Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα πάνε στη Βουλή Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Μάχη κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού
  • [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: "Ανεφάρμοστο" το επίδομα θέρμανσης
  • [04] Στη Θεσσαλονίκη Κ. Παπούλιας και Αντ. Σαμαράς για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου
  • [05] Χαλάει ο καιρός από αύριο
  • [06] Στήριξη των νέων αγροτών με πριμ έως 70.000 ευρώ
  • [07] ECOFIN: "Πράσινο φως" για ενιαίο εποπτικό μηχανισμό των τραπεζών
  • [08] Ξεκίνησε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στη Χρυσή Αυγή

  • [01] Δεν θα πάνε στη Βουλή Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός

    Η εισαγγελέας Πειραιά απέρριψε το αίτημα του προφυλακισμένου γγ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Χρ. Παππά και Ι. Λαγού να παραβρεθούν την Τετάρτη στη Βουλή, στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους.

    Ειδικότερα, οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν υποβάλει αίτημα στη διευθυντήρια των φυλακών Κορυδαλλού για να τους δοθεί η άδεια να μεταβούν αύριο στην Βουλή για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας τους.

    Διευκρινίζεται ότι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγή κατά της αρνητικής απόφασης της εισαγγελέως Πειραιώς στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ο Γ. Ρουπακιάς

    [02] Αντ. Σαμαράς: Μάχη κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού

    Στο μεγάλο έργο και την αποφασιστική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ και με θέμα «Η αναγκαιότητα της Ευρώπης». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού. «Αγαπάμε τη χώρα μας παρά πολύ, για να επιτρέψουμε φαινόμενα όπως ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ ζήτησε να ενισχυθεί η προστασία στα σύνορα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

    Αναφερόμενος στα πολύνεκρα ναυάγια με παράνομους μετανάστες στη Λαμπεντούζα, ο πρωθυπουργός είπε ότι τα περιστατικά αυτά είναι οι καθημερινές τραγωδίες, που ζει η Ελλάδα για χρόνια. «Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία στα σύνορά μας» υπογράμμισε.

    Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι επρόκειτο περί του εθνάρχη που καθιέρωσε τον σύγχρονο κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα τη δεκαετία του ΄70 και του ηγέτη που οδήγησε την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. «Ο Καραμανλής ήταν ένας Ευρωπαίος οραματιστής και το όραμά του σήμερα είναι περισσότερο ισχυρό από ό,τι στην εποχή του» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας πραγματικός Ευρωπαίος οραματιστής, γιατί μαζί με άλλους αρχηγούς κρατών την εποχή εκείνη κατανόησαν τις τεράστιες δυνατότητες της Ενωμένης Ευρώπης».

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα στην Ευρώπη κάνοντας ειδική μνεία στις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων. Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με περισσότερες κοινοτικές πολιτικές, πιο ουσιαστικό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και καθιέρωση ενός σταθερού τραπεζικού συστήματος.

    Εξάλλου, ζήτησε περισσότερη δημοσιονομική συνεργασία, σταθερή νομισματική ένωση, τη δημιουργία περισσότερων κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών και σταθερό φορολογικό περιβάλλον στην Ευρώπη.

    [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: "Ανεφάρμοστο" το επίδομα θέρμανσης

    «Ανεφάρμοστο» χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το επίδομα θέρμανσης, τα κριτήρια για το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ζητούν την εξίσωση στο ένα ευρώ της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ενώ κάνουν λόγο για «πάρτι των λαθρεμπόρων».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, με δήλωσή του υποστήριξε πως η κυβέρνηση «αντί να εξισώσει προς τα κάτω την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης στο ένα ευρώ το λίτρο, συνεχίζει μονότονα να αναμασά σαν καραμέλα το ανεφάρμοστο επίδομα θέρμανσης με αποτέλεσμα να παγώσει ο ελληνικός λαός για άλλον ένα χειμώνα και να κάνουν πάρτι οι λαθρέμποροι».

    [04] Στη Θεσσαλονίκη Κ. Παπούλιας και Αντ. Σαμαράς για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα βρίσκεται στην πόλη από το προσεχές Σάββατο (19/10).

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 25 Οκτωβρίου και θα μείνει μέχρι και τη Δευτέρα 28/10 οπότε και ενώπιον του θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την οποία θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «Όχι».

    Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις αυτές θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη το πρωί της 26ης Οκτωβρίου και να αναχωρήσει για την Αθήνα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

    [05] Χαλάει ο καιρός από αύριο

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αύριο Τετάρτη, και θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, ανακοινώνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων.

    Αναλυτικότερα, από το πρωί της Τετάρτης, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενίσουν και θα μεταφερθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

    Για μεθαύριο, Πέμπτη, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν έως το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες.

