Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίωρη στάση εργασίας αύριο στους ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής
  • [02] Στη Eurobank Properties το χαρτοφυλάκιο 14 ακινήτων τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη
  • [03] Ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος για τόνωση της αγοράς, από 1η έως 9 Νοεμβρίου
  • [04] Οι αμερικανικές αρχές σχεδιάζουν την επιβολή προστίμου 6 δισ. δολαρίων στην Bank of America
  • [05] «Οι αποκαλύψεις για κατασκοπευτικές δραστηριότητες της NSA στη Γαλλία "απαιτούν εξηγήσεις"»
  • [06] Le Monde: Ευρείας κλίμακας παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών Γάλλων από την NSA
  • [07] Γιόγκα για τυφλούς με τη βοήθεια πρωτοποριακού προγράμματος λογισμικού
  • [08] Σε κατάσταση συναγερμού η κινεζική πόλη Χαρμπίν εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  • [09] Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη μετεωρολογία το απόγευμα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου

  • [01] Τρίωρη στάση εργασίας αύριο στους ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής

    Σε τρίωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία των «μαραθωνοδρόμων» σχολικών φυλάκων που φθάνουν αύριο το πρωί στην Αθήνα.

    Η πορεία των σχολικών φυλάκων ξεκίνησε με τα πόδια στις 28 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης» και τελικό προορισμό την Αθήνα.

    Σήμερα το πρωί φθάνουν στον Τύμβο του Μαραθώνα και αύριο το πρωί αναμένονται στην Αθήνα. Η άφιξή τους θα συνδυασθεί με πορεία προς το Σύνταγμα, που θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί μπροστά από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και θα ολοκληρωθεί στη Βουλή. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και στην πορεία, προκειμένου «να σταλεί μήνυμα κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων».

    [02] Στη Eurobank Properties το χαρτοφυλάκιο 14 ακινήτων τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη

    Τον επιλεγέντα επενδυτή για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) του Δημοσίου τα οποία θα εκμισθωθούν στο ελληνικό δημόσιο για 20 έτη, αποτελεί η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε περίπου 189.000 τμ, εκ των οποίων περίπου 136.000 τμ αντιστοιχούν στην ανωδομή και περίπου 53.000 τμ σε υπόγειους χώρους. Τα κυριότερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου στεγάζουν:

    - Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι.

    - Το Υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι.

    - Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί.

    - Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Eurobank Properties ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ, ετησίως αναπροσαρμοζόμενα.

    Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται περί το τέλος του έτους και θα συμβάλει στην περαιτέρω διασπορά του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Eurobank Properties.

    [03] Ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος για τόνωση της αγοράς, από 1η έως 9 Νοεμβρίου

    Την 1η Νοεμβρίου 2013 ξεκινά η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013.

    Η ΕΣΕΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013 αυτή θα είναι η πρώτη εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων «mid-season sales» και υπενθυμίζει σε εμπόρους και καταναλωτές ότι κατά τον νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο.

    [04] Οι αμερικανικές αρχές σχεδιάζουν την επιβολή προστίμου 6 δισ. δολαρίων στην Bank of America

    Οι αμερικανικές αρχές στεγαστικής πίστης σχεδιάζουν να επιβάλουν πρόστιμο μεγαλύτερο από 6 δις. δολάρια στην τράπεζα Bank of America για παραπλανητικές πωλήσεις τιτλοποιημένων ομολόγων κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής ανόδου της αγοράς ακινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας των Financial Times, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ομοσπονδιακή Αρχή Στεγαστικής Χρηματοδότησης (Federal Housing Finance Agency, FHFA) θέλει να επιβάλει το πρόστιμο για λογαριασμό των κρατικά χρηματοδοτούμενων ιδρυμάτων Fannie Mae και Freddie Mac, τα οποία στηρίζουν περίπου τα μισά από τα υφιστάμενα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ.

    Η στεγαστική τράπεζα Countrywide Financial Corp, την οποία αγόρασε η Bank of America τον Ιούλιο του 2008, τής έχει κοστίσει περισσότερο από 40 δις. δολάρια σε δαπάνες από δικαστικές αγωγές και άλλες επιβαρύνσεις που σχετίζονται με τα προβληματικά της στεγαστικά δάνεια (subprime mortgages). Η τράπεζα έχει προβλέψει επιπλέον 300 εκατ. δολάρια για δαπάνες από αγωγές στο τελευταίο τρίμηνο.

