Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Είτε με "κούρεμα" του χρέους, είτε χωρίς "κούρεμα", πάλι θα την πληρώσει ο λαός
  • [02] "Η Σαουδική Αραβία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την απόφασή της"
  • [03] Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε μια τράπεζα στο Παρίσι
  • [04] Ποδαρικό με νίκη για τους πρωταθλητές Ευρώπης

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Είτε με "κούρεμα" του χρέους, είτε χωρίς "κούρεμα", πάλι θα την πληρώσει ο λαός

    «Τόσο η πρόταση της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα και προς τους εταίρους τους για κάποια διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους, όσο και το κούρεμα του χρέους, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι η πρόταση του ΔΝΤ, των ΗΠΑ, οδηγούν σε αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ρ/σ «Ράδιο Ελλάς Μελβούρνης».

    «Όσο και να μειωθεί το δημόσιο χρέος, είτε με κούρεμα, είτε χωρίς κούρεμα με επιμήκυνσή του, πάλι θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος ερωτηθείς για τη δημιουργία της Λαϊκής Συμμαχίας, είπε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε σχήματα του παρελθόντος «δεξιοί, κεντρώοι, μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί» που αποπροσανατολίζουν και διχάζουν, αλλά θεωρεί ότι «ο μοναδικός διαχωρισμός, αλλά και η ενοποιητική γραμμή, που πρέπει να δένει αυτή τη Λαϊκή Συμμαχία είναι τι είναι ο καθένας ταξικά, δηλαδή, αν είναι εργάτης, αν είναι επαγγελματοβιοτέχνης, αν είναι φτωχός αγρότης, αν είναι νέος, γυναίκα από τις λαϊκές οικογένειες».

    [02] "Η Σαουδική Αραβία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την απόφασή της"

    Η Σαουδική Αραβία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα την απόφασή της να μην καταλάβει την έδρα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν.

    Η πιθανή αντικατάσταση της Σαουδικής Αραβίας «είναι μια απόφαση την οποία θα λάβουν τα κράτη μέλη», πρόσθεσε ο Μπαν, όμως σημείωσε ότι ο ΟΗΕ «δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για το θέμα».

    Η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε σήμερα να καταλάβει την έδρα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μια απόφαση χωρίς προηγούμενο, με στόχο να διαμαρτυρηθεί για την «ανικανότητα» του οργάνου αυτού, κυρίως όσον αφορά την αντιμετώπιση της συριακής κρίσης.

    Απαντώντας στις επικρίσεις της Σαουδικής Αραβίας, ο Μπαν υπογράμμισε ότι ο ΟΗΕ επιθυμεί «να συνεργαστεί στενά με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για να αντιμετωπίσει τις σημαντικές προκλήσεις». Ο ίδιος αναφέρθηκε «στον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, την παροχή βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό ώστε να δημιουργήσει ένα βιώσιμο κράτος, την παροχή βοήθειας στη μεταβατική διαδικασία στην Υεμένη, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων».

    [03] Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε μια τράπεζα στο Παρίσι

    Ο ένοπλος που είχε εισβάλει το απόγευμα σήμερα στο υποκατάστημα μιας τράπεζας στο Παρίσι παραδόθηκε στις αρχές αφού άφησε ελεύθερους, τον έναν μετά τον άλλο, τους τέσσερις ομήρους που κρατούσε, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

    Ο δράστης παραδόθηκε μετά τις διαπραγματεύσεις που είχε με αστυνομικούς. Βγήκε από το κτίριο με τα χέρια ψηλά, διπλωμένα πίσω από το κεφάλι του και συνελήφθη αμέσως, δήλωσε ο διευθυντής της δικαστικής αστυνομίας Κριστιάν Φλασκ.

    Σύμφωνα με τον Φλασκ ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της περιοχής. Είχε στην κατοχή του ένα περίστροφο και ένα δακρυγόνο και φέρεται να ζητούσε να του παραχωρήσουν οι αρχές μια στέγη για τον ίδιο και για τον γιο του.

    Όλοι οι πρώην όμηροι είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

    [04] Ποδαρικό με νίκη για τους πρωταθλητές Ευρώπης

    Αποδίδοντας μπάσκετ αξιώσεων στα τελευταία 12 λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός πέτυχε την ανατροπή και μπήκε νικηφόρα στη νέα Ευρωλίγκα.

    Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 69-61 της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΣΕΦ και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πέτγουεϊ (13π.), Σπανούλη (13π.) και Λοτζέσκι (12π.) ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στον 3ο ομίλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 October 2013 - 20:30:23 UTC