Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ από τον Δ. Κουτσούμπα
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή η μοίρα Σαμαρά -Στουρνάρα
  • [03] Οι εξελίξεις στην Ιρλανδία και τις χώρες του Νότου στο Eurogroup
  • [04] Aπήγαγαν μέλη του Ερυθρού Σταυρού στη Συρία

  • [01] Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ από τον Δ. Κουτσούμπα

    Kάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ και για στήριξη της λαϊκής συμμαχίας, απεύθυνε σε πολιτική ομιλία από την Αλεξανδρούπολη ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, επαναλαμβάνοντας πως ο πραγματικός αντίπαλος, είναι η εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.

    Είναι ανάγκη να ανατραπεί το σκηνικό της αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης και του νέου διπολισμού που προσπαθούν να διαμορφώσουν, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας πως σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν τα επιλύσουν τα οξυμμένα προβλήματα, όπως η ανεργία που στους νέους αγγίζει το 60%.

    Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ διότι όπως είπε, «η κριτική του στην κυβέρνηση γίνεται από την ίδια αφετηρία. Όταν μιλάνε για ανάκαμψη εννοούν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Την καπιταλιστική ανάπτυξη, τις καπιταλιστικές επενδύσεις», για να προσθέσει πως «Εάν η ΝΔ μιλάει ξεκάθαρα για ιδιωτικοποιήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ για συμπράξεις του - ούτως ή άλλως εμπορευματοποιημένου δημοσίου τομέα - με ιδιώτες η ουσία δεν αλλάζει. Και ποια είναι η ουσία; Ότι οι επενδύσεις γίνονται για το κέρδος και αυτό το κέρδος βγαίνει μέσα από το ξεζούμισμα του λαού».

    Σε ότι αφορά την Χρυσή Αυγή, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως οι εξελίξεις δεν πρέπει να βάλουν στην άκρη ούτε για λίγο τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες και δεν πρέπει να κρύψουν «κάτω απ το χαλί» τα προβλήματα, τις δυσκολίες για την καθημερινή επιβίωση. Κυρίως όμως - είπε - «δεν πρέπει να μεταθέσουν για αργότερα τη συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει. Ίσα ίσα ο αγώνας για την αντιμετώπιση την απομόνωση το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής, είναι ενταγμένος στον αγώνα για να πάρει ο λαός μας σήμερα ανάσες επιβίωσης αλλά την ίδια στιγμή να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές».

    Ο Γραμματέας του ΚΚΕ ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόνισε ότι επιχειρεί να καλλιεργεί προσδοκίες πως η χώρα περνάει σε ρυθμούς ανάπτυξης αποκρύπτοντας όμως πως αυτού του είδους «η ανάπτυξη θα ?ρθει να πατήσει πάνω στα γερά θεμέλια ενός στέρεου αντεργατικού οικοδομήματος, που γκρέμισε εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα».

    Εδώ στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, επεσήμανε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, αποδεικνύεται πως αυτός ο δρόμος ανάπτυξης είναι στρωμένος με κέρδη και προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο με ανεργία, φτώχεια για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα γιατί αυτή η περιοχή βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις των Περιφερειών της Ευρωζώνης με βάση τους δείκτες ανάπτυξης και το ΑΕΠ. Ταυτόχρονα ο κ. Κουτσούμπας εμφανίσθηκε κατηγορηματικός σε ότι αφορά την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη, λέγοντας ότι, ισοδυναμεί με κλοπή ενός ιδιαίτερα πολύτιμου και μη ανανεώσιμου πόρου στρατηγικής σημασίας, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.

    Η Αλεξανδρούπολη ήταν το απόγευμα ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε την Ξάνθη και μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση, ενώ είχε επαφές με τα Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Σωματείων.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή η μοίρα Σαμαρά -Στουρνάρα

    «Περιττή» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την στήριξη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του οι δύο άνδρες, έχουν δεσμευθεί στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου και η μοίρα τους είναι κοινή.