    [06] Στήριξη των νέων αγροτών με πριμ έως 70.000 ευρώ

    Προνομιακή υποστήριξη θα έχουν οι νέοι ηλικιακά αγρότες στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς προβλέπεται πριμ πρώτης εγκατάστασης έως και 70.000 ευρώ, αλλά και μια ειδική συμπληρωματική ενίσχυση για τα πρώτα πέντε χρόνια δραστηριότητάς τους πέραν αυτής που αφορά όλους τους γεωργούς.

    Αυτό τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρη, ο Επίτροπος Γεωργίας και Ανάπτυξης Ντατσιάν Τσιόλος, υπογραμμίζοντας πως για πρώτη φορά η ΕΕ διαμορφώνει μια ουσιαστική πολιτική για τους νέους αγρότες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 6% των αγροτών στην Ευρώπη σήμερα είναι κάτω των 40 ετών.

    Ο κ. Τσιόλος επισήμανε ότι παρά τη δύσκολη περίοδο για τα δημοσιονομικά μεγέθη της ΕΕ και τη διεύρυνσή της σε 28 κράτη-μέλη, οι πιστώσεις υπέρ της κοινοτικής πολιτικής κρατήθηκαν σε αρκετά υψηλά επίπεδα και κατέστη εφικτή μια αποτελεσματική κατανομή των πιστώσεων και μεταξύ των κρατών μελών, και μεταξύ περιφερειών, και μεταξύ παραγωγών.

    Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε, ότι οι πιστώσεις που έχουν δοθεί για την επόμενη προγραμματική περίοδο είναι πλέον των 19,7 δισ. ευρώ και υπογράμμισε πως η χώρα έχει ένα μεγάλο δυναμικό σε επίπεδο ποιότητας προϊόντων, που συνεπάγεται σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη. «Απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο δυναμικό εκμετάλλευσης προστιθέμενης αξίας», είπε, «είναι ότι εδώ και μερικές μέρες καταγράψαμε και το 100ο προϊόν με ένδειξη γεωγραφικής προέλευσης, την πιστοποίηση ΠΟΠ και νομίζω πως σε σχέση με το μέγεθος της χώρας, αυτό αποτελεί μια εκπληκτική επίδοση».

    [07] ECOFIN: "Πράσινο φως" για ενιαίο εποπτικό μηχανισμό των τραπεζών

    Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν σήμερα το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός ενιαίου εποπτικού μηχανισμού για τις τράπεζες, που θα τεθεί σε λειτουργία σε ένα έτος, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για μια τραπεζική ένωση, στόχος της οποίας θα είναι να αντιμετωπίζει μελλοντικές κρίσεις.

    "Είμαι πολύ χαρούμενος (. . .) για την υιοθέτηση αυτού του πολύ σημαντικού ενιαίου εποπτικού μηχανισμού (ΕΕΜ), δήλωσε ο Ριμάντας Σάτζιους, ο υπουργός Οικονομικών της Λιθουανίας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο.

    "Γράψαμε ρυθμιστική ιστορία", δήλωσε από την πλευρά του ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών Μισέλ Μπαρνιέ. "Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα: είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης", πρόσθεσε.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας όμως ότι απαιτείται να γίνουν και άλλες ενέργειες για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, όπως η δημιουργία κοινών διαδικασιών για τη στήριξη των αδύναμων τραπεζών.

    [08] Ξεκίνησε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στη Χρυσή Αυγή

    Σε βάθος δωδεκαετίας (από το 2001) ανατρέχει το ΣΔΟΕ, σχετικά με τις δαπάνες και τα έσοδα της Χρυσής Αυγής, κατά τον έλεγχο που ξεκίνησε στα κεντρικά γραφεία του.

    Τέσσερις ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εξοπλισμένοι με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και συνδεδεμένοι με το σύστημα Elenxis, διερευνούν τυχόν παράνομες χρηματοδοτήσεις ή το ενδεχόμενο να υπάρχουν εικονικές συναλλαγές.

    Υπενθυμίζεται ότι με βάση την παραγγελία των ανακριτών που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΣΔΟΕ, θα πρέπει να ελεγχθούν σε βάθος όλα τα οικονομικά του κόμματος.

    Συγκεκριμένα, θα ελεγχθούν το βιβλίο εσόδων?εξόδων που είναι υποχρεωτικό να τηρείται, θα γίνουν έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα ερευνηθούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοί πόροι και εάν υπάρχουν τυχόν παράνομες οικονομικές ενισχύσεις.

    Ο έλεγχος εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος πόθεν έσχες του ΣΔΟΕ στους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 October 2013 - 16:30:24 UTC