Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστου, ύστερα από μήνυση του Π. Καμμένου
  • [02] Ανάληψη ευθύνης, με ανυπόγραφο κείμενο, για τον εμπρησμό στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη
  • [03] Σαράντα δονήσεις ακολούθησαν τον χθεσινό σεισμό στην Κρήτη
  • [04] Πυροβολισμοί με έναν 23χρονο τραυματία, έξω από κλάμπ στο Παγκράτι
  • [05] Η Κρήτη μετρά τις «πληγές» της μετά τον ισχυρό σεισμό

  • [01] Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστου, ύστερα από μήνυση του Π. Καμμένου

    Συνελήφθη στις 8 το πρωί σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, όπου είχε καταλύσει για το Σαββατοκύριακο, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου, ύστερα από μήνυση για κατ΄εξακολούθηση συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου, που υπέβαλε χθες, Σάββατο, σε βάρος του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Όπως έγινε γνωστό η μήνυση αφορά κείμενο του δημοσιογράφου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ - Σαββατοκύριακο», και με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο μηνυόμενος προσήχθη στον εισαγγελέα, απ΄όπου πριν από λίγο αφέθηκε ελεύθερος και θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

    Σε σχετική ανακοίνωση των ΑνΕΛ, γίνεται λόγος περί «ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων για το πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, τα οποία επανειλημμένα έχει καταχωρήσει (σσ. ο δημοσιογράφος) στην εφημερίδα που εργάζεται και για το περιεχόμενό τους έχουν ασκηθεί σε βάρος του τέσσερις αντίστοιχες αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου».

    «Θεωρώ τίτλο τιμής τη μήνυση του Πάνου Καμμένου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων» δήλωσε, αποχωρώντας από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων,ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου.

    [02] Ανάληψη ευθύνης, με ανυπόγραφο κείμενο, για τον εμπρησμό στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

    Κείμενο με ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο οποίο δεν αναφέρεται όνομα οργάνωσης, αναρτήθηκε χθες στον διαδικτυακό ιστότοπο Athens.indymedia.org.

    Ο συντάκτης κάνει εκτενή αναφορά στη «θεωρία των δύο άκρων», τονίζοντας ότι με την θεωρία αυτή το σύστημα έχει σκοπό «να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τους αγωνιστές και τους εν δυνάμει διασαλευτές της έννομης τάξης με τους ναζί», καθώς και «την αδρανοποίηση οποιασδήποτε αντίδρασης, μιας και αυτή αυτομάτως εξομοιώνεται με την υποτιθέμενη προσπάθεια των νεοναζί για ανατροπή του πολιτεύματος».

    Σε ό,τι αφορά την επιλογή του στόχου, το κείμενο αναφέρει ότι στόχος ήταν «οι χειριστές των μαριονετών της Χρυσής Αυγής».

    «Εισήλθαμε στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη στο κέντρο της Αθήνας, γόνου ενός από τα μεγαλύτερα και παραδοσιακά πολιτικά τζάκια της δεξιάς στη χώρα, και αφού διασφαλίσαμε την ασφάλεια του προσωπικού τού γραφείου, το πυρπολήσαμε. Όλα συνεχίζονται...», αναφέρεται στο κείμενο.

    [03] Σαράντα δονήσεις ακολούθησαν τον χθεσινό σεισμό στην Κρήτη

    Το μεγάλο εστιακό βάθος (60 χλμ.) του σεισμού, στα δυτικά των Χανίων χθες το απόγευμα μειώνει τις πιθανότητες μεγάλων και πολλών μετασεισμών, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Μακρόπουλος.

    Όπως σημειώνει, όσο μεγαλύτερο είναι το βάθος ενός σεισμού, τόσο πιο μακριά επεκτείνεται - εξαπλώνεται το κύμα και τόσο μικρότερους και λιγότερους μετασεισμούς προκαλεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και από κατοίκους του Φαλήρου, αν και το επίκεντρό του απέχει 274 χλμ. από την Αθήνα, ενώ συγχρόνως από χθες το μεσημέρι έως σήμερα στις 11 το πρωί σημειώθηκαν 40 μετασεισμοί, εκ των οποίων ο υψηλότερος ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    Σχετικά με το επίμαχο 48ωρο, που «κλείνει» αύριο, Δευτέρα, το απόγευμα, ο κ. Μακρόπουλος εξηγεί ότι διεθνώς έχει αποδειχθεί πως κάθε ώρα που περνά ελαττώνονται οι πιθανότητες για μεγαλύτερο σεισμό. Στο 48ωρο, λοιπόν, οι πιθανότητες εκδήλωσης ισχυρού μετασεισμού θα έχουν μειωθεί κατά 85% κι αυτό θα επιτρέψει μια ασφαλή επιστημονική ανακοίνωση για άμβλυνση του κινδύνου.

