Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ενρίκο Λέττα στην Ρώμη
  • [02] Ελεύθερος με όρους ο επιστάτης στην οικία του Πάλλη
  • [03] Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ασυλίας του Π. Καμμένου
  • [04] Εισαγγελική έρευνα σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου
  • [05] Επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμούς ρομά σε Ζεφύρι και Αχαρνές
  • [06] Προφυλακίστηκε το ζευγάρι των Ρομά για την υπόθεση της Μαρίας
  • [07] Καλά στην υγεία της είναι η μικρή Μαρία, διαβεβαιώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
  • [08] Ε. Λέτα: «Εθνικός εφιάλτης» η ανεργία των νέων

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ενρίκο Λέττα στην Ρώμη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέττα στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.

    Το κύριο θέμα της συνάντησης αφορά το μεταναστευτικό και την αναλυτική του συζήτηση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.Η Ελλάδα και η Ιταλία ζητούν ο χειρισμός του όλου θέματος να είναι κοινός από μέρους όλης της Ένωσης, λαμβάνοντας υπόψη το ιδιαίτερο βάρος που καλούνται να σηκώσουν καθημερινά οι μεσογειακές χώρες-μέλη της ΕΕ.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά και για την ιταλική ανθρωπιστική στρατιωτική αποστολή Mare Nostrum , νότια της Σικελίας, που έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αποτροπή νέων ναυαγίων μεταναστών.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πρωθυπουργοί θα αναφερθούν και στον περαιτέρω συντονισμό της ελληνικής και ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2014.

    [02] Ελεύθερος με όρους ο επιστάτης στην οικία του Πάλλη

    Ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή για διακεκριμένη οπλοκατοχή, ο επιστάτης στην οικία του καταζητούμενου επιχειρηματία Αν. Πάλλη.

    Ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στο σπίτι του επιχειρηματία, κατά τη διάρκεια ελέγχου της Αστυνομίας για παράνομο οπλισμό, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται.

    Σύμφωνα με τη συνήγορο του, ο κατηγορούμενος πήγαινε στο σπίτι του επιχειρηματία ανά περίπου 10 ημέρες για να μαζεύει την αλληλογραφία και λογαριασμούς και να τα δίνει στο δικηγόρο του καταζητούμενου.

    Ο επιστάτης φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν είχε αντιληφθεί καμία ύποπτη δραστηριότητα του -συγκατηγορούμενου του- επιχειρηματία, όπως κάποια παράνομη συναλλαγή ή παράνομο εμπόριο όπλων.

    Επίσης, σε ό,τι αφορά τα κατασχεθέντα συλλεκτικά όπλα, αλλά και τα όπλα της προσωπικής φρουράς του καταζητούμενου επιχειρηματία, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι, εξ' όσων γνωρίζει, αυτά αγοράζονταν κυρίως από τις ΗΠΑ με όλα τα παραστατικά.

    Τέλος ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε αντιληφθεί να είχαν επισκεφθεί ποτέ στελέχη της Χρυσής Αυγής το σπίτι ή το μουσείο του Α. Πάλλη, τον οποίο είπε ότι έχει να δει από τις 19 -20 Ιουλίου.-

    [03] Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ασυλίας του Π. Καμμένου

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους, να "λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα".

    Μετά το συμβάν αυτό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχε δώσει εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

    Μετά τη διενέργεια της έρευνας, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, η οποία καλείται να αποφασίσει αν συντρέχει ή όχι λόγος για την άρση της ασυλίας του κ. Καμμένου, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για την πράξη που φέρεται να τελέστηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και αφορά την παράβαση του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα.

    [04] Εισαγγελική έρευνα σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

    Ποινικές ευθύνες σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελία, εκταμιεύουν κονδύλια του ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι προορίζονται για την εκπαίδευση επιστημονικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά τελικά καταλήγουν στις ?τσέπες' τους, ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

    Παραγγελία για να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση έδωσε στην Οικονομική Αστυνομία ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιoς για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

    Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία γιατρού του παραπάνω νοσοκομείου, οι ελεγχόμενοι υπάλληλοι εισπράττουν το ποσό της επιχορήγησης, χωρίς όμως να κάνουν καμία εκπαίδευση.

    Αντί αυτού, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, εξασφαλίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και παρουσιάζουν ότι μετεκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό.

    Όπως έγινε γνωστό, τα χρηματικά ποσά προέρχονται από εργοδοτικές εισφορές για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση και τα διαχειρίζεται ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

    [05] Επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμούς ρομά σε Ζεφύρι και Αχαρνές

    Εννέα συλλήψεις προέκυψαν από τις 105 προσαγωγές που έγιναν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στους καταυλισμούς ρομά στο Ζεφύρι και στην Αυλίδα Αχαρνών Αττικής.

    Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση, όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, εντάσσεται στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό, που έχει στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και «την αντιμετώπιση προβλημάτων, που έχουν σχέση με τις τοπικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες στις συγκεκριμένες περιοχές».

    Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας σε καταυλισμούς ρομά σε όλη την Ελλάδα, ανέρχονται συνολικά σε 1.131, από τις οποίες οι 609 ήταν στην Αττική, μέσα στο εννιάμηνο του 2013. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών συνελήφθησαν συνολικά 1.305 άτομα, μεταξύ των οποίων και το ζευγάρι στα Φάρσαλα, όπου βρέθηκε το τετράχρονο κοριτσάκι.

    Στη σημερινή αστυνομική επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, συμμετείχαν 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, με τη συνδρομή εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διερευνήθηκαν θέματα από όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλάμβαναν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους.

    [06] Προφυλακίστηκε το ζευγάρι των Ρομά για την υπόθεση της Μαρίας

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι, που εμφανίζονταν ως γονείς του 5χρονου κοριτσιού, που εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Ο 39χρονος και η 40χρονη σύντροφός του κατηγορούνται για απαγωγή ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και ο 39χρονος στις φυλακές Λάρισας.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δήλωσαν ότι σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις και ότι σέβονται την απόφαση της Δικαιοσύνης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι όταν ο Βούλγαρος, Ρομά μαζί με τη φυσική μητέρα της μικρής παρουσιάστηκαν στην οικογένεια του, προκειμένου να δώσουν το παιδί, ο ίδιος απουσίαζε και όταν 15 ημέρες μετά επέστρεψε, βρήκε το παιδί στο σπίτι. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου που διατηρεί, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντρφός του ισχυρίστηκε ότι το είχε αγαπήσει και και έτσι το παιδί παρέμεινε στην οικογένεια.

    [07] Καλά στην υγεία της είναι η μικρή Μαρία, διαβεβαιώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

    «Η μικρή βρίσκεται στο νοσοκομείο, κάνει τις ιατρικές εξετάσεις της έπειτα από εισαγγελική εντολή και είναι πολύ καλά στην υγεία της» δηλώνουν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ οι αρμόδιοι του «Χαμόγελου του Παιδιού», για τη μικρή Μαρία, τονίζοντας πως σύντομα θα βρίσκεται σε κάποιο από τα σπίτια της οργάνωσης.

    Οι τηλεφωνικές γραμμές του «Χαμόγελου του Παιδιού» έχουν λάβει χιλιάδες κλήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο από όλο τον κόσμο. Εξάλλου, μέσα από τα δίκτυα κοινωνικήςδικτύωσης πολίτες από την Ελλάδα και από άλλες χώρες του εξωτερικού δίνουν πληροφορίες που προωθούνται στις αρμόδιες Αρχές, αξιολογούνται κι ελέγχονται, ώστε να βρεθεί η οικογένεια του κοριτσιού.

    Εξάλλου, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», το κοριτσάκι είναι 5 ή 6 ετών, σύμφωνα με την οδοντιατρική εξέταση που της έγινε, ενώ οι έρευνες για την ανεύρεση των βιολογικών γονιών του μικρού κοριτσιού να συνεχίζονται.

    [08] Ε. Λέτα: «Εθνικός εφιάλτης» η ανεργία των νέων

    Στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων στάθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα μιλώντας σήμερα σε μια ημερίδα της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria.

    «Η ανεργία των νέων είναι ο εθνικός μας εφιάλτης διότι τα ποσοστά παραπέμπουν σε μια χώρα που δεν έχει μέλλον» σημείωσε ο κεντροαριστερός Λέτα και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην λεγόμενη «ψηφιακή ατζέντα» διότι «το μέλλον των επιχειρήσεων εξαρτάται από την ψηφιακή τεχνολογία, το διεθνές βεληνεκές τους και την δυνατότητα να παράγουν καινοτομία».

    «Το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορεί να συμβάλει είτε να υπάρξει ουσιαστική στροφή, ή να ενταφιαστούν καίριας σημασίας ζητήματα» σημείωσε ακόμη ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Ωστόσο η κυβέρνηση του Λέτα επικρίνεται έντονα από τα ιταλικά συνδικάτα μετά την παρουσίαση του προϋπολογισμού της για το 2014. Αφού ανακοίνωσαν επίσημα τα σχέδιά τους να κηρύξουν τετράωρη στάση εργασίας μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων Cgil, Cisl και Uil κάλεσαν τη βουλή να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό -που όπως αποκαλύπτεται προβλέπει τελικά περικοπές και στον τομέα της δημόσιας υγείας.

    «Ο προϋπολογισμός πρέπει να έχει ως κύριο αντικείμενο και επιδίωξη την αύξηση της απασχόλησης», επισήμανε η Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντσι υπογράμμισε ότι «ο προϋπολογισμός του ιταλικού δημοσίου για το 2014 θα έπρεπε να έχει καταρτιστεί με περισσότερο θάρρος, αρχίζοντας από την μείωση του κόστους εργασίας για να μπορέσει να δοθεί πραγματική ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 October 2013 - 16:30:21 UTC