Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις προφυλακιστέοι για την επίθεση στο Πέραμα
  • [02] Πτώμα νεαρού άνδρα βρέθηκε στη Γαύδο
  • [03] Δύο τραυματίες σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην Πάτρα
  • [04] Μηχανοκίνητα τμήματα και αεροσκάφη επιστρέφουν στις παρελάσεις
  • [05] Αδ. Γεωργιάδης: Απολύσεις μηδέν
  • [06] Τρία επενδυτικά σχήματα για 28 ακίνητα
  • [07] Ιταλία: Νέο ναυάγιο με 200 μετανάστες

  • [01] Τρεις προφυλακιστέοι για την επίθεση στο Πέραμα

    Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τα τρία από τέσσερα άτομα που είχαν αναγνωριστεί από 9 μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε με ρόπαλα τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα.

    Ο ένας από τους τέσσερις αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

    Σημειώνεται ότι ο ένας από τους τρεις προφυλακιστέους έχει ήδη προφυλακιστεί και για άλλη υπόθεση και φέρεται ως πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής του Περάματος.

    Ο συγκεκριμένος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγύπτιων ψαράδων.

    Στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν αναγνωρίζει τα μέλη του ΚΚΕ και δεν γνωρίζει για ποιο λόγο τον κατονομάζουν ως πυρηνάρχη της ΧΑ στο Πέραμα.

    Ο εισαγγελέας στο Πρωτοδικείο Αθηνών τον είχε κρίνει προσωρινά κρατούμενο με το αιτιολογικό ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και ότι ως ηγετικό στέλεχος του πυρήνα Περάματος έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει λοιπά ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης και πως αν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανόν να τελέσει νέα ομοειδή εγκλήματα.

    [02] Πτώμα νεαρού άνδρα βρέθηκε στη Γαύδο

    Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα βρέθηκε αργά το απόγευμα στη Γαύδο.

    Το πτώμα που βρισκόταν σε κατάσταση σήψης, εντόπισε Αυστριακός περιηγητής στην περιοχή των Βατσιανών. Για την ανεύρεση του πτώματος ενημερώθηκαν οι αρχές και το πρωί του Σαββάτου θα φθάσει στο νησί ο ιατροδικαστής για τη διενέργεια αυτοψίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκει στον 31χρονο από την Ιθάκη, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και 4 ημέρες.

    Ο 31χρονος βρισκόταν για διακοπές στο νησί και την εξαφάνιση του είχε δηλώσει στις αρχές η μητέρα του.

    [03] Δύο τραυματίες σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην Πάτρα

    Δύο άτομα τραυματίστηκαν και άλλα τρία συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας στην περιοχή Ψαροφάι της Πάτρας.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια ερευνών που έκαναν στη συγκεκριμένη περιοχή αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, νεαρός Ρομά άρχισε να πυροβολεί μαζί με συγγενείς του εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα.

    Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά ο νεαρός ρομά συνέχιζε να πυροβολεί. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, ο δράστης τραυματίστηκε στο πόδι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

    Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

    [04] Μηχανοκίνητα τμήματα και αεροσκάφη επιστρέφουν στις παρελάσεις

    Έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια, τα μηχανοκίνητα τμήματα καθώς και τα αεροπορικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων θα πλαισιώσουν και πάλι τα πεζοπόρα τμήματα στις παρελάσεις, αρχής γενομένης από την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ.

    Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν οχήματα και αεροσκάφη που θα καλύπτουν αντιπροσωπευτικά το σύνολο των μηχανοκινήτων τμημάτων, καθώς και των ιπτάμενων μέσων που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιανουαρίου 2010 είχε ανακοινωθεί ότι στις παρελάσεις κατά τις εθνικές εορτές θα συμμετάσχουν μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [05] Αδ. Γεωργιάδης: Απολύσεις μηδέν

    «Οι γκρινιάρηδες θα μείνουν πίσω». Με αυτή τη φράση απάντησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στον εκπρόσωπο των συνδικαλιστών του νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα», το οποίο επισκέφθηκε σήμερα.

    Ο υπουργός ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους κατοίκους, που έδειξαν υπομονή, καθώς τους αναστάτωσε -όπως είπε- η διαδικασία της διαθεσιμότητας και προσέθεσε: «Πιστεύω σε διάστημα όχι ανώτερο των δεκαπέντε ημερών, θα παρουσιάσουμε και ένα περαιτέρω σχέδιο αναβαθμίσεως, πέραν των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί, του νοσοκομείου».

    Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ήδη έχει παραδοθεί από το ΑΣΕΠ η ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα αναρτηθούν από το απόγευμα στο site του ΑΣΕΠ και του υπουργείου. «Απολύσεις μηδέν» τόνισε με έμφαση ο κ. Γεωργιάδης και δεσμεύθηκε ότι θα αρχίσουν, αν όχι σήμερα από αύριο, να εκδίδονται οι διαπιστωτικές πράξεις, που σημαίνει ότι από την άλλη εβδομάδα τοποθετούνται όλοι στις νέες τους θέσεις.

    Ανακοίνωσε δε ότι την ερχόμενη βδομάδα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία, ανά ημέρα της διαθεσιμότητας που λήγει σήμερα. Όπως τόνισε «θα δούμε αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας είχε την οποιαδήποτε μεγαλύτερη υπερφόρτωση σε σχέση με πέρυσι, τις ίδιες ημέρες, λόγω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας».

    [06] Τρία επενδυτικά σχήματα για 28 ακίνητα

    Τρία επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν τελικά δεσμευτικές προσφορές για την πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπουργεία, εφορίες και υπηρεσίες δημόσιας τάξης.

    Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), πρόκειται για τα εξής επενδυτικά σχήματα:

    - DOLPHIN CAPITAL REIT LTD

    - Eurobank Properties REIC

    - NBG Pangaea REIC

    Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων- μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων- και στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

    [07] Ιταλία: Νέο ναυάγιο με 200 μετανάστες

    Ένα πλοίο που μετέφερε παράνομους μετανάστες ανετράπη ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Λαμπεντούζας, μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας, και τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν βρεθεί στη θάλασσα, ανακοίνωσε απόψε το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.

    Στην περιοχή έχουν σπεύσει σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Ένας δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης RAI είπε ότι είδε πολλά σκάφη της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης να αναχωρούν εσπευσμένα από τη Λαμπεντούζα.

    Το νέο αυτό ναυάγιο σημειώνεται μόλις μία εβδομάδα μετά τη βύθιση ενός πλοίου που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες από την Ερυθραία και τη Σομαλία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι, στα ανοιχτά του νησιού αυτού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 October 2013 - 18:30:21 UTC