Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η προγραμματική συμφωνία οδηγεί τη χώρα εκτός μνημονίου»
  • [02] Το ΣΔΟΕ κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων
  • [03] Αντιδράσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων, τις Κυριακές
  • [04] Σύντομα θα ανακοινωθεί η πρόταση του ΟΓΑ για την αναθεώρηση του συστήματος των προνοιακών επιδομάτων
  • [05] «Αποτελέσματα» ζητεί από την Ελλάδα ο Ζ.Μ. Μπαρόζο και τάσσεται κατά ενός νέου «κουρέματος»
  • [06] Νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, αν χρειαστεί, για να σταματήσουν οι κατασχέσεις από μισθοδοτικούς λογαριασμούς κάτω των
  • [07] Δ. Δασκαλόπουλος: Αδιέξοδη η εσωτερική υποτίμηση
  • [08] Tαχύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για τις βεβαιώσεις φόρων στη διαδικασία ελέγχου των εμβασμάτων, διαβεβαιώνει ο Γ. Μαυραγάνης
  • [09] Για ανευθυνότητα στην παρουσίαση θεμάτων που αφορουν τους Ρομά επέκρινε τα ΜΜΕ ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • [10] Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Βερολίνο εκλήθη για εξηγήσεις από τον Γκίντο Βεστερβέλε
  • [11] Ήττα του Φρ. Ολάντ στις εκλογές του 2017, προβλέπει δημοσκόπηση
  • [12] Αμφίβολος ο Πικέ για το ντέρμπι με τη Ρεάλ
  • [13] Παραμένει στη 13η θέση η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κατάταξη της UEFA

  • [01] «Η προγραμματική συμφωνία οδηγεί τη χώρα εκτός μνημονίου»

    Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το πλαίσιο του οποίου αποτελεί η προγραμματική συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη πρόταση εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος και πρόσθεσε ότι η Προγραμματική Συμφωνία αποτελεί και το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι η συμφωνία δεν καταργεί διαφορές, μνήμες και αρχές, αλλά σε περιόδους όπως η σημερινή, κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής, δεν δικαιολογούνται ταλαντεύσεις και αμφιθυμίες.

    Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια πρόταση η οποία είναι «επίμονα ανοιχτή» προς όλες τις δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν συγκροτημένες εναλλακτικές προτάσεις. Και κατηγόρησε όσους επενδύουν «συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια εθνικής καταστροφής».

    Η χώρα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «χρειάζεται ειλικρίνεια, σταθερότητα και χρόνο» και γι αυτό η βάση της Προγραμματικής Συμφωνίας είναι η εξάντληση της τετραετίας.

    Τόνισε επίσης ότι το βάρος της εφαρμογής της συμφωνίας θα σηκώσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, η ευθύνη βαρύνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αίρει όλα τα βάρη».

    [02] Το ΣΔΟΕ κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων

    Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκε χθες, κατά τις μεσημβρινές ώρες, από υπαλλήλους του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΠΔ Αττικής, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, μετά τον εντοπισμό δύο υπόπτων εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, τα οποία αφίχθησαν την 23η & 26η Σεπτεμβρίου 2013 αντίστοιχα, στο λιμάνι του Πειραιά, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε συνεργασία με υπαλλήλους του Ε΄ Τελωνείου Πειραιά και λιμενικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 999.000 πακέτα (19.980.000 τεμάχια) τσιγάρων μάρκας ROYAL BLUE.

    Ως νόμιμο φορτίο είχε δηλωθεί ότι περιείχαν πλαστικά είδη. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 3.346.915,44 ευρώ, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι εμφανίζονταν ως παραλήπτες, ανύπαρκτες εταιρίες στις περιοχές Φαλήρου και Αμαρουσίου.

    [03] Αντιδράσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων, τις Κυριακές

    Έως επτά Κυριακές το χρόνο, αρχής γενομένης από τις 3 Νοεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους κατά τόπου εμπορικούς συλλόγους, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ενιαία άποψη για το αν θα πρέπει ή όχι να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές, με αποτέλεσμα να επικρατεί συγχύσει μεταξύ των καταστηματαρχών, οι οποίος έτσι κι αλλιώς δηλώνουν αντίθετοι στην κυριακάτικη λειτουργία των μαγαζιών.

    Στην Αττική, ήδη οι εμπορικοί σύλλογοι των δήμων Κερατσινίου, Ιλίου και Νίκαιας αποφάσισαν να κρατήσουν τα καταστήματα κλειστά τις Κυριακές.

    Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νίκαιας, Θανάσης Τσίνος, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου δεν έχει πεισθεί για το σχέδιο της κυβέρνησης».

    Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν, το γενικό πλαίσιο νόμου ορίζει το ωράριο μεταξύ 11 το πρωί με 8 το βράδυ. Ωστόσο και για το ωράριο λειτουργίας την τελική απόφαση θα πάρουν οι εμπορικοί σύλλογοι στην κάθε περιοχή. Το ωράριο αυτό, αν και προαιρετικό, δεν ορίστηκε τυχαία, αφού υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς της εκκλησίας σχετικά με το μέτρο.

    Εν όψει της Κυριακής 3 Νοεμβρίου, με την οποία θα εγκαινιαστεί ο νέος νόμος, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι καταστημάτων, σε περιοχές όπου το μέτρο θα ισχύσει, μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη νέα πραγματικότητα, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση στην αγορά.

    [04] Σύντομα θα ανακοινωθεί η πρόταση του ΟΓΑ για την αναθεώρηση του συστήματος των προνοιακών επιδομάτων

    Ο ΟΓΑ τελειώνει την επεξεργασία πρότασης για αναμόρφωση των προϋποθέσεων χορήγησης προνοιακών επιδομάτων και στο άμεσο μέλλον θα την κοινοποιήσει, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνη Τζαμτζή.

    Στην ερώτησή του, ο κ. Τζαμτζής έθεσε το πρόβλημα των χιλιάδων ανασφάλιστων υπερηλίκων, οι οποίοι στερούνται σύνταξης από 1/1/2013, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αν έχουν τεκμαρτό οικογενειακό εισόδημα 8.440 ευρώ -ένα δωμάτιο κυριολεκτικά- δεν μπορούν να πάρουν τη σύνταξη των 360 ευρώ» καθώς και των ομογενών από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι οποίοι στερούνται προνοιακών επιδομάτων, καθώς δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν εικοσαετή παραμονή στην Ελλάδα.

    «Οι άνθρωποι αυτοί φιλοξενούνταν σε σπίτια. Γιατί δεν δεχόμαστε τις βεβαιώσεις που δίνουν οι δήμοι;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής.

    Ο κ. Κεγκέρογλου αναγνώρισε ότι «οι ανασφάλιστοι έπαιρναν βοήθημα από τον ΟΓΑ και παράλληλα με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είχαν ένα πραγματικό στήριγμα.

    Με την οριζόντια εφαρμογή διατάξεων που ψηφίστηκαν με τον νόμο 4093 σε σχέση με τη διάρκεια διαμονής στη χώρα μας και τα εισοδηματικά κριτήρια, προκλήθηκε αποτέλεσμα άδικο για πολλές κατηγορίες».

    [05] «Αποτελέσματα» ζητεί από την Ελλάδα ο Ζ.Μ. Μπαρόζο και τάσσεται κατά ενός νέου «κουρέματος»

    «Η Ελλάδα πρέπει να φέρει αποτελέσματα» δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και απορρίπτει το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

    (Το «κούρεμα») «δεν είναι κάτι που υποστηρίζει η Κομισιόν. Θα έφερνε μόνο νέα αναστάτωση στην Ευρωζώνη και ανασφάλεια στους επενδυτές, ενώ θα είχε συνέπειες και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που στηρίζουν οικονομικά την Ελλάδα, καθώς οι φορολογούμενοι δεν θα το δέχονταν» δηλώνει ο κ. Μπαρόζο στο σημερινό β' μέρος της συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγνωρίζει πάντως ότι «τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες έκαναν απίστευτα πολλά» και ότι «οι θυσίες των πολιτών είναι τεράστιες», αλλά επισημαίνει και ότι πολλές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. «Εδώ η Αθήνα πρέπει να φέρει αποτελέσματα» τονίζει, αλλά προσθέτει και ότι «το σημαντικότερο είναι ότι, μέσω των προγραμμάτων βοήθειας για την Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες, η Ευρωζώνη είναι εμφανές ότι σταθεροποιήθηκε συνολικά».

    [06] Νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, αν χρειαστεί, για να σταματήσουν οι κατασχέσεις από μισθοδοτικούς λογαριασμούς κάτω των 1.000 ευρώ

    Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τις τράπεζες προκειμένου να διευκρινιστεί το ζήτημα της κατάσχεσης ποσών από επιδόματα ανεργίας και μισθοδοτικούς ή συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς μικρότερους των 1.000 ευρώ, παρά τη νομοθετική απαγόρευση και αν χρειαστεί θα προβεί σε νομοθετική ρύθμιση. Αυτό ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότη Μαριά.

