Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε, χωρίς προβλήματα, το αντιφασιστικό συλλαλητήριο
  • [02] Οι Σοσιαλδημοκράτες νικητές των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Τσεχία
  • [03] Οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας διεκδικούν το δικαίωμά τους στην ...οδήγηση
  • [04] Ο γαλαξίας μας «κυματίζει» σαν σημαία!

  • [01] Ολοκληρώθηκε, χωρίς προβλήματα, το αντιφασιστικό συλλαλητήριο

    Ολοκληρώθηκε πρίν από λίγο το συλλαλητήριο αντιφασιστικών οργανώσεων στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο.

    Το κλίμα ήταν ήρεμο καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν να συναντηθούν οι διαδηλωτές με οπαδούς και φίλους της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται ακόμη στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης και της πλατείας του Αγίου Παύλου.

    Η Τροχαία, πρίν από λίγη ώρα, επέτρεψε την κυκλοφορία, γύρω από την πλατεία Καραϊσκάκη, όχι όμως και σ΄όλο το μήκος της οδού Δηλιγιάννη προς τον σταθμό των τρένων, η οποία παραμένει κλειστή για λόγους ασφαλείας.

    Επίσης, παραμένουν ακόμη κλειστοί οι σταθμοί του μετρό, σε Μεταξουργείο και Σταθμό Λαρίσης.

    [02] Οι Σοσιαλδημοκράτες νικητές των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Τσεχία

    Οι Σοσιαλδημοκράτες είναι οι νικητές των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες και σήμερα στην Τσεχία, και σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση δύο τρίτων των ψήφων, μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις 15:00 ώρα Ελλάδας, συγκεντρώνουν ποσοστό 22% (53 έδρες στο σύνολο των 200), αρκετά μικρότερο από εκείνο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ χαμηλό, μόλις 59%, είναι το ποσοστό συμμετοχής.

    Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το νεόκοπο λαϊκιστικό και νεοφιλελεύθερο κίνημα ΑΝΟ 2011 του Τσέχου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, Αντρέι Μπάρμπις, με ποσοστό 18,7% (45 έδρες), με τρίτο το Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχίας και ποσοστό 16,5% (39 έδρες).

    Ακολουθούν το επίσης νεοφιλελεύθερο κόμμα ΤΟΠ 09 του αριστοκρατικής καταγωγής πρώην υπουργού Εξωτερικών Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ με ποσοστό 10,3% (22 έδρες), το Χριστιανοδημοκρατικό-Λαϊκό Κόμμα με 7% (13-15 έδρες) και με το ίδιο ποσοστό το δεξιό κίνημα «Ξημέρωμα της Άμεσης Δημοκρατίας» του ιαπωνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματία Τόμιο Οκουμάρα.

    Πανωλεθρία φαίνεται πως υπήρξαν οι πρόωρες εκλογές για το δεξιό Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών του πρώην πρωθυπουργού Πετρ Νέτσας ο οποίος είχε παραιτηθεί τον περασμένο Ιούνιο έπειτα από σκάνδαλα διαφθοράς και τηλεφωνικών υποκλοπών στα οποία εμπλέκονταν άνθρωποι του άμεσου περιβάλλοντός του.

    [03] Οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας διεκδικούν το δικαίωμά τους στην ...οδήγηση

    Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, γυναίκες στη Σαουδική Αραβία αποφάσισαν, παρά τη σχετική απαγόρευση, να πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους σήμερα διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην οδήγηση.

    Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία απαγορεύεται να οδηγούν οι γυναίκες.

    Ακτιβιστές είχαν ζητήσει από τις γυναίκες να αγνοήσουν την απαγόρευση αυτή που ισχύει εδώ και μια δεκαετία στο συντηρητικό βασίλειο.

    Από νωρίς το πρωί έχουν αναρτηθεί πάνω από δέκα βίντεο στο YouTube, στο πλαίσιο της εκστρατείας της 26ης Οκτωβρίου, που δείχνουν γυναίκες να οδηγούν στη Σαουδική Αραβία.

    Δυνάμεις ασφαλείας και άνδρες της θρησκευτικής αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικές αρτηρίες πολλών πόλεων για να συλλάβουν τις γυναίκες παραβάτες.

    Η απαγόρευση αυτή είναι ανεπίσημη.

    [04] Ο γαλαξίας μας «κυματίζει» σαν σημαία!

    Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες γνώριζαν ότι ο πεπλατυσμένος δίσκος του γαλαξία μας, όπου βρίσκονται τα περισσότερα άστρα του, εκτελεί μια οριζόντια περιστροφική κίνηση γύρω από μια κεντρική περιοχή (τον λεγόμενο «Τοξότη Α»), όπου βρίσκεται και μια μεγάλη μαύρη τρύπα. Τώρα όμως ανακαλύπτεται ότι κατά πάσα πιθανότητα ο γαλαξίας μας έχει και μια κάθετη κίνηση (η οποία πάντως πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες παρατηρήσεις).

    Η κυματιστή κίνηση μπορεί να οφείλεται σε συγκρούσεις με άλλους γαλαξίες στο μακρινό παρελθόν, στην επίδραση της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης ή σε κάτι άλλο ακόμα πιο εξωτικό. Η κατανόηση του μυστηρίου θα ρίξει περισσότερο φως στην προϊστορία του σπειροειδούς γαλαξία μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 October 2013 - 16:30:20 UTC