάσεων DNA βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι δυο Ρομά από τη Βουλγαρία, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι οικειοθελώς έδωσαν το παιδί. Κατόπιν τούτων, κατά τους συνηγόρους των Ρομά από τα Φάρσαλα δεν τίθεται θέμα «αρπαγής» του παιδιού οπότε η κατηγορία που τους είχε αποδοθεί και για «αρπαγή ανήλικου» παράλληλα με εκείνη της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση», δεν έχει ισχύ.

    Για το αίτημα της υπεράσπισης των Ρομά αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την έκδοση σχετικού βουλεύματος το επόμενο διάστημα.

    [05] Νιου Γιορκ Τάιμς: Αναποτελεσματικό το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα

    Πολλά από τα μέτρα συλλογής φόρων είναι αναποτελεσματικά, ειδικότερα όσα στοχεύουν στους πλουσίους, σύμφωνα με «ειδήμονες στα φορολογικά», που επικαλείται η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

    Εκτενής ανταπόκριση της εφημερίδας από τις Αρχάνες Κρήτης αναφέρεται στη μέχρι στιγμής «αναποτελεσματικότητα», όπως υποστηρίζεται, που χαρακτηρίζει το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ.

    Με αφορμή το συμβάν του περασμένου Αυγούστου στις Αρχάνες, όταν πελάτες ταβέρνας υποχρέωσαν σε φυγή στελέχη του ΣΔΟΕ, που είχαν μεταβεί εκεί για έλεγχο, διατυπώνεται η άποψη ότι παρά τις «πολυδιαφημιζόμενες προσπάθειες» της ελληνικής κυβέρνησης και έναν «εκπληκτικό αριθμό» νέων φορολογικών νόμων (22 κατά την τελευταία διετία), ορισμένοι αμφισβητούν την πρόοδο των ελληνικών Αρχών στον συγκεκριμένο τομέα.

    Σύμφωνα με την ανταπόκριση, μερικοί ειδήμονες στα φορολογικά σημειώνουν ότι πολλά από τα μέτρα συλλογής φόρων είναι αναποτελεσματικά, ειδικότερα όσα στοχεύουν στους πλουσίους, προβάλλοντας ως παράδειγμα τη φορολόγηση των κατόχων σκαφών αναψυχής, που, απλώς ενθαρρύνθηκαν να ελλιμενίζουν τα γιοτ τους αλλού, αδειάζοντας τις ελληνικές μαρίνες. Ωστόσο, εξίσου ανησυχητικό, όπως σημειώνουν ορισμένοι εμπειρογνώμονες στην εφημερίδα, είναι και η αυξανόμενη λαϊκή οργή που οδήγησε τους πελάτες της κρητικής ταβέρνας να στραφούν κατά των τεσσάρων εφοριακών.

    [06] «Lufthansa»: Η Αθήνα είναι ένας από τους σημαντικότερους κόμβους στην Ευρώπη

    «Η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ένας αξιόπιστος και ισχυρός σύμμαχος» δήλωσε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας «Lufthansa» Jens Bischof, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, όπου και παρουσίασε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, «σημειώνεται σταθερή αύξηση ταξιδιωτών από την Ελλάδα προς Ευρώπη, Αμερική και αντίστροφα, συμβάλλοντας στην αύξηση τουριστών στην Ελλάδα», ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «τη δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία των Ελλήνων, λόγω των πολλών, άνετων και εξυπηρετικών ανταποκρίσεων, το εκτενές δίκτυό της και τα εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες της».

    [07] Ένας πρίγκιπας ...«λερώνει» την Εθνική Λυρική Σκηνή

    «Πρίγκιπες και πριγκίπισσες που είναι και λίγο "βρωμόπαιδα", λασπωμένα ζωάκια με πολύ ...μα πάρα πολύ "ανθρώπινα" στοιχεία στον χαρακτήρα τους, μεγάλοι που φέρονται σαν παιδάκια και "παιδιά" που ωριμάζουν». Αυτά είναι τα βασικά "συστατικά" της νέας όπερας (και για παιδιά) της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που θα παρουσιάζεται από τις 9 Νοεμβρίου και για 40 παραστάσεις, μέχρι τον Μάρτιο, στο θέατρο Ολύμπια.

    Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κηπουργός, το ποιητικό κείμενο και τη σκηνοθεσία, ο Θωμάς Μοσχόπουλος, σε ένα παραμύθι, που όπου όλα είναι λίγο «πειραγμένα» και τίποτα δεν «είναι» όπως «φαίνεται» στην αρχή.

    Η ιστορία βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός» και μιλάει για έναν πρίγκιπα ο οποίος ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά της αλαζονικής πριγκίπισσας. Έτσι, το δράμα αναμειγνύεται με την κωμωδία, το συναίσθημα με τον κυνισμό και η γοητεία με την απογοήτευση.

    Ήδη, από σήμερα «κυκλοφορεί» διαδικτυακά το teaser της παράστασης, το οποίο έγινε αμέσως δημοφιλές στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (http://www.youtube.com/watch?v=W25V9WI4pa8&feature=c4-overview&list=UUPGOKVaQ3jYky-PRjPEjmYA ).

    Την Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής της ΕΛΣ διευθύνουν ο Νίκος Βασιλείου και ο Γιώργος Αραβίδης. Τα σκηνικά είναι της Ευαγγελίας Θεριανού, τα κοστούμια της Κλαίρ Μπρέισγουελ, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου και η κινησιολογία της Ξένιας Θέμελη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους το κοινό θα απολαύσει διακεκριμένους Μονωδούς της ΕΛΣ.

    [08] Η «ανατροπή» είναι ο εννοιολογικός άξονας που διαπερνά τις 150 ταινίες του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου

    Με την πυξίδα του προσανατολισμένη στον «απολύτως ανεξάρτητο κινηματογράφο», τους νέους και την «ανατροπή» ως έννοια που διαπερνά το σύνολο σχεδόν των «ιστοριών» που διηγούνται οι 150 ταινίες που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της φετινής του διοργάνωσης ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή 1 Νοεμβρίου το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    Το φεστιβάλ ανοίγει με την ταινία του Τζίμ Τζάρμους «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» (με την παρουσία και του ίδιου του δημιουργού που φτάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα) και κλείνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου με την «Νεμπράσκα» του ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν (που θα είναι φέτος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής).

    Στην κεκτημένη τα τελευταία χρόνια πληρότητα των αιθουσών, τη ζωντάνια και την πολιτισμική ανησυχία που διαπερνά την πόλη στη διάρκεια της διοργάνωσης, τον σαφή προσανατολισμό στον απολύτως ανεξάρτητο σινεμά «κι όχι σ΄ αυτόν του εμπορικού-βιομηχανικού προϊόντος του Χόλιγουντ», του Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του παλαιότερου στην Ευρώπη μετά απ' αυτά της Βενετίας και των Καννών, αναφέρθηκε στην εισήγηση του για την επικείμενη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κ. Δημήτρης Ειπίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 October 2013 - 16:30:21 UTC