Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα της ΝΔ με 1,3% σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Σήμα ποιότητας για τα προϊόντα στην Κεντρική Αγορά Αθηνών
  • [03] Στη Γερουσία το "μπαλάκι" για το οικονομικό αδιέξοδο των ΗΠΑ

  • [01] Προβάδισμα της ΝΔ με 1,3% σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,3% καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

    Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 24,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,8%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8%, η Χρυσή Αυγή 6,3%, η ΔΗΜΑΡ 3%, το ΚΚΕ 5,2%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 1,4% και η Νέα Ελλάδα 1%.

    Στην ερώτηση περί του ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, οι ερωτηθέντες έδωσαν προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά με 45,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκέντρωσε ποσοστό προτίμησης 26,5%, ενώ η ΝΔ καταγράφει 60,8% στην παράσταση νίκης και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 33,7%.

    Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν δικαιολογημένες τις διώξεις του αρχηγού και των στελεχών της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (81,9%), εκτιμούν ότι η δράση της οργάνωσης είναι εγκληματική (76,7%) και θεωρούν ότι η ναζιστική προπαγάνδα πρέπει να διώκεται ποινικά (85,4%).

    Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ενισχυμένος μετά τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής (58,9%) ενώ ικανοποίηση εκφράζουν 51 στους 100 για το θέμα του χειρισμού της υπόθεσης.

    Στην ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων τίθενται υπέρ της αλλαγής στον εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναφέρεται ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

    Σύμφωνα με την έρευνα, τα συμπεράσματα της οποίας συμπίπτουν με την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγή του εκλογικού νόμου, το 67% των ερωτηθέντων τίθεται υπέρ δυο διαφορετικών ψηφοδελτίων -ενός για τους δημάρχους και ενός για τους δημοτικούς συμβούλους.

    Το 76% των ερωτηθέντων επιθυμεί οι δημοτικοί σύμβουλοι να βρίσκονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και να υπάρχει η δυνατότητα να ψηφισθούν πρόσωπα από διαφορετικές παρατάξεις.

    Σύμφωνα με την έρευνα, έξι στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

    [02] Σήμα ποιότητας για τα προϊόντα στην Κεντρική Αγορά Αθηνών

    Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, η διοίκηση προχώρησε στην δημιουργία ενός «Σήματος Ποιότητας» για τα προϊόντα που διακινούνται από και προς τις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών.

    Με αυτό το Σήμα Ποιότητας, θα πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Κεντρική Αγορά Αθηνών και πληρούν τα κριτήρια ιχνηλασιμότητας και του συστήματος ασφάλειας τροφίμων.

    Ο Οργανισμός λειτουργώντας ανταγωνιστικά αλλά και εξωστρεφώς, παρακινεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια που αποσκοπεί στην υπεραξία των δραστηριοποιούμενων εντός της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών επιχειρήσεων.

    [03] Στη Γερουσία το "μπαλάκι" για το οικονομικό αδιέξοδο των ΗΠΑ

    Οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της παράλυσης μέρους του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ και για την αποτροπή μιας στάσης πληρωμών πλέον επικεντρώνονται στις προτάσεις της Γερουσίας, αφού ο Λευκός Οίκος απέρριψε τις ιδέες των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, δήλωσαν οι Ρεπουμπλικάνοι.

    Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία αναμένεται να εμποδίσουν σήμερα την ψήφιση ενός νομοσχεδίου των Δημοκρατικών του προέδρου Μπαράκ Ομπάμ για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ το 2014, δήλωσε υψηλόβαθμος σύμβουλος του Κογκρέσου.

    Ο σύμβουλος είπε πως οι Δημοκρατικοί είναι προετοιμασμένοι να προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν υποστήριξη και να επαναφέρουν το νομοσχέδιο τις ερχόμενες ημέρες. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να εμποδιστεί σήμερα από ένα διαδικαστικό εμπόδιο των Ρεπουμπλικάνων, καθώς χρειάζονται 60 ψήφοι για να περάσει στη εκατονταμελή Γερουσία. Οι Δημοκρατικοί υπερισχύουν στο Σώμα με 54 έδρες έναντι 46.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 October 2013 - 16:30:22 UTC