    Σχετικά με την περιοχή, όπου εκδηλώθηκε ο σεισμός, ο κ. Μακρόπουλος εξηγεί ότι βρίσκεται στο λεγόμενο «Ελληνικό Τόξο» όπου συγκρούονται οι δύο τεκτονικές πλάτες της Ευρασίας και της Αφρικής. Το τόξο αυτό ξεκινά από τη Λευκάδα, διασχίζει τα νησιά του Ιουνίου, διαπερνά τη δυτική Πελοπόννησο, εκτείνεται στον νότιο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης και ανεβαίνει ανάμεσα από τα Δωδεκάνησα.

    Είναι γεγονός, σημειώνει ο κ. Μακρόπουλος, ότι η περιοχή είναι σεισμολογικά επιβαρυμένη και έχουν συμβεί αρκετά σημαντικοί σεισμοί, με κυριότερο αυτόν του 365 μ.Χ. μεγέθους 8,2 βαθμών και συγχρόνως το μεγαλύτερο τσουνάμι στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

    [04] Πυροβολισμοί με έναν 23χρονο τραυματία, έξω από κλάμπ στο Παγκράτι

    Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα, μεταξύ θαμώνων, έξω από το κλάμπ «Σιδεράδικο», στην οδό Υμηττού 128, στο Παγκράτι.

    Δύο ομάδες συνεπλάκησαν στην είσοδο του κλάμπ και κατά την συμπλοκή ένας πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στον θώρακα 23χρονο, ο οποίος διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς».

    Ο τραυματίας είναι υπάλληλος του κλάμπ, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν προσπάθησε να χωρίσει τους συμπλεκόμενους, ή δέχτηκε «αδέσποτη» σφαίρα.

    Σύμφωνα με τα έως στιγμής στοιχεία, το επεισόδιο ξεκίνησε μέσα στο κλάμπ και συνεχίστηκε στην είσοδο, όπου σημειώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του νεαρού.

    Από την αστυνομία εξετάζεται πολύ σοβαρά, ως κίνητρο της συμπλοκής, να υπήρξαν γηπεδικές διαφορές μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ.

    Στον τόπο του επεισοδίου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που πραγματοποίησαν 10 προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι εξετάζονται στην Ασφάλεια Αττικής.

    [05] Η Κρήτη μετρά τις «πληγές» της μετά τον ισχυρό σεισμό

    Μια ημέρα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, που αναστάτωσε τους κατοίκους της Κρήτης, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν σε καταγραφή των ζημιών, που άφησαν πίσω τους, τα 6.2 Ρίχτερ.

    Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών έκλεισε από το πρωί το φαράγγι της Σαμαριάς, προκειμένου να ελεγχθεί ο δρυμός σε όλο το μήκος της διαδρομής και κυρίως σε σημεία που από χθες αναφέρθηκαν πτώσεις βράχων.

    Κλειστός είναι από το πρωί και ο επαρχιακός δρόμος, που οδηγεί στο Θέρισο σε όλο το μήκος του φαραγγιού, καθώς κρίθηκε σκόπιμο μετά την πτώση ενός μεγάλου βράχου να ελεγχθεί όλο το τμήμα της διαδρομής για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων. Ο έλεγχος γίνεται σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων.

    Από το πρωί ελέγχονται και οι σχολικές μονάδες των Χανίων, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί ζημιές, ενώ συστάθηκαν επιτροπές ανά δήμο, τα μέλων των οποίων θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια.

    Στην περιφερειακή ενότητα Χανίων έχουν αναφερθεί από πολίτες ρήγματα σε κυρίως παλιές οικίες. Οι αναφορές συγκεντρώνονται και θα ακολουθήσουν αυτοψίες από μηχανικούς.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, οι περισσότερες αναφορές έρχονται από την πόλη των Χανίων. Επιπλέον, έχουν αναφερθεί πτώση της μισής οροφής ακατοίκητης οικίας στη συνοικία Χαλέπα και πτώση τοιχίου παλιάς οικίας στην περιοχή των Εννιά Χωριών.

    Οι πολίτες, που διαπιστώνουν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, μπορούν να τις δηλώνουν στα τηλέφωνα 28213-40100, 40101 και 40102.

    Εξάλλου, το μεγάλο εστιακό βάθος (60 χλμ.) του σεισμού, στα δυτικά των Χανίων χθες το απόγευμα μειώνει τις πιθανότητες μεγάλων και πολλών μετασεισμών, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Μακρόπουλος.

    Όπως σημειώνει, όσο μεγαλύτερο είναι το βάθος ενός σεισμού, τόσο πιο μακριά επεκτείνεται - εξαπλώνεται το κύμα και τόσο μικρότερους και λιγότερους μετασεισμούς προκαλεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και από κατοίκους του Φαλήρου, αν και το επίκεντρό του απέχει 274 χλμ. από την Αθήνα, ενώ συγχρόνως από χθες το μεσημέρι έως σήμερα στις 11 το πρωί σημειώθηκαν 40 μετασεισμοί, εκ των οποίων ο υψηλότερος ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    Διαβάστε επίσης:

    Σαράντα δονήσεις ακολούθησαν τον χθεσινό σεισμό στην Κρήτη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 October 2013 - 10:30:24 UTC