Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Υπερήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Χωρίς οριζόντια μέτρα μπορεί να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό κενό
  • [03] Σκευωρία κατήγγειλαν οι βουλευτές της ΧΑ. Αυτή την ώρα η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας
  • [04] Β. Παπαζάχος: Δεν είναι δυνατόν να γίνει βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη ενός σεισμού
  • [05] Ο δράστης συνελήφθη, αλλά είχε ήδη καταθέσει τη λεία σε άλλη τράπεζα
  • [06] Καταιγίδες πλήττουν από το πρωί περιοχές της Δυτικής Ελλάδας
  • [07] Έγκριση κρατικής ενίσχυσης 134 εκατ. ευρώ για έργα φυσικού αερίου στην Ελλάδα
  • [08] Στο υπ. Οικονομικών ο πρόεδρος του Euro Working Group
  • [09] Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης η σορός του Εριχ Πρίμπκε
  • [10] Δεν αποκλείουν νέες συνομιλίες σε περίπτωση ναυαγίου του "μεγάλου" συνασπισμού οι Πράσινοι
  • [11] Αναβαθμίζονται οι χάρτες της Google

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Υπερήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις

    Την ευκαιρία να διαπιστώσει 'ιδίοις όμμασι' το υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και το άρτιο της εκπαίδευσης των στελεχών της είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος, επιβαίνων της φρεγάτας «Σαλαμίς» παρακολούθησε τη διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής», που διεξήχθη υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες ανοιχτά της Ύδρας, στη νησίδα Δοκό.

    «Αυτή η δύσκολη απαιτητική διακλαδική άσκηση "επιτυχημένη άσκηση" δείχνει το υψηλό φρόνημα, την ετοιμότητα, την αποφασιστικότητα και την αρτιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς μετά το πέρας της άσκησης. «Και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος, μας γεμίζει όλους με υπερηφάνεια» κατέληξε.

    Το σενάριο της διακλαδικής άσκησης «Πυρπολητής» περιελάμβανε ανακατάληψη νήσου. Συμμετείχαν μονάδες του Στόλου, της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και Ειδικές Δυνάμεις.

    Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Χωρίς οριζόντια μέτρα μπορεί να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό κενό

    Το δημοσιονομικό κενό είναι πολύ μικρό και μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς οριζόντια μέτρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα πειστούν από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης. «Έχουμε τα επιχειρήματα, έχουμε τα στοιχεία και πιστεύουμε ότι θα τους πείσουμε για την ορθότητα των ισχυρισμών μας» είπε.

    Αναφερόμενος στο χρηματοδοτικό κενό επισήμανε πως «είναι υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίσουν οι πιστωτές μας».

    [03] Σκευωρία κατήγγειλαν οι βουλευτές της ΧΑ. Αυτή την ώρα η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας

    Μέσα σε λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Από τους βουλευτές για τους οποίους έχει ζητηθεί άρση ασυλίας, το λόγο πήραν μόνο οι κ.κ. Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας.

    Δεν θέλησαν να κάνουν χρήση της δυνατότητας να μιλήσουν οι βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, και Γιώργος Γερμενής. Ειδικά οι κ.κ. Παναγιώταρος και Κασιδιάρης μίλησαν για σκευωρία σε βάρος τους, με τον κ. Κασιδιάρη να ενημερώνει το Σώμα ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία για να μην νομιμοποιήσει την κατάλυση του πολιτεύματος που επιχειρείται με τις διώξεις σε βάρος της ΧΑ.

    Είπαν επίσης ότι η δίωξη της ΧΑ έχει επιβληθεί έξωθεν και ότι δεν ανακόπτεται η δημοσκοπική ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής. Η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Σύμφωνα με το διαβιβαστικό από τους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η άρση ασυλίας ζητείται προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και προκειμένου να κληθούν σε απολογία οι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος, Ε. Μπούκουρας και Γ. Γερμενής. Για τους άλλους τρεις βουλευτές έχει ζητηθεί άρση ασυλίας για παλαιότερες υποθέσεις (επεισόδια έξω από το Χυτήριο, τη Λάρισα, το Ηράκλειο της Κρήτης και για παράνομη κατοχή ραδιοσυχνότητας).