    Ο μνημονιακότερος των μνημονίων κ. Στουρνάρας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να πείσει κανέναν για τη μη λήψη νέων μέτρων, καθώς ετοιμάζονται νέες περικοπές στις συντάξεις, περαιτέρω συρρίκνωση των τομέων υγείας και εκπαίδευσης καθώς και απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αναξιοπιστία της κυβέρνησης και την αποτυχία του success story.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι η επιμονή της στον υψηλό ΕΦΚ στο πετρέλαιο με τα συνεπακόλουθα τραγικά αποτελέσματα στη θέρμανση των νοικοκυριών, στην ατμοσφαιρική ρύπανση των αστικών περιοχών και στα έσοδα δείχνει και σε αυτή την περίπτωση πόσο παράδοξη και εγκληματική είναι η πιστή εφαρμογή του μνημονίου.

    [03] Οι εξελίξεις στην Ιρλανδία και τις χώρες του Νότου στο Eurogroup

    Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, μετά την ανακοίνωση της Ιρλανδίας ότι θα εξέλθει από το διεθνές δανειακό πρόγραμμά της πριν από τα τέλη του έτους, η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που θα κάνει κάτι τέτοιο.

    Επίσης οι υπουργοί Οικονομικών εκτός από την πρόοδο στην Ιρλανδία, αναμένεται να συζητήσουν και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο, οι οποίες χρηματοδοτούνται επίσης από δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    «Απόψε μπορώ να επιβεβαιώσω πως η Ιρλανδία βρίσκεται καθ΄οδόν προς την έξοδο από τα δάνεια της ΕΕ και του ΔΝΤ στις 15 Δεκεμβρίου. Και δεν θα επιστρέψουμε», δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι στα μέλη του κόμματός του, του Fine Gael, αργά το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την ιρλανδική ραδιοτηλεόραση RTE.

    «Δεν θα σημαίνει πως τελείωσαν τα οικονομικά μας προβλήματα. Ναι, μας περιμένουν ακόμα ευπαθείς καιροί. Υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος να διανύσουμε. Όμως επιτέλους, η εποχή της διάσωσης με δάνεια [bailout] τελείωσε. Η οικονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παρέλθει», πρόσθεσε ο Κένι.

    Η Ιρλανδία πρόκειται να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του 2014 ο οποίος με περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων αξίας 2,5 δισ. ευρώ αναμένεται να είναι ο τελευταίος των «πραγματικά σκληρών» προϋπολογισμών λιτότητας.

    Η χώρα χρειάστηκε να καταρτίσει διαδοχικούς σκληρούς προϋπολογισμούς αφότου ζήτησε διεθνή δανεισμό για να αντιμετωπίσει την τραπεζική και οικονομική κρίση τον Νοέμβριο του 2011.

    [04] Aπήγαγαν μέλη του Ερυθρού Σταυρού στη Συρία

    Ένοπλοι απήγαγαν σήμερα έξι εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό και έναν ντόπιο εθελοντή της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC - ΔΕΕΣ).

    Η ανθρωπιστική οργάνωση δεν έχει καμία επαφή με τους άγνωστους ενόπλους αλλά έκανε έκκληση για την άμεση απελευθέρωση των επτά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ Γιούαν Ουάτσον, αρνούμενος προς το παρόν να αποκαλύψει τις εθνικότητες ή το φύλο των έξι εργαζομένων της ΔΕΕΣ.

    "Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έξι μέλη του προσωπικού της ΔΕΕΣ και ένας εθελοντής της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου έχουν απαχθεί κοντά στην Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία", δήλωσε ο Ουάτσον στη Γενεύη.

    "Καλούμε για την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση αυτής της ομάδας η οποία διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο ? απευθύνουμε την έκκληση αυτή και προς τις δύο πλευρές του μετώπου", είπε.

    Νωρίτερα, συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση για το συμβάν, λέγοντας πως ένοπλοι είχαν απαγάγει τους εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό ανοίγοντας πυρ εναντίον των οχημάτων στα οποία επέβαιναν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 October 2013 - 18:30:24 UTC