    [05] «Οι αποκαλύψεις για κατασκοπευτικές δραστηριότητες της NSA στη Γαλλία "απαιτούν εξηγήσεις"»

    Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) κατέγραφε τεράστιο αριθμό τηλεφωνικών επικοινωνιών Γάλλων πολιτών προκαλούν "σοκ" και "απαιτούν εξηγήσεις", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στο τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde, οι οποίες προέρχονται από τα στοιχεία του πρώην συνεργάτη της CIA Εντουαρντ Σνόουντεν, σε διάστημα δέκα ημερών, από τις 10 Δεκεμβρίου 2012 και τις 8 Ιανουαρίου 2013, 70,3 εκατομμύρια καταγραφές δεδομένων τηλεφωνικών επικοινωνιών γάλλων πολιτών πραγματοποιήθηκαν από την NSA.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] Le Monde: Ευρείας κλίμακας παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών Γάλλων από την NSA

    Οι τηλεπικοινωνίες των Γάλλων πολιτών παρακολουθούνταν μαζικά από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Le Monde επικαλούμενη τις πληροφορίες για τα μυστικά προγράμματα παρακολούθησης που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην τεχνικός της Υπηρεσίας Εντουαρντ Σνόουντεν.

    Σύμφωνα με τα έγγραφα που απέσπασε από την βάση δεδομένων της NSA ο πρώην αναλυτής, οι τηλεφωνικές συνομιλίες γάλλων πολιτών παρακολουθούνταν ευρέως. Η εφημερίδα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα έγγραφα αυτά, στα οποία περιγράφονται οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την παραβίαση απόρρητων πληροφοριών ή απλά των προσωπικών δεδομένων του γαλλικού λαού. Κάποια στοιχεία από τις πληροφορίες σχετικά με αυτές τις υποκλοπές έχουν αναφερθεί τόσο σε δημοσιεύματα του γερμανικού Der Speigel, όσο και της βρετανικής The Guardian, αλλά κάποια άλλα δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

    Ανάμεσα στα χιλιάδες έγγραφα που απέσπασε ο Σνόουντεν από την NSA, υπάρχει κι ένα γράφημα το οποίο περιγράφει το εύρος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και υποκλοπών που πραγματοποιούνταν στη Γαλλία. Από αυτό προκύπτει ότι σε ένα διάστημα 30 ημερών, από τις 10 Δεκεμβρίου του 2012 ως τις 8 Ιανουαρίου του 2013, 70,3 εκατομμύρια καταγραφές τηλεφωνικών δεδομένων πραγματοποιήθηκαν από την NSA.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    Διαβάστε επίσης:

    Μανουέλ Βαλς: «Οι αποκαλύψεις για κατασκοπευτικές δραστηριότητες της NSA στη Γαλλία "απαιτούν εξηγήσεις"»

    [07] Γιόγκα για τυφλούς με τη βοήθεια πρωτοποριακού προγράμματος λογισμικού

    Σ' ένα τυπικό μάθημα γιόγκα, οι ασκούμενοι παρακολουθούν τον δάσκαλό τους και μαθαίνουν πώς να διορθώνουν τη στάση του σώματός τους για να εκτελέσουν σωστά μια άσκηση. Τι γίνεται όμως αν ο μαθητής είναι μερικά ή ολικά τυφλός, αδυνατώντας να δει τι ακριβώς πρέπει να κάνει; Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών της επιστήμης των υπολογιστών δημιούργησε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις του τυφλού μαθητή και παράλληλα του εξηγεί με λόγια τι πρέπει να διορθώσει στη στάση του.

    Το πρόγραμμα, με την ονομασία "Eyes-Free Yoga" (Γιόγκα χωρίς την ανάγκη των ματιών), δημιουργήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής την μηχανικό λογισμικού Κάιλ Ρέκτορ και παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο υπολογιστών SIGACCESS στις ΗΠΑ.

    Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την κάμερα και το λογισμικό του Microsoft Kinect, ώστε να καταγράφει τις κινήσεις του σώματος και, στη συνέχεια, να παρέχει μέσω των ηχείων προφορικές οδηγίες σε πραγματικό χρόνο, ώστε ο ασκούμενος να προσαρμόζει τα χέρια, τα πόδια, το λαιμό, την πλάτη του κλπ. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα «βλέπει» τον τυφλό μαθητή της γιόγκα να κάνει κάτι λάθος και του λέει αμέσως «στρίψε τους ώμους σου αριστερά» ή «σκύψε προς το πλάι και αριστερά».