    [04] Β. Παπαζάχος: Δεν είναι δυνατόν να γίνει βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη ενός σεισμού

    Έκκληση στα επιμελητήρια, στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στους ιδιώτες να ελέγξουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, απευθύνει, με συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος.

    Ο κ. Παπαζάχος υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα γίνονται μεγάλοι σεισμοί, εδώ και δέκα περίπου εκατομμύρια χρόνια, δεν θα σταματήσουν να γίνονται και προειδοποιεί ότι, αν δεν ελεγχθούν τα κτίρια και δεν αποκατασταθούν τυχόν βλάβες, υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού.

    Εξάλλου, με αφορμή την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για επικείμενο νέο - ισχυρότερο σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και γενικότερα κατά μήκος του λεγόμενου "Ελληνικού Τόξου", υπογραμμίζει ότι σήμερα δεν είναι δυνατόν να γίνει βραχυπρόθεση πρόγνωση ενός σεισμού και τονίζει ότι σεισμολόγοι και άλλοι επιστήμονεςσ΄ολόκληρο τον κόσμο, αναζήτησαν, επί τρεις και πλέον δεκαετίες, μια μέθοδο άμεσης πρόβλεψης των σεισμών (με παράθυρο χρόνου λίγων ημερών, ή εβδομάδων), αλλά, όπως λέει, απέτυχαν.

    Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο θέμα της έντονης σεισμικής δραστηριότητας, που παρουσιάζει η Ελλάδα, ο κ. Παπαζάχος αναφέρει ότι ολόκληρος ο ελλαδικός χώρος χωρίζεται σε δέκα σεισμογενείς περιοχές, οι οποίες οριοθετούνται μέσα σε ισάριθμους κύκλους.

    «Αυτές τις περιοχές τις γνωρίζουμε ήδη και τις μελετάμε. Προσπαθούμε να μάθουμε αν κάποια απ' αυτές είναι υποψήφια να δώσει μεγάλο σεισμό» λέει. Εξηγεί, μάλιστα, ότι μέσα σ' αυτούς τους σεισμογενείς κύκλους (σεισμογόνες πηγές, είναι η επιστημονική τους ονομασία) υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα σεισμικά ρήγματα, σε σχέση με άλλες περιοχές και οι πιθανότητες εκδήλωσης σεισμών είναι πολύ μεγαλύτερες. Όπως σημειώνει, οι σεισμογενείς αυτοί κύκλοι δεν περιορίζονται μόνο στις γνωστές σεισμογενείς περιοχές (Ιόνιο, Κορινθιακός, Νότιο Αιγαίο, κ.α), αλλά μέσα σ' αυτούς συμπεριλαμβάνονται και περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, γεγονός που εξηγεί μεγάλους σεισμούς που σημειώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες και στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, για παράδειγμα στους Σοφάδες Θεσσαλίας, 7 Ρίχτερ το 1954 και στην Κοζάνη 6,6 το 1995.

    Υπενθυμίζει ότι ένας σεισμός, της τάξης των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εκδηλώνεται από ένα ρήγμα μήκους 20 περίπου χιλιομέτρων, ενώ τα ρήγματα δεν είναι εξαπλωμένα σ' ολόκληρο το γεωγραφικό χώρο, αλλά, όπως λέει χαρακτηριστικά: όσο μεγαλύτερο είναι ένα ρήγμα τόσο μεγαλύτερος θα είναι ένας επικείμενος σεισμός.

    [05] Ο δράστης συνελήφθη, αλλά είχε ήδη καταθέσει τη λεία σε άλλη τράπεζα

    Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα, ο δράστης της ληστείας που έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στην οδό Κρυστάλλη 7.

    Πρόκειται για έναν 40χρονο Γιαννιώτη, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην επιχείρηση που διατηρεί. Οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν στις εικόνες που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα της Τράπεζας και γρήγορα τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα χρήματα από τη ληστεία δεν βρέθηκαν πάνω του, γιατί είχε προλάβει να τα καταθέσει σε άλλη τράπεζα. Με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [06] Καταιγίδες πλήττουν από το πρωί περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

    Προβλήματα στο Μεσολόγγι, την Πάτρα, τη Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι και οι καταιγίδες που εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί.

