Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της
  • [03] Τον Κ. Παπούλια ενημέρωσε ο Αντ. Σαμαράς
  • [04] Ερώτηση 32 βουλευτών της ΝΔ προς τον Π. Καψή, για τη Δημόσια Τηλεόραση
  • [05] Αντίθετη η ΔΟΕ με το «παρουσιολόγιο» των δασκάλων στα σχολεία
  • [06] Χαμηλό τιμολόγιο ρεύματος για τους φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο

    Την κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ως μόνο τρόπο ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, πρότεινε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΊ.

    Σχετικά με τις επιχειρήσεις που φεύγουν στο εξωτερικό, ανέφερε ότι φεύγουν γιατί έχουν υψηλή κερδοφορία αλλού και πρόσθεσε ότι «σίγουρα είμαστε μπροστά σε ένα πακέτο νέων μέτρων», σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση ζητά διευκόλυνση για να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να λύσει κάποια ζητήματα του δημοσιονομικού κενού που υπάρχει.

    Ο Δημ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η πρόταση του ΚΚΕ μιλά για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού και αυτό είναι η διαχωριστική γραμμή από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι προτάσεις των οποίων είναι «εντός των τειχών» και οδηγούν σε αντιλαϊκά μέτρα.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της

    «Η κυβέρνηση που νομίζει ότι πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες, καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η έκδηλη αποτυχία του προγράμματος σε όλους τους στόχους, που αυτό έχει θέσει, συνεπάγεται τη λήψη νέων μνημονιακών μέτρων, που γκρεμίζουν συθέμελα το success story του πρωτογενούς πλεονάσματος.

    Σημειώνει, επίσης, ότι η απάντηση στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της και τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

    [03] Τον Κ. Παπούλια ενημέρωσε ο Αντ. Σαμαράς

    Ολοκληρώθηκεη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τα ταξίδια του σε ΗΠΑ και Ισραήλ, καθώς επίσης και για θέματα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    [04] Ερώτηση 32 βουλευτών της ΝΔ προς τον Π. Καψή, για τη Δημόσια Τηλεόραση

    Ερώτηση προς τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή σχετικά με τις προθέσεις και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει, ώστε, όπως σημειώνουν, να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατέθεσαν 32 βουλευτές της ΝΔ.

    Πρώτος υπογράφει την ερώτηση ο Ηλίας Βλαχονιάννης και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τασσούλας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

    [05] Αντίθετη η ΔΟΕ με το «παρουσιολόγιο» των δασκάλων στα σχολεία

    Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση του Βιβλίου Παρουσίας Προσωπικού και του Ατομικού Δελτίου Παρουσίας Προσωπικού εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία που ζητά συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τη διευθέτηση του θέματος.

    «Η προσέλευση και η αποχώρηση των εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες δεν υπήρξε ποτέ ανεξέλεγκτη. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν φοβάται τον οποιοδήποτε έλεγχο, πολύ δε περισσότερο αυτόν που αφορά τη φυσική του παρουσία στα σχολεία. Εξάλλου, η απουσία του εκπαιδευτικού γίνεται άμεσα αισθητή στους μαθητές, στους γονείς και στους συναδέλφους του» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

    Το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου για έλλειψη αυτοκριτικής και τακτικές αιφνιδιασμού, επισημαίνει μια σειρά από προβλήματα του κλάδου και καταλήγει: «Το ΔΣ της ΔΟΕ ζητά άμεση συνάντηση εργασίας μαζί σας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων εκφράζοντας την έκπληξή του αλλά και τη δυσαρέσκειά του διότι μέχρι σήμερα δεν αναλάβατε ως οφείλατε αυτή την πρωτοβουλία ενημέρωσης και συνεργασίας».

    [06] Χαμηλό τιμολόγιο ρεύματος για τους φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο

    Έκπτωση έως 70% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού για τους φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο (προνοιακές υποδομές στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικά συσσίτια κλπ.) θεσπίζεται με το νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τροποποίηση που εισήχθη στο άρθρο 17 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με ειδικό τιμολόγιο σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωφελείς σκοπούς (προνοιακές υποδομές στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικά συσσίτια κλπ.), θα αποτελεί υπηρεσία κοινής ωφέλειας με σκοπό την υποστήριξη των εν λόγω φορέων κοινωφελούς χαρακτήρα που στηρίζουν Ευάλωτους Πελάτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 October 2013 - 14:30:21 UTC