Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εύσημα Δένδια στην ΕΛΑΣ
  • [02] Παιδική παράσταση στον Άγιο Παντελεήμονα με την επίβλεψη των ΜΑΤ

  • [01] Εύσημα Δένδια στην ΕΛΑΣ

    Για επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, με αφορμή τον εορτασμό της "Ημέρας της Αστυνομίας".

    Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει «μία αβυσσαλέα δυσαναλογία ανάμεσα σε αυτό που η ελληνική κοινωνία παρέχει ως μισθό στις γυναίκες και στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε σχέση με ό,τι ζητά και λαμβάνει από αυτούς. Αυτό το οποίο πετύχατε τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες είναι εντυπωσιακό», είπε απευθυνόμενος προς τα στελέχη του Σώματος.

    Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο και για αυτοκάθαρση της αστυνομίας, όπως την αποκάλεσε χαρακτηριστικά. «Έχετε ξεκινήσει μία βαθιά προσπάθεια αυτοκάθαρσης μέσα από τα δικά σας θεσμικά όργανα, ώστε να αποβληθούν του Σώματος οι ελάχιστοι παραβατικοί επίορκοι, οι οποίοι υπό την προκάλυψη του νεοναζιστικού φαινομένου σπιλώνουν την εικόνα και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας», επισήμανε ο κ. Δένδιας.

    [02] Παιδική παράσταση στον Άγιο Παντελεήμονα με την επίβλεψη των ΜΑΤ

    Την θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη», της Ρεγγίνας Καπετανάκη και του Βασίλη Ρίσβα ανέβασε το μεσημέρι στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα το παιδικό θέατρο του Νέου Κόσμου,το οποίο συμμετέχει στις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις αυτό τον καιρό στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

    Την πρωτοβουλία στήριξαν ο Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο, η δημοτική παράταξη του δήμου Αθηναίων Ανοιχτή Πόλη και η Κίνηση Κατοίκων του6ου δημοτικού διαμερίσματος.

    Κάτω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις,οι μικροί θεατές μαζί με τους γονείς τους παρακολούθησαν μια παράσταση που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής, αλλά και στα παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία πριν παραδοθεί στη βαρβαρότητα. «Να ευχαριστήσετε τους γονείς σας που δεν φοβήθηκαν να σας φέρουν σήμερα εδώ», είπε στο τέλος ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος προσθέτοντας «Η βία αντιμετωπίζεται μόνο με παιδεία και πολιτισμό».«Ας γεμίσει η πλατεία με παιδιά και γονείς που θα δουν την παράσταση, κι ας είναι αυτό ένα βήμα για να ανοίξει σύντομα η παιδική χαρά και να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στη γειτονιά» έγραφε η ανακοίνωση του θεάτρου.Η παράσταση ανεβαίνει εδώ και χρόνια από την κινητή μονάδα θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 October 2013 - 14:30:20 UTC