    Ειδικότερα, στο Μεσολόγγι λόγω των ισχυρών ανέμων προκλήθηκαν ζημιές στις στέγες παραδοσιακών σπιτιών στην περιοχή Τουρλίδα, που βρίσκεται κοντά στην λιμνοθάλασσα.

    Επίσης, καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων στην περιοχή Περιθώρι.

    Στην Ναύπακτο, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις των παζαριών στην περιοχή Γρίμποβο, καθώς και σε υπαίθριες εγκαταστάσεις καταστημάτων.

    Στην Πάτρα, η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από δέκα κλήσεις για παροχή βοήθειας από πτώσεις δένδρων, ενώ η καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα, κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Στον Πύργο, πλημμύρισαν δρόμοι λόγω της καταιγίδας, χωρίς όμως να προκληθούν περισσότερα προβλήματα.

    Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενίσουν και θα μεταφερθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

    Για αύριο, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν έως το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες.

    [07] Έγκριση κρατικής ενίσχυσης 134 εκατ. ευρώ για έργα φυσικού αερίου στην Ελλάδα

    Την έγκριση κρατικής ενίσχυσης ύψους 134 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ειδικότερα, η Επιτροπή έκρινε ότι η παροχή βοήθειας σε τέσσερα έργα για τη βελτίωση και επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ελλάδα συνάδει με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ. Τα έργα αυτά αποσκοπούν στην αύξηση της ικανότητας μεταφοράς φυσικού αερίου, στη βελτίωση της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ελλάδα και, εμμέσως, στη μείωση των εκπομπών CO2. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ενίσχυση συμβάλλει στην προώθηση των ενεργειακών στόχων της ΕΕ χωρίς να προκαλεί αδικαιολόγητη στρέβλωση του ανταγωνισμού στην εσωτερική αγορά της.

    Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη ενίσχυση θα βοηθήσει την Ελλάδα να επεκτείνει και να ενισχύσει το δίκτυο φυσικού αερίου. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών αερίου και θα ωφεληθούν οι καταναλωτές, χάρη στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας».

    [08] Στο υπ. Οικονομικών ο πρόεδρος του Euro Working Group

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, έχει στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Βασικό αντικείμενο των συζητήσεων είναι οι τέσσερις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ (σχέδιο αναδιάρθρωσης αμυντικών βιομηχανιών και ΛΑΡΚΟ, πρόγραμμα διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων, Κώδικας Δικηγόρων και αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ), καθώς το Euro Working Group είναι αρμόδιο για την καταβολή της δόσης, η οποία, σημειωτέον, εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το κύριο πρόβλημα μεταξύ των τεσσάρων προαπαιτούμενων είναι το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών και, εκτός απροόπτου, αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συνάντησης τίθενται και τα νέα μέτρα τα οποία ζητεί η τρόικα και σύμφωνα με τους δανειστές ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ, και πρέπει να ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.

    Στόχος της ελληνικής πλευράς, είναι μια συμφωνία με τους δανειστές και λύση στο χρηματοδοτικό κενό για το επόμενο έτος, χωρίς «νέα οριζόντια μέτρα».

    [09] Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης η σορός του Εριχ Πρίμπκε

    Η σορός του εγκληματία ναζί Εριχ Πρίμπκε βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης Πράτικα ντι Μάρε και γίνονται επαφές με τη Γερμανία για ενδεχόμενη μεταφοράς της στη γενέτειρά του.

    Η θρησκευτική κηδεία του Εριχ Πρόμπκε χθες κοντά στη Ρώμη διακόπηκε εξαιτίας της παρουσίας νεοναζί.

    Ο περιφερειάρχης της Ρώμης Τζουζέπε Πεκοράρο, ο οποίος ανακοίνωσε χθες τη διακοπή της τελετής που κινδύνευε να μετατραπεί σε νεοναζιστική συγκέντρωση, έδωσε την νύκτα εντολή για τη μεταφορά της σορού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

    "Ελπίζουμε ότι θα επιλύσουμε το θέμα εντός της ημέρας, Υπάρχουν επαφές με τη Γερμανία ... Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να αποφασίσω ούτε για την αποτέφρωση , ούτε για τον τόπο της ταφής, αλλά καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιλύσουμε το ζήτημα με τον πλέον κατάλληλο τρόπο", δήλωσε ο Τζουζέπε Πεκοράρο.