    Στην ερώτησή του, ο κ. Μαριάς παρατήρησε πως «ενώ έχουμε χιλιάδες εμβάσματα στο εξωτερικό και το Δημόσιο είχε την ευκαιρία να φορολογήσει αυτούς που πραγματικά έχουν χρήματα, ενώ έχουμε τη "λίστα Λαγκάρντ" και άλλες, απ' τη Βουλή υπερψηφίστηκαν με διαδικασίες fast track, κατασχέσεις οφειλών φορολογουμένων. Μόνον τον Σεπτέμβριο, οι κατασχέσεις ανήλθαν σε 1 δισ. ευρώ. Η διαδικασία είναι τάχιστη. Τελευταία, υπάρχει μια τεράστια επιδρομή, όπου πλέον το υπουργείο στέλνει τα ειδοποιητήρια για τις κατασχέσεις και οι τράπεζες κατάσχουν ποσά κάτω των 1.000 ευρώ από μισθούς και συντάξεις, ενώ έχουμε και κατασχέσεις από επιδόματα ανεργίας».

    [07] Δ. Δασκαλόπουλος: Αδιέξοδη η εσωτερική υποτίμηση

    Η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης ισοδυναμεί με δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας, χωρίς να προσφέρει διέξοδο. Αν για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να επιδοθεί ειλικρινά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, για την Ευρώπη είναι αναγκαίο να άρει την αβεβαιότητα που δημιουργείται από το βάρος του δημόσιου χρέους, γιατί μόνο τότε θα εισρεύσουν κεφάλαια, θα γίνουν επενδύσεις, θα δημιουργηθούν δουλειές, θα καταστεί δυνατή η ανάπτυξη της οικονομίας -όλα βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

    Αυτά τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ενώπιον του προέδρου και της ανώτατης ηγεσίας της ΕΕ, μιλώντας σήμερα το πρωί, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης εργαζομένων- εργοδοτών και κοινοτικών αξιωματούχων, με θέμα την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής κοινωνικής συνοχής.

    [08] Tαχύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για τις βεβαιώσεις φόρων στη διαδικασία ελέγχου των εμβασμάτων, διαβεβαιώνει ο Γ. Μαυραγάνης

    Την εκτίμηση ότι ανοίγει ο δρόμος για ταχύτερα αποτελέσματα στη διαδικασία του ελέγχου των εμβασμάτων της περιόδου 2009- 2012, διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στη Βουλή.

    Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στην πρόσφατη ψήφιση τροπολογίας με την οποία είναι πλέον δυνατό, στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται διαφορές ανάμεσα στις δηλώσεις εισοδήματος και την περιουσιακή κατάσταση, αλλά και διαφορές με τα ποσά σε λογαριασμούς, να βεβαιώνονται φόροι προτού εκδοθούν τα οριστικά φύλλα ελέγχου.

    Το θέμα συζητήθηκε με επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη η οποία επισήμανε ότι δεν διαπιστώνεται πρόοδος στους ελέγχους των εμβασμάτων, ιδίως εκείνα τα εμβάσματα τα οποία έχει καταγράψει με ακρίβεια η Τράπεζα της Ελλάδος για την περίοδο 2009- 2012. Η βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, προκειμένου να φορολογηθεί ο μεγάλος πλούτος και να υπάρξει αίσθημα δικαίου στην ελληνική κοινωνία η οποία πλήττεται από την ανισοκατανομή των βαρών.

    [09] Για ανευθυνότητα στην παρουσίαση θεμάτων που αφορουν τους Ρομά επέκρινε τα ΜΜΕ ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Για ανευθυνότητα στην παρουσίαση θεμάτων που αφορούν τη νομαδική εθνοτική ομάδα των Ρομά κατηγόρησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς.

    Με επιστολή του προς τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης τόνισε ότι με τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τα θέματα που αφορούν τους Ρομά τα μέσα οξύνουν τις ρατσιστικές διαθέσεις εναντίον τους και δημιουργούν κίνδυνο για τη ζωή εκατομμυρίων Ρομά στην Ευρώπη.

    Κρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάσθηκαν στον Τύπο οι περιπτώσεις των ανηλίκων παιδιών που βρέθηκαν σε καταυλισμούς των Ρομά στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία ο Επίτροπος επισήμανε ότι, οι αναφορές επικεντρώθηκαν στην εθνικότητα των οικογενειών στις οποίες βρέθηκαν τα παιδιά και οι Ρομά παρουσιάσθηκαν ως απαγωγείς παιδιών σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

    Παρά το γεγονός ότι οι Ρομά δεν είναι πιο πρόθυμοι να διαπράξουν εγκληματικές συμπεριφορές από τα μέλη οποιασδήποτε άλλης εθνικής ομάδας, τα ΜΜΕ επιμένουν με λάθος και επικίνδυνο τρόπο, να καλλιεργούν τον μύθο ότι οι Ρομά είναι από τη φύση τους εγκληματίες, πρόσθεσε ο Επίτροπος.

