Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέκα νεκροί στη βόρεια Ευρώπη, στην πρώτη μεγάλη καταιγίδα της σεζόν
  • [02] Συγκίνηση στη Γαλλία μετά την ανακάλυψη μωρού σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου
  • [03] Η Μαδρίτη ζητεί εξηγήσεις από τις ΗΠΑ
  • [04] Βρέθηκε ο νεαρός άνδρας που πιθανόν να είναι ο Μπεν Νίνταμ
  • [05] Παναιτωλικός-Καλλονή: 4-0

  • [01] Δέκα νεκροί στη βόρεια Ευρώπη, στην πρώτη μεγάλη καταιγίδα της σεζόν

    Η πρώτη μεγάλη καταιγίδα της σεζόν στη Βόρεια Ευρώπη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια έφηβη, και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση άνω των 535.000 νοικοκυριών.

    Η Βρετανία επλήγη σήμερα από τη χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων πέντε ετών, η οποία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα ως και 170 χλμ/ώρα.

    Η κακοκαιρία αυτή στοίχισε επίσης τη ζωή σε έναν άνθρωπο στη Γαλλία, τρεις στη Γερμανία, ένα στη Δανία και ένα στην Ολλανδία.

    Στη Δανία, τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν και σχεδόν 500 επιβάτες έμειναν αποκλεισμένοι μέσα σε 35 αεροπλάνα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης επειδή οι σφοδροί άνεμοι δεν επέτρεπαν να αναπτυχθούν οι αερογέφυρες (φυσούνες) για να επιτραπεί η αποβίβαση.

    Πολλές σημαντικές γέφυρες έκλεισαν στη Δανία και τη Σουηδία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ανάμεσά τους και η μήκους 7,8 χλμ. γέφυρα Όρεσουντ που συνδέει τις δύο χώρες.

    Περίπου 460.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό στη Βρετανία και 75.000 στη Γαλλία.

    Τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς την πρωτεύουσα από τη νότια και τη δυτική Αγγλία ματαιώθηκαν σήμερα το πρωί.

    Περίπου 130 πτήσεις, δηλαδή το 10% της καθημερινής κυκλοφορίας, ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

    [02] Συγκίνηση στη Γαλλία μετά την ανακάλυψη μωρού σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου

    Η ανακάλυψη στη Γαλλία στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου ενός μωρού, το οποίο ζούσε εκεί ίσως από τη στιγμή της γέννησής του και χωρίς καμία φροντίδα, έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στη Γαλλία.

    Το μωρό, ένα κοριτσάκι ηλικίας από 15 ως 23 μηνών, το οποίο σύμφωνα με τη γαλλική δικαιοσύνη, παρουσιάζει "σημαντική καθυστέρηση" όσον αφορά το ύψος, το βάρος και τη νοητική του ικανότητα, εντοπίστηκε την Παρασκευή γυμνό, αφυδατωμένο, βρώμικο και πιθανότατα με πυρετό, στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου των γονιών του.

    Η μητέρα είχε αφήσει το αυτοκίνητό της σε ένα συνεργείο στο Τερασόν της κεντρικής Γαλλίας. Ο υπεύθυνος του συνεργείου όταν άκουσε "περίεργους θορύβους, σαν βογκητά", άνοιξε το πορτο-μπαγκάζ και ειδοποίησε την αστυνομία.

    [03] Η Μαδρίτη ζητεί εξηγήσεις από τις ΗΠΑ

    Η Ισπανία ζήτησε σήμερα εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τις φερόμενες τηλεφωνικές υποκλοπές ενώ η θύελλα που έχει προκληθεί από τις παρακολουθήσεις της NSA δεν λέει να εξασθενήσει, παρόλο που η Ουάσινγκτον αρνείται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γνώριζε ότι παρακολουθούνταν το τηλέφωνο της Άγγελας Μέρκελ.

    Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "Ελ Μούντο", η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) κατασκόπευσε πρόσφατα περισσότερες από 60 εκατ. τηλεφνικές κλήσεις που έγιναν μέσα σ' ένα μήνα στην Ισπανία, η οποία προστίθεται έτσι στο μακρύ κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που κατασκοπεύονταν, όπως η Γαλλία.

    [04] Βρέθηκε ο νεαρός άνδρας που πιθανόν να είναι ο Μπεν Νίνταμ

    Ραγδαίες και σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν σήμερα στην υπόθεση του νεαρού άνδρα που ενδεχομένως να είναι ο Μπεν Νίνταμ, που χάθηκε, πριν από 22 χρόνια, στην Κω. Ο άνδρας, που εμφανίζεται σε βίντεο και στη φωτογραφία που έχει στην κατοχή της η Κυπριακή Αστυνομία, εντοπίσθηκε, το απόγευμα, σε πολύ μικρή απόσταση από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό, όπου λήφθηκε το βίντεο και ήδη έδωσε πρόθυμα αίμα για εξετάσεις DNA.

    Ο νεαρός άνδρας διαμένει με θείους του σε σπίτι κοντά στην εκκλησία.Την πληροφορία για το νεαρό έδωσαν γείτονες που τον αναγνώρισαν από τη φωτογραφία.

    [05] Παναιτωλικός-Καλλονή: 4-0

    Με νίκη συνέχισε την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Παναιτωλικός, που επικράτησε της Καλλονής στο Αγρίνιο με 4-0 σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Μπόγιοβιτς (15΄, 61΄), Καμαρά (33΄), και Τζούνιορ (37΄).

    Η Καλλονή ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ποντάνι με δεύτερη κίτρινη στο 55΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 October 2013 - 20:30:23 UTC