    Στην ουσία, το πρόγραμμα δημιουργεί έναν εικονικό «δάσκαλο» γιόγκα, επιτρέποντας στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να αλληλεπιδρούν μαζί του την ώρα των ασκήσεων. Για κάθε μία από τις συνήθεις στάσεις της γιόγκα, το πρόγραμμα διαθέτει περίπου 30 προφορικές οδηγίες διόρθωσης και βελτίωσης.

    [08] Σε κατάσταση συναγερμού η κινεζική πόλη Χαρμπίν εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

    Προβλήματα σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της βορειοανατολικής Κίνας, την Χαρμπίν, προκάλεσε σήμερα το αποπνικτικό νέφος από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας οδηγώντας τις αρχές στο κλείσιμο των σχολείων και του αεροδρομίου, αλλά και σε ρυθμίσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πρώτη μεγάλη κρίση ατμοσφαιρικής ρύπανσης για τον φετινό χειμώνα στη χώρα.

    Ο δείκτης μέτρησης συγκεντρώσεως αιωρουμένων σωματιδίων ΡΜ2,5, δηλαδή μικροσωματίδια με διάμετρο 2,5 μικρόμετρα, έφθασε σε κάποια τμήματα της Χαρμπίν, πρωτεύουσας της βορειοανατολικής επαρχίας Χεϊλονγκσιάνγκ με πληθυσμό περίπου 11 εκατομμύρια κατοίκους, στα 1.000. Επίπεδο άνω του 300 θεωρείται επικίνδυνο, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει ως επιτρεπτό καθημερινό όριο όχι μεγαλύτερο του 20.

    Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το νέφος οδήγησε σήμερα στο κλείσιμο όλων των δημοτικών και των γυμνασίων της πόλης, αλλά του αεροδρομίου και στην ματαίωση των δρομολογίων ορισμένων λεωφορείων. Ανθρωποι και κτίρια έχουν μεταβληθεί σε ακαθόριστες σκιές και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων που θα παραβιάσουν σήμερα τους σηματοδότες δεν θα διωχθούν, αφού δεν διακρίνεται η διαφορά των χρωμάτων. Το πρακτορείο αναφέρει ως αιτία του συναγερμού το γεγονός ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα που άναψε η θέρμανση στην πόλη για τον χειμώνα. Η ορατότητα μειώθηκε στα δέκα μέτρα, ενώ το νέφος αναμένεται να παραμείνει στην πόλη για το επόμενο 24ωρο.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [09] Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη μετεωρολογία το απόγευμα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    Η παρατήρηση και η πρόγνωση του καιρού, καθώς και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αποτελούν το αντικείμενο εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν σήμερα το απόγευμα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, η Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (ΕΜΤΕ), το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

    Η αφιερωμένη στην Μετεωρολογία εκδήλωση (με ελεύθερη είσοδο) απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά μετεωρολογικά όργανα, να μάθουν πώς λειτουργούν, να μιλήσουν με τους επιστήμονες που ασχολούνται με την πρόγνωση του καιρού και να ενημερωθούν για τον καθοριστικό ρόλο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην αποσταθεροποίηση του κλίματος.

    Μεταξύ άλλων οι επισκέπτες θα δουν θερμόμετρα και θερμογράφους (για την μέτρηση της θερμοκρασίας του αέρα) υγρογράφους (για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής υγρασίας), ανεμόμετρα (για την μέτρηση της έντασης του ανέμου), ανεμοδείκτες (για την μέτρηση της διεύθυνσης του ανέμου), ηλιογράφους (για την μέτρηση της ηλιοφάνειας), πυρανόμετρα και πυρηλιόμετρα (για την μέτρηση της ολικής, διάχυτης και άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας). Επίσης, θα δουν από κοντά φορητούς μετεωρολογικούς σταθμούς, μετεωρολογικό κλωβό, καθώς και μετεωρολογικό μπαλόνι με ραδιοβολίδα για την μέτρηση των μετεωρολογικών στοιχείων καθ? ύψος στην ατμόσφαιρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 October 2013 - 8:30:21 UTC