    [10] Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Βερολίνο εκλήθη για εξηγήσεις από τον Γκίντο Βεστερβέλε

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Βερολίνο σήμερα το απόγευμα για να τού ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με τις πληροφορίες που αφήνουν να εννοηθεί ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν το προσωπικό κινητό τηλέφωνο της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ότι "με την ευκαιρία αυτή θα εκτεθεί με σαφήνεια η θέση της γερμανικής κυβέρνησης" για το θέμα.

    "Αν αυτά που ακούμε είναι αλήθεια, είναι δυσάρεστο. Οι Αμερικανοί ήταν και παραμένουν οι καλύτεροι φίλοι μας, αλλά αυτό δεν είναι σωστό", δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD. "Από χρόνια το περίμενα ότι το κινητό μου θα παρακολουθείτο. Αλλά δεν περίμενα από τους Αμερικανούς...".

    Ο σημερινός γερμανικός Τύπος θεωρεί ότι οι πληροφορίες για πιθανή παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Αγγελα Μέρκελ από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί πλήγμα για την γερμανίδα καγκελάριο, η οποία εμφανίσθηκε να δείχνει κατανόηση από την έναρξη των αποκαλύψεων για τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες της εθνικής υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA).

    [11] Ήττα του Φρ. Ολάντ στις εκλογές του 2017, προβλέπει δημοσκόπηση

    Τα τέσσερα πέμπτα των Γάλλων ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα ηττηθεί στις επόμενες προεδρικές εκλογές, το 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και συνιστά ένα νέο πλήγμα για τον ηγέτη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

    Το αυξανόμενο ποσοστό της ανεργίας, η λαϊκή οργή για την αυστηρή φορολογία και η πόλωση στους κόλπους της κυβέρνησης και του Σοσιαλιστικού κόμματος έχουν καταποντίσει τη δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου στο χαμηλότερο μέχρι σήμερα επίπεδο μετά την εκλογή του τον περασμένο Μάιο.

    Το 76% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro και του τηλεοπτικού δικτύου LCP, απάντησαν ότι δεν θεωρούν τον Ολάντ κάποιον που τηρεί τις δεσμεύσεις του, ενώ το 68% τον θεωρούν ικανό.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [12] Αμφίβολος ο Πικέ για το ντέρμπι με τη Ρεάλ

    Σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση της αμυντικής γραμμής της Μπαρτσελόνα, αντιμετωπίζει ο Τίτο Βιλανόβα ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

    Ο Ζεράρ Πικέ έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό, δεν κατάφερε χθες να προπονηθεί και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο ντέρμπι στο «Καμπ Νου».

    Ο Ισπανός διεθνής αμυντικός υποβλήθηκε σε εξετάσεις που δεν έδειξαν κάτι το σοβαρό, αλλά το ιατρικό επιτελείο των «μπλαουγκράνα» ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή του θα αποφασιστεί από τον προπονητή, Τίτο Βιλανόβα, θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

    [13] Παραμένει στη 13η θέση η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κατάταξη της UEFA

    Η ισοπαλία του Ολυμπιακού στη Λισαβόνα με την Μπενφίκα (1-1), στο πλαίσιο των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ, έδωσε στην Ελλάδα κι άλλους βαθμούς και μειώθηκε η διαφορά από την Ελβετία στην ευρωπαϊκή κατάταξη της UEFA.

    Η Ελλάδα παραμένει στη 13η θέση της σχετικής κατάταξης και στόχος είναι η 12η θέση για να μην χαθεί για τον πρωταθλητή η απευθείας πρόκριση στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ από τη σεζόν 2015/16. Οι πρώτες 20 χώρες στην κατάταξη της UEFA και ο αριθμός των ομάδων με τις οποίες συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν ως εξής:

    1. Ισπανία 81.713 (7/7)

    2. Αγγλία 75.177 (7/7)

    3. Γερμανία 73.212 (6/7)

    4. Ιταλία 58.438 (5/6)

    5. Πορτογαλία 55.966 (5/6)

    6. Γαλλία 51.500 (4/6)

    7. Ρωσία 41.998 (5/6)

    8. Ολλανδία 40.812 (3/6)

    9. Ουκρανία 36.799 (4/6)

    10. Βέλγιο 33.900 (4/5)

    11. Τουρκία 31.200 (3/5)

    12. Ελβετία 30.425 (4/5)

    13. Ελλάδα 30.200 (2/5)

    14. Αυστρία 26.925 (3/5)

    15. Ρουμανία 26.507 (2/4)

    16. Τσεχία 26.350 (2/4)

    17. Ισραήλ 24.625 (2/4)

    18. Κύπρος 22.250 (2/4)

    19. Δανία 19.500 (2/5)

    20. Κροατία 18.625 (2/4)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 October 2013 - 10:30:31 UTC