    Από τον θάνατο του Πρίμπκε την Παρασκευή σε ηλικία 100 ετών, ενός από τους υπευθύνους της σφαγής των Αρδεατικών Σπηλαίων το 1944, κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός της σορού του, αφού ούτε η γενέτειρά του στη Γερμανία, ούτε η Αργεντινή, όπου έζησε επί δεκαετίες, ούτε η Ρώμη, όπου καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, την δέχονται.

    [10] Δεν αποκλείουν νέες συνομιλίες σε περίπτωση ναυαγίου του "μεγάλου" συνασπισμού οι Πράσινοι

    Με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα συναντηθούν αύριο Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστές(CSU), στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά και την ανακοίνωση των Πρασίνων ότι οι ίδιοι αποχωρούν από την συζήτηση με την 'Αγγελα Μέρκελ.

    Ο συμπρόεδρος ωστόσο των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, σε συνέντευξή του σήμερα στην Γερμανική Ραδιοφωνία, διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν θα απέρριπτε εκ των προτέρων το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι συνομιλίες με CDU και CSU, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό "μεγάλου" συνασπισμού με το SPD. Αν και πρόκειται απλώς για υπόθεση, θα ήταν ανόητο να απορρίψουμε κάτι τέτοιο από τώρα, δήλωσε ο κ. Έζντεμιρ και πρόσθεσε ότι "στο τέλος ίσως να είναι φυσικό να ξαναμιλήσουμε".

    Στην ίδια γραμμή, η συμπρόεδρος Κλαούντια Ροτ, μιλώντας στο ZDF, τόνισε ότι οι Πράσινοι είναι πρόθυμοι να συζητήσουν, αλλά διευκρίνισε ότι "στην βάση των δύο πολύ εντατικών γύρων συνομιλιών, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια καλή συνεργασία". Όπως τόνισε και ο κ. Έζντεμιρ, οι διαφορές που διαπιστώθηκαν είναι πολύ μεγάλες, ενώ η κυρία Ροτ αναφέρθηκε στα θέματα της ασφάλισης, του κατώτατου μισθού, της ευρωπαϊκής πολιτικής και της ενέργειας που βρίσκονται στην ατζέντα των Πρασίνων.

    Αναλυτές πάντως επισημαίνουν ότι και μόνο η απόφαση των δύο πλευρών να διερευνήσουν πιθανότητες συνεργασίας δημιουργεί σημαντικές προϋποθέσεις για μελλοντική συνεννόηση.

    [11] Αναβαθμίζονται οι χάρτες της Google

    Η αμερικανική εταιρεία Google προχώρησε στην αναβάθμιση των εκδόσεων των χαρτών της και της εφαρμογής YouTube για «έξυπνες» συσκευές που «τρέχουν» με λειτουργικό iOS.

    Συγκεκριμένα, οι χάρτες της Google θα παρέχουν στους χρήστες γρηγορότερη πρόσβαση στην πλοήγηση, ολοκληρωμένη διαδρομή για οχήματα με απεικόνιση των σημείων όπου εντοπίζεται κυκλοφοριακή συμφόρηση, συμβουλές για τους οδηγούς (σε ειδική πλαϊνή «μπάρα») ενώ επιπλέον η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη τόσα στα αραβικά όσο και στα εβραϊκά.

    Οι «ανανεωμένοι» χάρτες της Google για «έξυπνες» συσκευές με λειτουργικό iOS είναι διαθέσιμοι για «κατέβασμα» στο iTunes App Store.

    Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αναβάθμιση της εφαρμογής YouTube για λειτουργικό iOS. Η νέα «ανανεωμένη» εφαρμογή της δημοφιλούς υπηρεσίας ανταλλαγής βίντεο επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν την ποιότητα του οπτικοακουστικού υλικού που επιθυμούν όταν η συσκευή τους είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο Wi-Fi.

    Έως τώρα, η συγκεκριμένη επιλογή δεν ήταν διαθέσιμη στην εφαρμογή.

    Επιμέλεια: Ιω. Ιωαννίδης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 October 2013 - 10:30:26 UTC